Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
27 Юли 2016, 11:30
Аз когато имам домашно прясно мляко и реша да подквасвам, купувам от това на Бор чвор, големия процент масленост, и съм доволна. Става гъсто. Но аз слагам по 1-2 с.л., някои слагат по-малко закваска.
27 Юли 2016, 11:51
На баба, също и елена е хубаво за подквасване. като цяло ако си намериш обаче някой да ти даде едни хубав буркан, можеш дас и подквасиш сама и да си направиш закваска.
27 Юли 2016, 12:19
Процентът масленост на киселото мляко и количеството закваска, която се слага, не са без значение. Те може би са по-важни от самата марка мляко. Няма да стане хубаво кисело мляко, ако сложите една чаена лъжица или ползвате с 1,5-2 % масленост.
28 Юли 2016, 08:48
Fancy написа:Процентът масленост на киселото мляко и количеството закваска, която се слага, не са без значение. Те може би са по-важни от самата марка мляко. Няма да стане хубаво кисело мляко, ако сложите една чаена лъжица или ползвате с 1,5-2 % масленост.
Съгласна съм, аз ползвам минимум 3,6% масленост, предимно на Верея, и слагам по една гърбена лъжица. Получава се гъсто и хубаво кисело мляко. Омита се за нула време

.
29 Юли 2016, 15:45
Заквасвали сме с биволско мляко купено от Шипка, много готино става. Пробвайте, ако имате път, млякот си става супер гъсто :)
22 Дек 2016, 14:52
Аз от Верея не съм доволна, не става толкова гъсто, колкото искам. Подквасвам с На баба, 4,5%. Става гъсто и хубаво на вкус. Дали ще е по-кисело мисля, че зависи от топлината, на която го подквасваме. Ако е на много топло, така става.
22 Дек 2016, 16:46
И аз верея харесвам, но и вкуса ми харесва, защото не е много силен. Но с баба става добре защото пък е по-пълномаслено.
22 Дек 2016, 17:46
всички стават, само да са висок процент масленост. Ако са по-малък става едно рядко и се влачи по лъжицата.
11 Яну 2017, 14:13
Пробвала съм и с Боженци 2% и става добре, само повечко трябва да сложи. Но аз и с по-голям процент пак слагам доста

.
26 Яну 2017, 13:59
С по-голям процент да, иначе продават разни там биволски и подобни, домашното на родопчанка са добри също.