Подозирате ли, че детето ви може би е тормозено в детската градина?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Подозирате ли, че детето ви може би е тормозено в детската градина?

Мнениеот silver933 » 08 Юли 2016, 09:32

Малкият вече ходи на градина от половин година. Наблюдаваме, че се държи много странно, започнал е да има някакви тикове, да заеква от време на време, премигва и насън говори и спи неспокойно. Притесняваме се, че това е в следствие на тормоз в яслата, но нито има как да разберем, нито имаме идея как да му помогнем. Какво ще ме посъветвате?
:arrow: Как да помогнем на детето да се адаптира в детската градина
:arrow: Крясъкът не е аргумент
:arrow: Детски градини в България
Аватар
silver933

Re: Подозирате ли, че детето ви може би е тормозено в детската градина?

Мнениеот annydance » 08 Юли 2016, 09:42

Задължително говорете с възпитателките и разберете в яслата как се държи и има ли проблем с друго дете. Не дай Боже да е причината в учителките!
annydance

Мнениеот cambureika » 08 Юли 2016, 10:17

И аз горещо препоръчвам веднага да проведете разговор с възпитателите. Понеже обаче не вярвам това да даде незабавен ефект, продължете да упорствате и да искате обяснение за това какво се случва с детето ви - има проблем с някое от другите хлапета; хранят го насила и т.н? Поискайте мъникът ви да се срещне с психолога на заведението (дано да има такъв), ако нещата се задълбочават.

Единствено от вашата инициатива зависи дали нещата ще продължават по същия начин, защото, уви, персоналът на градината често не е достатъчно квалифициран (или просто не желае) да се интересува от причината, която предизвиква тревожността на детето. Искрено ви желая успех!
cambureika

Мнениеот Lyomi » 08 Юли 2016, 10:25

Все още нямам дете, но си представям какъв ужас и какво притеснение изпитвате. Наистина настоявайте да разберете причината, защото ако си замълчите и оставите нещата така, ще съжалявате още повече. Ако не получите съдействие от персонала на градината, стигнете и по-далеч, имам предвид по-висши институции.
Lyomi

Мнениеот milinka » 08 Юли 2016, 10:27

Здравейте! Аз мисля, че колкото и да разговаряте с възпитателите на детето ви, те никога няма да кажат "Да аз тормозя детето". Мисля, че в България е трудно да се справиш и да докажеш нещо.
milinka

Мнениеот pravilno » 08 Юли 2016, 11:15

Тези неща са деликатни и хората реагират повече емоционално и импулсивно, когато става въпрос за дете. Дори и ако трябва да разбивате стени, но трябва да разберете какво става с детето ви зад стените на градината. Ако беше в училище, по-лесно може да се премести, но за градините не знам как стои въпроса, ако се наложи да тръгнете в тази посока.
pravilno

Мнениеот cambureika » 08 Юли 2016, 11:19

Защо трябва да преместваме детето си от градината? Не е ли редно да се направят постъпления в друга посока - обучение на възпитателите, допълнителната им квалификация, а там, където е необходимо - заменянето им с други???
cambureika

Мнениеот silver933 » 08 Юли 2016, 11:21

Това с местенето ми е малко като да си научим детето как да бяга, когато има проблем, а не как да се справи с него. :roll:
Работата е там, че като говоря с възпитателките, че дори и с директорката ще ми обясняват как всичко е наред, детето е много спокойно, видиш ли проблемът е вкъщи може би! :mad:
Аватар
silver933

Мнениеот niya_mazova » 08 Юли 2016, 12:06

cambureika написа:Защо трябва да преместваме детето си от градината? Не е ли редно да се направят постъпления в друга посока - обучение на възпитателите, допълнителната им квалификация, а там, където е необходимо - заменянето им с други???

Тези неща са задължителни и най-добре да се случват, но не зависят от родителите. Родителите не могат да казват кой и дали да ходи на обучение или кой възпитател да работи в градината. Това е работа на директора. Майките и бащите могат само да се оплачат, ако забележат някаква нередност или както е в случая, се съмняват в лошо отношение към детето си.
niya_mazova

Мнениеот cambureika » 08 Юли 2016, 12:15

Тези неща са задължителни и най-добре да се случват, но не зависят от родителите. Родителите не могат да казват кой и дали да ходи на обучение или кой възпитател да работи в градината. Това е работа на директора. Майките и бащите могат само да се оплачат, ако забележат някаква нередност или както е в случая, се съмняват в лошо отношение към детето си.

Проблемът е там, че не всички директори на подобни заведения са достатъчно квалифицирани, а често сами отричат за наличието на проблем с децата - особено когато искат да защитят някой от служителите си. Какво правим тогава???
cambureika

Следваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети