22 Яну 2016, 11:29
Знаете онези моменти, когато се чудите какво решение да вземете и дали е правилното.
В такива ситуации най-често аз избирам да споделя с близка приятелка. Но нерядко съм се заглеждала и съм си купувала и книги за взаимопомощ. Признавам, че някои съм ги поглъщала за отрицателно време, защото често ми предлагат гледна точка, която преди дори не ми е хрумвала. В същото време се опасявам, че това е "дрога" за истерясали домакини като мен. Смятате ли, че има полза от книгите от типа "Пилешка супа за душата" и бихте ли ги препоръчали на едно 35 годишно отчаяно куку?
22 Яну 2016, 11:48
Зависи какво търсиш, моите приятелки бяха луднали на една книга "Защо мъжете си падат по @#@#", страшен хит беше книгата.

Ако търсиш отговори за любовта и за други неща е едно, ако търсиш как да си задържиш мъжа слде толкова години брак е друго. :) Няма как да ти препоръчаме преди да кажеш какво те мъчи. :)
22 Яну 2016, 12:19
Аз не си падам по такива книги, какво търсиш в тях, кое спасение можеш да намериш в подобни книги, най-вероятно писани от жени, които никога не са попадали в кофти ситуации. :)
22 Яну 2016, 15:10
То има, но е да излезеш в този момент от ситуацията, иначе не е реалното осъзнаване на проблема, който си остава заключен и заровен в теб.
25 Яну 2016, 10:58
Ако попаднеш на добър специалист, той ще ти даде базата, от която да тръгнеш да разрешаваш проблема си. Тези книги според мен са мижи да те лъжа.
25 Яну 2016, 14:47
analizatorka написа:Ако попаднеш на добър специалист, той ще ти даде базата, от която да тръгнеш да разрешаваш проблема си. Тези книги според мен са мижи да те лъжа.
То и да не е добър пак би трябвало да го направи, все пак в това се състои работата им, а за книгите няма смисъл въобще да се коментира, по мое мнение.
26 Яну 2016, 12:47
Аз пък много им се кефя и даже изпробвам някои методи от тях. Четох книгата на Ивинела Самуилова "Животът може да е чудо" и там тя предлага една такава техника: всеки е имал момент, в който се чувства зациклил по една или друга причина и не може да се отърве от натрапчивите мисли. Хватката е да направиш нещо нестандартно, дори нелогично, за да се отърсиш от "матрицата", в която си попаднал. Героинята например си намисля какво обича да яде, отрязва си съвсем малко парченце, слага го в огромна чиния и го забожда с най-голямата вилица, която има и го изяжда. Първият път може и да не се получи номера, но не пречи да се пробва
26 Яну 2016, 13:39
pavleta написа:Аз пък много им се кефя и даже изпробвам някои методи от тях. Четох книгата на Ивинела Самуилова "Животът може да е чудо" и там тя предлага една такава техника: всеки е имал момент, в който се чувства зациклил по една или друга причина и не може да се отърве от натрапчивите мисли. Хватката е да направиш нещо нестандартно, дори нелогично, за да се отърсиш от "матрицата", в която си попаднал. Героинята например си намисля какво обича да яде, отрязва си съвсем малко парченце, слага го в огромна чиния и го забожда с най-голямата вилица, която има и го изяжда. Първият път може и да не се получи номера, но не пречи да се пробва

И това те отървава от натрапчивите мисли за около 1 минута с приготвянето и след това кво прайш?
26 Яну 2016, 14:19
pavleta написа:Аз пък много им се кефя и даже изпробвам някои методи от тях. Четох книгата на Ивинела Самуилова "Животът може да е чудо" и там тя предлага една такава техника: всеки е имал момент, в който се чувства зациклил по една или друга причина и не може да се отърве от натрапчивите мисли. Хватката е да направиш нещо нестандартно, дори нелогично, за да се отърсиш от "матрицата", в която си попаднал. Героинята например си намисля какво обича да яде, отрязва си съвсем малко парченце, слага го в огромна чиния и го забожда с най-голямата вилица, която има и го изяжда. Първият път може и да не се получи номера, но не пречи да се пробва

Аз не разбрах метафората, като цяло, но като цяло са добри тези упражнения за решаването на проблема в този един момент, но не и като цяло, той остава да гние в теб и покрай болната плът загноява и здравата!
26 Яну 2016, 15:05
Не си падам по подобни неща, за мен никакви излишни неща не могат да ми придават нещо магично. Всякакъв тип поучителни книги не са моето нещо, за мен спасението е да си пусна яка музика и да се надъхам до толкова, че зъбите ми да започнат да скърцат. Не се вслушвам в текст, не търся спасение в листи и думи, търся си спокойствието в мен.
Изобщо не мога да се впечатля нито от чинии нито от вилици, ако ще и с вилата да ям, толкова съм скучна в това отношение, че никакви скрити неща не ми представляват интерес. За мен това със забождането на храната и вилицата е точно това - мръсна чиния и 1 мръсна вилица, които трябва да измия. не го приемам като пречистване от това, което в момента ме тормози.