Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Как да направя суши?

23 Юни 2016, 14:26

bojo_kolev написа:Сушито за мен е висш пилотаж и дори не съм се и опитвал да правя, предпочитам да си поръчам. Макар че дори и това едва ли се и доближава до истинското суши. Японец да ти го направи или човек, изучавал японската кухня, тогава можеш да кажеш, че си ял суши.

не знам дали мога да се съглася с теб, прав си , че може би си има някой трик, но вече всичката кухня е толкова интернационална, има клипове, рецепти и т.н. та само да имаш желание и можеш да си направиш каквото си поискаш.

23 Юни 2016, 16:45

Братовчед ми прави страхотно суши, та там съм опитвала. :) ще го разпитам какво прави, но вътре слага само краставичка, сьомга, скарида понякога, авокадо (то май е задължително) и невероятна вкусотийка се получава. :)

23 Юни 2016, 17:20

Сега може от всичко да се направи суши, аз съм яла даже с пилешко месо :smile: . По-сложно ми изглежда с подправките, доста са специфични.

27 Юни 2016, 16:53

donni написа:Сега може от всичко да се направи суши, аз съм яла даже с пилешко месо :smile: . По-сложно ми изглежда с подправките, доста са специфични.

Е, то това вече не е суши, а някаква българска вариация на нещо.
Подправките не с амного, а са соев сос и специфично подбрани.

27 Юни 2016, 16:57

А откъде могат да се намерят истинските подправки като уасаби, има и едно люто, май специално обработен джинджифил или се бъркам? Ако искаме да се доближим до истинския вкус, ще трябва и рибата да ни е на ниво.

13 Юли 2016, 11:34

MerryPop написа:А откъде могат да се намерят истинските подправки като уасаби, има и едно люто, май специално обработен джинджифил или се бъркам? Ако искаме да се доближим до истинския вкус, ще трябва и рибата да ни е на ниво.

От Лидл, това с джинджифила е маринован джинджифил и се поднася по-скоро между различните ястия, за да неутрализира вкуса от предишното. :)

13 Юли 2016, 12:05

Rali_hr написа:
MerryPop написа:А откъде могат да се намерят истинските подправки като уасаби, има и едно люто, май специално обработен джинджифил или се бъркам? Ако искаме да се доближим до истинския вкус, ще трябва и рибата да ни е на ниво.

От Лидл, това с джинджифила е маринован джинджифил и се поднася по-скоро между различните ястия, за да неутрализира вкуса от предишното. :)

Аз спокойно мога да мина и без него. Много е люто и неприятно на вкус :evil: . Опитах го веднъж и после не мога да се отърва от миризмата и вкуса му :banghead: .

13 Юли 2016, 12:26

маринован ли си го опитвала? Аз все си мисля, че маринован няма да е толкова лют, колкото е суровия..

13 Юли 2016, 17:20

Krum написа:маринован ли си го опитвала? Аз все си мисля, че маринован няма да е толкова лют, колкото е суровия..

Аз пък в суров вид не съм го вкусвала :lol: . Но този със сушито беше маринован, защото беше с променен цвят, леко розовеещ, и личеше, че е бил накиснат в някаква течност. Няма да повторя вече :mrgreen: !

13 Юли 2016, 19:22

Лют ли беше? не съм опитвала, аз си хапвам винаги суров, на сок, или като подправка към ястия! Люти си страхотно :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5