Достатъчна и качествена ли е храната в училище?

Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар

Re: Съобразявате ли се каква храна пращате в училище?

Мнениеот silver933 » 15 Юни 2017, 11:21

Нека се учат децата да ядат разнообразно. Децата, които се хранят добре трябва да са пример, е не порицавани. Това, което е описано като ситуация е от нещата, на които реагираш с "не знам дали да се смея, или да плача''. Хем е забавно, че майката мрънка за такава глупост, хем е трагично, че за нея е проблем здравословната и разнообразна храна. Тоя свят се сбърка!
Аватар
silver933

Мнениеот Malina » 15 Юни 2017, 15:25

Има деца, които не могат да си позволят да бъдат хранени много разнообразно, за мен е важно храната, която се носи да е достъпна, а колко здравословна е личен избор. Но се е случвало дете с алергия за кратко време да си носи плодове като кокос, манго, диня (през зимата) и т.н., на остнаалите деца им се прияждаи не е приятно. Хубаво е да се внимава за тези неща, но и в същото време да не се поощравя боклукчавата храна.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот qwerryyy » 16 Юни 2017, 11:27

Не е добре храната да е някаква екзотична или непозната, но традиционни за нашите ширини неща могат да се ядат и без това да е проблем, нали така? Само желание трябва да има човек да даде на детето си нещо качествено за ядене. А когато з аучулище няма какво да яде, винаги може да му се направи и изпрати едно мюсли.
Аватар
qwerryyy

Мнениеот kauda » 16 Юни 2017, 14:52

Тук не става въпрос за ядене на трюфели, момичета. Става въпрос за една майка, която обръща внимание на храната на детето си, иска то да се храни пълноценно и качествено, с домашна вкусна храна, да не яде пакетирани храни. Това е нормално и трябва да е цел на повечето родители, а не да се чудят как по-лесно да минат и да не се ангажират с храненето на децата си. На мен би ми било неудобно, ако знам, че децата в класа на моето се хранят добре, а то си носи солети.
Аватар
kauda

Мнениеот Lollipop » 16 Юни 2017, 15:51

МНого добре казано! Трябва родителите да се замислят и да обърнат по-голямо внимание на храненето на своите деца. Не казвма да им се забрани всичко, но то наистина да междинно хапване и по малко, а да не замества цяло основно хранене.Много често се замества цяло ядене с някаква глупост, поради каква причина за мен е необяснимо. Родителите може би нямат време. Но ако ще е така, по-добре да му се намаже филия с масло и кашкавал,пак по-добре от вафли на закуска.
Аватар
Lollipop

Re: Вярвате ли, че се подобри храната в училище?

Мнениеот fawla » 21 Юни 2017, 10:44

Вярвам , че става все по-зле, от това, което чувам от децата. Разбрах, че ядат филии с евтини салами, ядат маргарини, ядат кебапчета и какви ли не гадости, вместо да се хранят качествено. Родителите трябва да полагат повече усилия, поне да избягват безплатните закуски, които често са отвратителни.
Аватар
fawla

Re: Как да сме сигурни, че детето се храни здравословно в училище?

Мнениеот Jolene » 22 Юни 2017, 10:56

Да, това е начина да се изпраща ядене на всеки и да се знае, че детето си хапва това, което искат родителите му. Пък и това, което е добре за него. Някои деца се научават кое е полезно за тях и кое не, следват правила, които сами намират за смислени и верни. Но това е възпитание и според мен това може да се възпита най-добре около 5+ години, когато то може да осмисли това, което му се казва.
Jolene

Мнениеот Локумът » 22 Юни 2017, 11:41

Ако им се приготвя по една такава кутийка за училище, всяко дете ще иска да я яде, и по-малките и по-големите. Не че няма да залитата, но когато имат храна, която им е вкусна и знаят, че им е достатъчна да се нахранят, няма причини да търсят нещо допълнително. Ако все пак си падат по гризането на какво ли не, малко ядки вършат чудеса, защото засищат супер много. Да като калории ще е много, ама няма да има и сол, и някакви неща като в чипса примерно. :roll:
Аватар
Локумът

Мнениеот Monika_Spasova » 22 Юни 2017, 14:02

Родителите са мързеливи, да се приготви нещо специално за децата, да им се сложи за обяд за закуска, че и за следобедна.. това са 3 готвения и то разнообразно. По-лесно да се прати с баничка и с пари за да си вземе кроасани от лафката.
Аватар
Monika_Spasova

Re: Срамувате ли се да си носите обяд на училище?

Мнениеот Monika_Spasova » 21 Юли 2017, 14:21

Все по-модерно става здравословното хранене и идеята да се храни човек добре. Мисля, че скоро това ще е още по-голяма мода и ще замени много от вредната храна. Тогава носенето на обяд в училище ще е нещо нормално и много готино.
Аватар
Monika_Spasova

ПредишнаСледваща

Назад към Здравето на децата