Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Какво ядем – кисело мляко или нишесте?

26 Яну 2015, 13:46

В магазина е невъзможно да си намерите хубаво и качествено кисело мляко, то дори прясното мляко е воднисто и гадно. Всеки знае силния и наситен вкус на прясното мляко, в магазина намирате ли такова? А за киселото няма какво да говорим, никаква киселинност, дори като си хапнеш остава усещането в устата на нишесте.

26 Яну 2015, 14:38

franky написа:
pepa1974 написа:Днес една приятелка ме почерпи с кисело мляко Вършец -3% и ми каза, че е 90 ст, божествено е, ще потърся, къде се предлага по търговските вериги!
А на Маджаров са им солени цените, но какво би ми предложила като добро сирене и кашкавал на по-ниска цена?

Такова мляко Вършец, не съм купувала, а що се отнася до кашкавал не съм срещала истински (като на баба) от години наред, предполагам, че и няма де, изисква се много мляко, респективно цената ще е космична!

ТОй и сега кашкавала не е на по-малко космична цена и пак не е хубав.

23 Фев 2015, 13:15

Не се заблуждавайте, че хапвате качествено сирене, мляко или каквото и да е. Толкова са изкуствени и абсурдни на вкус. Имат трайност по 5-6 месеца!

25 Фев 2015, 14:35

Далеч сме от мисълта, че се храним с истинско кисело мляко, само ако си направим сами, което хич не е трудно :)

25 Фев 2015, 15:08

Цената е много определяща за качеството на киселото мляко от магазина, има млека за по 1,20лв. които със сигурност трябва да съдържат повече полезни неща от млякото за 60 ст. :)

Вярвате ли, че българското кисело мляко има лечебни свойства?

18 Мар 2015, 15:48

От малки знаем, че истинското българско кисело мляко е много полезно и е може би единствения естествен пробиотик, за който се сещам в момента. :!:

img_5734.jpg
img_5734.jpg (57.96 KiB) Прегледано 1713 пъти

Но да си призная, аз не вярвам сякаш много в това, че българското кисело мляко има и лечебни свойства, които биха помогнали при лечението на някои заболявания. :idea: Вярно е, че е полезно, незнайно за какво и единствено по рода си, но дали наистина е толкова специално, колкото ни се иска? :?: Вие използвате ли кисело мляко за лечение, какво „лекувате“ с него, как го приготвяте? Вярвате ли, че българското кисело мляко има лечебни свойства? :mrgreen:

Re: Вярвате ли, че българското кисело мляко има лечебни свойства?

18 Мар 2015, 16:24

Аз ползвам кисело мляко като маска за лице, боря с луничките по този начин и наистина има много добър ефект, поне за себе си мога да го твърдя ;))

18 Мар 2015, 16:45

Не знам, аз винаги когато изпитвам болки в корема си пийвам или хапвам кисело мляко, между другото, като деца имаше един мит, че след проба Манту е добре да се пие кисело мляко, дали е истина? :lol:

18 Мар 2015, 17:39

Не знам, аз много обичам кисело мляко, но дали има лечебни свойства не съм сигурна, все пак знам, че не влияе зле по никакъв начин. :)

18 Мар 2015, 18:00

Мисля, че е голяма работа, не знам как действа, но най-малкото като ни е ниско кръвното трябва да си пийнем айран със сол! :) Дори и само за това действието му е супер =)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11