Какво ще правите с децата си през лятната ваканция?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Как да прекараме лятната ваканция с децата си?

Мнениеот Ваня Стойчева » 04 Сеп 2015, 13:49

Може да се каже, че ваканцията свърши, за мен това е най-трудното време, дойде моментът в който трябва да карам Катя отново да засяда над учебниците, а тези тийнове да не мислите, че лесно се учат! :x
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот kauda » 04 Сеп 2015, 14:24

Ваня Стойчева написа:Може да се каже, че ваканцията свърши, за мен това е най-трудното време, дойде моментът в който трябва да карам Катя отново да засяда над учебниците, а тези тийнове да не мислите, че лесно се учат! :x

Ох, тези деца :) Ще стискаш зъби и ще се надяваш леко да минете през този период, успех! Но като чета, разбирам, че твоята сладурана не е никак лесна за "отглеждане" :)
Аватар
kauda

Мнениеот Monika_Spasova » 09 Мар 2016, 15:03

Любопитна съм как се справяте с ваканциите на учениците, когато и двамата родителя са работещи?
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот roksana » 10 Мар 2016, 15:02

Monika_Spasova написа:Любопитна съм как се справяте с ваканциите на учениците, когато и двамата родителя са работещи?

Направо по направление баба-дядо :grin: . Друг начин няма. Или само да се гледа, ако е по-големичко, по цял ден да скита с приятели, което хич не е вариант, но и такива съм ги виждала.
roksana

Мнениеот Malina » 10 Мар 2016, 15:22

roksana написа:
Monika_Spasova написа:Любопитна съм как се справяте с ваканциите на учениците, когато и двамата родителя са работещи?

Направо по направление баба-дядо :grin: . Друг начин няма. Или само да се гледа, ако е по-големичко, по цял ден да скита с приятели, което хич не е вариант, но и такива съм ги виждала.

Като няма варианти. Имаме в нашия блок една жена- самотна майка с 3 деца. Най-голямото е в 5 клас сега, грижи се за двете си по-малки братчета, но все пак е безотговорна, най-малкото на 6 години стана преди месец стои само от години навън и не се притеснява от нищо, тича където намери. За щастие нищо лошо не му се е случвало, но определено е опасно, като знаем в какви страшни времена живеем.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот balsam » 11 Мар 2016, 13:04

Колко родители могат да прекарат лятото с децата си? Ако са безработни, става работата, но иначе една-две седмици по време на отпуската отидат на почивка някъде и това е.
balsam

Мнениеот rabotnata pchela » 11 Мар 2016, 13:59

balsam написа:Колко родители могат да прекарат лятото с децата си? Ако са безработни, става работата, но иначе една-две седмици по време на отпуската отидат на почивка някъде и това е.

Така е много е трудно, то като цяло колко ли време прекарваме с децата си, само ако работим на смени, или работим в детската им градина :(
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Pipilota » 12 Мар 2016, 14:28

Ако имам възможност бих прекарала всичките си ваканции с децата, но е мнгоо, много трудно, почти не ни остава вреем да се видим с тях.
Бих ходила на пикник, да караме колело, да се стреляме с водни пистолети и какво ли още не. :mrgreen:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Добре ли е децата да учат и през лятната ваканция?

Мнениеот puhcheto » 30 Юни 2016, 15:56

u4ene.jpg
u4ene.jpg (5.74 KiB) Прегледано 2230 пъти

Не се смятам за амбициозна майка и не насилвам детето си да посещава курсове, различни спортове или да носи нищо по-ниско като оценка от шестица. Държа да се учи и да полага необходимите усилия и където има трудности да набляга на тях. По тази причина го записах на курсове по английски, след като завърши училище. Имах притеснения, че няма да се съгласи да учи по време на ваканцията, а и честно да си призная не исках да му развалям почивката на детето. Но синът ми се съгласи и толкова му хареса, че все ме пита дали ще го пусна пак на курса. Занимават ги от 9,30 ч. до 12,45 ч., учат думички, рисуват, играят. Вие на какво мнение сте - трябва ли да оставяме децата да почиват през лятната ваканция или трябва да учат, четат и да си припомнят материала от училище? Добре ли е децата да учат и през лятната ваканция?
Аватар
puhcheto

Re: Добре ли е децата да учат и през лятната ваканция?

Мнениеот pravilno » 30 Юни 2016, 17:10

puhcheto написа:
u4ene.jpg

Не се смятам за амбициозна майка и не насилвам детето си да посещава курсове, различни спортове или да носи нищо по-ниско като оценка от шестица. Държа да се учи и да полага необходимите усилия и където има трудности да набляга на тях. По тази причина го записах на курсове по английски, след като завърши училище. Имах притеснения, че няма да се съгласи да учи по време на ваканцията, а и честно да си призная не исках да му развалям почивката на детето. Но синът ми се съгласи и толкова му хареса, че все ме пита дали ще го пусна пак на курса. Занимават ги от 9,30 ч. до 12,45 ч., учат думички, рисуват, играят. Вие на какво мнение сте - трябва ли да оставяме децата да почиват през лятната ваканция или трябва да учат, четат и да си припомнят материала от училище? Добре ли е децата да учат и през лятната ваканция?

Ти явно хем имаш колебания дали не съсипваш ваканцията на детето, хем искаш да не го държиш да мързелува :lol: . Недей да се косиш, детето щом проявява интерес и ходи с желание, значи му е добре. Аз също смятам, че децата трябва да попрочитат нещо и през ваканцията. Никой не е казал, че по половин ден да са заровени в учебниците, но не пречи поне час-два да отделят за някоя книжка или да си припомнят таблицата например.
pravilno

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети