Какво да ползвам, за да не ме хапят комарите и бълхите?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Какво да ползвам, за да не ме хапят комарите и бълхите?

Мнениеот Gala » 13 Авг 2012, 22:01

Най-добрият начин да се предпазим от комари е като използваме природата.Можем да ги отблъснем с лавандула.чесън,розмарин,салвия.Ухапаното място ако го намажем с рядка каша от сода бикарбонат или ябълков оцет сърбежа ще намалее.Етерично масло от лимон или евкалипт( 15 - 20 капки ) смесено с две супени лъжици зехтин и се маже по кожата.
:arrow: Още 7 приложения на лавандулата
:arrow: Как да се преборим с креватните дървеници?
:arrow: Продукти с лавандула във framar.bg
Gala

Re: Природен лек срещу комари

Мнениеот slavova_75 » 03 Фев 2014, 16:42

Също така и с ракия, ако не ви притеснява миризмата :mrgreen:
slavova_75

Мнениеот Viktor.Ivanov » 15 Юли 2014, 16:29

Точно пък от ракията те въобще не бягат, освен ако се напиете така, че да не ви пука. :)
Понякога ми викат Докторе, защото не ми знаят първото име.
Viktor.Ivanov

Можем ли да се отървем от комарите без репеленти?

Мнениеот donni » 31 Юли 2014, 16:54

Убедена съм, че можем да се отървем от комарите без да ги избиваме или да се пръскаме с разни токсични репеленти или да ги избиваме.

Интересно ми е дали някои природни продукти е възможно да ни избавят от комарите? До миналата година съм нямала такива проблеми с комарите, но явно това лято съм стала в пъти по-сладка или те по-хищни, но цялата съм нахапана. :(

От друга страна не намирам за редно да ги избиваме, затова си мисля, че можем и с бабини начини да се отървем от тях, вие как смятате, дали нещо им действа или са до толкова изменение и мутирали, че нищо не ги събаря? :shock: :roll:
donni

Re: Можем ли да се отървем от комарите без репеленти?

Мнениеот mangusta » 31 Юли 2014, 16:57

знам, че комарите не са много щастливи, ако си ял чесън, понеже тялото ти започва да отделя миризма, освен това и устата ти, но има и заместите вит. Б1, който действа по същия начин, като изключим това, че миришеш на пенсионер от софийския градски транспорт :D :D
mangusta

Re: Можем ли да се отървем от комарите без репеленти?

Мнениеот Коцева » 04 Авг 2014, 11:20

О да, аз съм си накупила различни етерични масла, от които комарите бягат и се справям с тях успешно. Но имам една приятелка с доста чувствително обоняние и не може да понася миризмата на етеричните масла, дори и да не е силна, затова си ползва репеленти
Коцева

Можете ли да ме подсетите какъв домашен ароматизатор да си направя?

Мнениеот Коцева » 06 Авг 2014, 13:38

В края на миналата година, дъщеря ми разви някаква алергия от някои съставки на ароматизатора и още щом пръсна, тя започва да киха и подсмърча.

От тогава не сме използвали никакви ароматизатори, дори не вземаме ароматизирани пръчици, нито свещи, направо вече се чудя какво да правя :roll:
Не зная дали е възможно да се направи домашен ароматизатор, затова реших да проуча тук и да ви заимствам някоя и друга идея, който ми даде, естествено, за това как да си направя домашен ароматизатор! :?
Коцева

Re: Можете ли да ме подсетите какъв домашен ароматизатор да си направя?

Мнениеот MerryPop » 06 Авг 2014, 13:42

Понеже децата още са малки и не ми се иска да пръскам с ароматизатори използвам сода и етерични масла. По принцип содата, както и солта привличат неприятните миризми, а етеричните масла ароматизират ;) пробвай ако ти хареса можеш да експериментираш
MerryPop

Re: Можете ли да ме подсетите какъв домашен ароматизатор да си направя?

Мнениеот Ginger » 12 Авг 2014, 13:06

Навсякъде по шкафовете съм оставила торбички с разрязани пръчки канела или кафе на зърна, но най-много ми харесва, когато слагам чисти кърпи в банята или ново спално бельо да капвам или лавандула, или друг любим аромат :)
Ginger

Мнениеот Kaya » 20 Ное 2014, 14:06

аз съм чувала,че ако си сложиш саксия с босилек на прозореца и нямало да влизат, или нали да се разхождаш с клонка босилек, не знам дали е ефикасно. Май по-добро от модерните средства няма.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Следваща

Назад към Домашен лекар