Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
Правила на форума
Добави отговор

Re: Как да прекараме лятната ваканция с децата си?

30 Апр 2017, 08:51

зависи колк оса големи децата, мноого градове си имат басейни в града, това е идеално за хлапетата, малко на басейн и почивка! )

02 Май 2017, 12:36

Преди вече 3 огдини имах възможността да прекарам лятото с децата си. Бяхме излизали с едно съседче и с майка му, сприятелихме се, децата ни много се харесаха и играеха по цял ден. Но вече работя на пълно работно време и се налага да ги оставям сами и почти не ги виждам. Много жалко, липсва ми времето, което имахме един за друг до скоро.

06 Май 2017, 09:19

Моите милите, стоят сами, тая година мислихме за занималня, но общо взето, колкото взема заплата и малко отгоре трябва да я дадем по занималните и май пак ще са при бабите. :-|

Re: Добре ли е децата да учат и през лятната ваканция?

18 Май 2017, 15:48

Лятната ваканция може да се използва много ползотворно и децата да научат не само нещо ново, но и да придобият някаква нова способност, която обикновено няма да имат кога и как изпълняват. Лятото е и времето на различните хобита и откриване на нови занимания, не е нужно да преминава в учене, но по 2 - 3часа дневно могат да се отделят.

22 Май 2017, 15:35

Особено по-малките задължително трябва да учат, щото те до 15 септемрви ще забравят всичко, ако сега се учат да четат, те смятай, че ще забравят около 10 пъти четенето.

23 Май 2017, 09:10

Е, ча всеки ден или постоянно да учат е прекалено прекалено, по-добре да си почиват децата, да имат 1 месец учене, повече време да играят и да си почиват. Учат цялата година, трябва и мозъците им да си отдъхнат.

23 Май 2017, 12:05

Те малките имат ваканции по 3-4 месеца, не само че всичко ще забравят, ами и името си няма да могат да напишат. Нека да си учат по малко децата, има летни училища, лагери, занимални и милион начини хем да е приятно, хем да е готино.

26 Май 2017, 16:13

От вторник съм по 4 часа в офиса после ще съм вкъщи с детето ;) нямам търпение просто. :mrgreen: Ще си правим много различни и готини неща.. :)

Какъв режим имат децата ви през лятото?

05 Юни 2017, 15:43

Дойде време за нашата първа ваканция. И макар да имаме тема за лятната почивка topic-t12423.html мен ме интересува какви занимания и какви дейностви развивате с децата си през лятото, така че лятото да не премине напразно. Искам да има време за игри, за учене и различни приятни занимания. Бих се радвала на всякакви идеи, които можете да дадете за лятната ваканция, но така, че тя да бъде приятна и образователна. А игрите и забавленията ще ги обсъждаме в друга тема. Всякакви тестове, препратки и линкове към полезни неща биха ми свършили работа. А който вече е минал по този път нека разкаже за ефективен режим, който са спазвали, така че да има време за всичко.

Re: Какъв режим имат децата ви през лятото?

06 Юни 2017, 10:00

При нас режимът е такъв - сутринта ги оставям да се наспят до 10-11ч докато станат, след което хапват, разсънват се с телевизия или с каквото поискат. Към 1ч. сядат да четат, поне 2 часа на ден четата, големия няма нужда от толкова четене, той решава задачи, прави някакви упражнения. Има много сборници с подходящи задачи за тази възраст. При по-малкия редувам дните, единия ден чете, на другия решава тестове. Така всеки ден, без почивните дни. Големият тази година ходи и на курсове по английски, сам пожела.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11