Какво ще правите с децата си през лятната ваканция?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Добре ли е децата да учат и през лятната ваканция?

Мнениеот Буба Мара » 22 Мар 2018, 14:50

Наречете ме лоша майка, но аз не карам детето да учи нито през ваканциите, нито събота и неделя. Ваканциите се за почивка, не за учене. Аз самата не съм почитател на училището вероятно и за това не настоявам да учи, освен ако тя не иска (дъщеря ми де). А и както се казва в един популярен статус във фейсбук "Измина поредният ден, в който тангенс и котангенс" не ми свършиха никаква работа :)
Аватар
Буба Мара

Мнениеот Lollipop » 22 Мар 2018, 17:17

Буба Мара написа:Наречете ме лоша майка, но аз не карам детето да учи нито през ваканциите, нито събота и неделя. Ваканциите се за почивка, не за учене. Аз самата не съм почитател на училището вероятно и за това не настоявам да учи, освен ако тя не иска (дъщеря ми де). А и както се казва в един популярен статус във фейсбук "Измина поредният ден, в който тангенс и котангенс" не ми свършиха никаква работа :)

Аз ги карам до толкова, че да не изостава с материала, защото знам, че им е било трудно. Никога не съм ги запсвала на курсове и т.н. мисля, че желанията се сформират над 16-17 години и тогава може да се наблегне. Ученето е до толкова, че да не се изостава, дъщеря ми й беше трудно да чете, чете лятото повече, племенника ми пък му беше трудно по математика, решаваше повече задачи. Ама курсове, уроци истории - не.
Аватар
Lollipop

Мнениеот Chalmers » 27 Мар 2018, 17:39

Зависи от детето (има много любознателни деца, които и без да ги караш си обичат да четат книжки) и зависи какво точно трябва да учат. Според мен би било добре, тъй като образователната ни система отказва да предостави такъв шанс, детето да учи предмет/и и теми/и, които иска, в които е добро и му е интересно :wink: но ще е хубаво да не се дават луди пари за частни уроци и цялото преживяване да е по-интерактивно. И аз мисля, че за 2 3 часа на ден нищо няма да му стане, дори напротив. :bouncymulticolor:
Аватар
Chalmers

Мнениеот Dipsy » 03 Апр 2018, 16:19

Chalmers написа:Зависи от детето (има много любознателни деца, които и без да ги караш си обичат да четат книжки) и зависи какво точно трябва да учат. Според мен би било добре, тъй като образователната ни система отказва да предостави такъв шанс, детето да учи предмет/и и теми/и, които иска, в които е добро и му е интересно :wink: но ще е хубаво да не се дават луди пари за частни уроци и цялото преживяване да е по-интерактивно. И аз мисля, че за 2 3 часа на ден нищо няма да му стане, дори напротив. :bouncymulticolor:

Аз нямам дете. Не знам как ще е, когато имам. Но 2-3 часа на ден по време на ваканция ми звучи чак страшно :grin: Ама като дойде и до моята глава ще му мисля повечко
Аватар
Dipsy

Мнениеот Kremiliya » 04 Апр 2018, 16:25

Сега децата са във ваканция, дъщеря ми чете някоя книга от време на време, но по цял ден е по улиците.
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Rali_hr » 27 Юли 2018, 14:14

То е добре, но за да стане, особено при по-малките деца, родителите или поне баби/дядовци трябва да са наблизо, за да контролират процеса и да помагат при нужда. Иначе оставени сами децата, те предпочитат да се забавляват и да играят, отколкото да си губят времето в четене и учене.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот rabotnata pchela » 27 Юли 2018, 16:04

моето много трудно успявам да го накарам да учи, той предпочита да си играе и като няма възрастен с него, който да го кара да чете и да пише... отиде. Притеснявамсе, че имаше проблеми по английски и сега не знам как ще наваксваме, аз нямам и отпуски, когато да бъда с него, че да учим. трябва да зубрим уикендите и то скоро да почвамае, че ще изостане яко отново..
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Frac » 27 Юли 2018, 16:27

По принцип доста ги натоварват през учебната година и е добре да имат време да релаксират, да играят. Но след като детето само проявява интерес, то няма лошо да го водите. Явно преподавателите в този център имат успешен подход към децата или вашето е мн любознателно :)
Аватар
Frac

Мнениеот ivan.stoqnov » 27 Юли 2018, 17:35

ООО то е многодобре да учат през ваканцията, но само да можете да ги накарате. Моите и двамата хубостници, цяло лято се излежават и нищо не побарват, туй книги хич не им се четата, всеки ден майка им уж им постява някакви задачи, ама те се изхитряват и само разиграват баба си, че тя ги гледа. И миналата година пак така и малкия беше за 2 клас беше забравил даже да пише от мързел :lol:
ivan.stoqnov

Мнениеот Милинка » 27 Юли 2018, 17:42

Аз си спомням, че редовно ме караха да чета по обед и мн ме дразнеше това. Казваха ми: "Сега е обед и хората си почиват. Като няма да спиш, трябва да четеш". Ми не съм от мн ученолюбивите, явно затова си го спомням. Музата ми за четене дойде след като завърших гимназия.
Аватар
Милинка

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети