04 Сеп 2015, 13:49
04 Сеп 2015, 14:24
Ваня Стойчева написа:Може да се каже, че ваканцията свърши, за мен това е най-трудното време, дойде моментът в който трябва да карам Катя отново да засяда над учебниците, а тези тийнове да не мислите, че лесно се учат!
09 Мар 2016, 15:03
10 Мар 2016, 15:02
Monika_Spasova написа:Любопитна съм как се справяте с ваканциите на учениците, когато и двамата родителя са работещи?
10 Мар 2016, 15:22
roksana написа:Monika_Spasova написа:Любопитна съм как се справяте с ваканциите на учениците, когато и двамата родителя са работещи?
Направо по направление баба-дядо. Друг начин няма. Или само да се гледа, ако е по-големичко, по цял ден да скита с приятели, което хич не е вариант, но и такива съм ги виждала.
11 Мар 2016, 13:04
11 Мар 2016, 13:59
balsam написа:Колко родители могат да прекарат лятото с децата си? Ако са безработни, става работата, но иначе една-две седмици по време на отпуската отидат на почивка някъде и това е.
12 Мар 2016, 14:28
30 Юни 2016, 15:56
30 Юни 2016, 17:10
puhcheto написа:
Не се смятам за амбициозна майка и не насилвам детето си да посещава курсове, различни спортове или да носи нищо по-ниско като оценка от шестица. Държа да се учи и да полага необходимите усилия и където има трудности да набляга на тях. По тази причина го записах на курсове по английски, след като завърши училище. Имах притеснения, че няма да се съгласи да учи по време на ваканцията, а и честно да си призная не исках да му развалям почивката на детето. Но синът ми се съгласи и толкова му хареса, че все ме пита дали ще го пусна пак на курса. Занимават ги от 9,30 ч. до 12,45 ч., учат думички, рисуват, играят. Вие на какво мнение сте - трябва ли да оставяме децата да почиват през лятната ваканция или трябва да учат, четат и да си припомнят материала от училище? Добре ли е децата да учат и през лятната ваканция?