Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
31 Юли 2018, 12:39
Буба Мара написа:Наречете ме лоша майка, но аз не карам детето да учи нито през ваканциите, нито събота и неделя. Ваканциите се за почивка, не за учене. Аз самата не съм почитател на училището вероятно и за това не настоявам да учи, освен ако тя не иска (дъщеря ми де). А и както се казва в един популярен статус във фейсбук "Измина поредният ден, в който тангенс и котангенс" не ми свършиха никаква работа :)
31 Юли 2018, 12:44
И аз съм от тия "лошите майки" дето не карат децата си да учат през лятото. Достатъчно са натоварени през учебно време, нека сега си почиват.Аз като си спомня моите лета безгрижни и

не ми дава да си тормозя децата. Тия книги за училище дето бяха задължителни 1 не съм прочела, спомням си че ходих в библиотеката и си вземах детски книжки, но които на мен са ми интересни. Пък таблицата за уморение си ми беше най-омразното нещо по онуй време , но както често става в живота, от каквото бягаш точно туй ти се случва, после работех в училище цели 10 години
09 Авг 2018, 09:19
Ако децата имат нужда от помощ е хубаво през лятото да учат, поне материала да затвърдят, защото дупката от 3 месеца може да се окаже осезаема, ако е имало проблеми детето и не е пълен отличник, на което му се отдава всичко, а то до 4 клас всички са отличници, въпросът е обаче, ние реално родителите да преценим.
Дъщеря ми имаше проблем с четенето - карах я разбира се да чете през лятото. Имаше проблем и английския, наблегнахме на него. Няма как иначе без да се полагат усилия и да се разчиита само на училището. Да не говорим колко са напрегнати тея деца в училище, и с тея занимални се прибират в 18ч. кога да учат отново, за да наваксат пропуските?!
29 Окт 2018, 17:04
Категорично съм против. Лятото е време за игри и отмора. Както и всяка ваканция.
Единственото, което прави голямото ми дете е да чете книжки. Вече като понаближи 15 септември може да седнем да решим някоя задача, да му направя някоя диктовка, но дотам.
02 Ное 2018, 12:50
Кой луд човек би причинил това на детето си?!
Та нали ваканцията затова се нарича ваканция. Свободно време, игри и развлечения. Пълен релакс и наесен с нови сили.
Много по-адекватно ще е дете, което си е починало добре през лятото. Ще е свежо, усмихнато и съответно по-лесно ще се справя с уроците. Адаптация винаги има, но пък хората сме адаптивни. Децата са още по-гъвкави и не мисля че им е чак толкова трудно да превключат на режим "учене". Е, може да отнеме седмица - две, но не виждам нищо фатално.
15 Ное 2018, 15:06
То зависи и от възрастта, де, но лятото това което се променя са часовете за лягане и ставане, с около час. Вечер заспива малко по-късно и сутрин спи колкото си иска.
08 Май 2019, 11:02
Малко се променя, но не чак коренно. Заспива час по-късно, това е.
Следобед си спи все още, ама лятото в жегите това ми се струва най-удачния вариант