Вашите права, социална политика и законодателство. Никой от нас не е безгласна буква.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Здравните осигуровки

28 Окт 2011, 21:36

southernsun написа:
valiart написа:Да, за съжаление това е проблема :!:

Дали само това е проблема? Затягат критериите за майчинство, болничните намаляват Защо нашите политици правят така, че да не остане нито един българин в страната си?

Ами да, това е проблема kasmetche много точно си го казва:Общо взето почети нямаме избор. Плащаме си за всичко, не само за здравните осигуровки. Проблема е, че за парите които даваме ежемесечно не получаваме нужното лечение и внимание...

ПЛАЩАМЕ ЗА ВСИЧКО, А НЕ ПОЛУЧАВАМЕ НАСРЕЩА НИЩО !

27 Ное 2011, 14:20

И аз си плащам осигуровките, но не виждам смисъл в това. Винаги , когато ми се е налагало да посещавам лекар съм си плащала нещо. Съпругът ми не се осигурява. Наскоро се наложи да посетим очен лекар, защото му влезе стружка в окото. Отидох ме следобед и се започна - ама няма лекар, вече му приключила смяната и т.н. и съпруга ми каза че не е осигурен и ще си плати лекар се появи след 1 минута и го обслужи толкова любезно и внимателно. Чичко паричко играе навсякъде :D

10 Май 2012, 10:28

Задавали ли сте си въпроса от къде идват средствата за лечение на здравно неосигурените? Какво се случва ако си здравно неосигурен и ти се налага лечение? Разбира се болниците никога няма да те отпратят, но кой плаща вместо теб? Как успяват болниците да покрият тези разходи?

23 Май 2012, 15:29

Чухте ли за предложението потребителската такса за посещение при лекар да се определя не на база минимална заплата, а на средно месечна. Не мислите ли, че пенсионерите първи ще наддадат глас срещу това решение.

27 Юни 2012, 13:58

Искам да попитам дали някой е чувал, че ако имаш не внесени здравни осигуровки не можеш да си продадеш колата или жилището? Това предвижда правителството като промени в Данъчно-осигурителния кодекс.
Прехвърлянето, продажбата или замените на недвижимо имущество или МПС занапред ще може да се осъществява само при представено удостоверение от НАП за платени здравни вноски, гласят одобрените текстове. Според вас дали ще успее новата министърка да напълни хазната с неплатени здравни осигуровки и ще накара незаетите трудово да се самоосигуряват или отново се дава възможност на българина да измисли нова схема как да преметне държавата?

12 Юли 2012, 15:58

Искам да попитам какъв е периода през, който ако не си внасял здравните си осигуровки губиш здравни права и как се възстановяват след това?

05 Сеп 2012, 16:25

Не мога да не изразя възмущението си от прочетеното днес : Българите в чужбина ще бъдат освобождавани от здравни осигуровки след 2012г.
Ако се осигуряват зад граница, съм съгласна, но не мога да се съглася да не плащат здравни осигуровки, а да се ползват с привилегите на български граждани и да ползват здравни услуги безвъзмездно.

Защо трябва да плащам здравни осигуровки ?

08 Яну 2013, 00:00

Плащам здравни осигуровки пък като се наложи да ходя на лекар пак си плащам като поп.И защо да плащам тогава осигуровки ? Когато си с направление те отсвирват и си принуден да си платиш.Какъв е смисъла на тази система ?

Re: Защо трябва да плащам здравни осигуровки ?

08 Яну 2013, 12:17

И аз се чудя какъв е смисъла...И едва ли има друга държава в Европейския съюз, в която безработните си плащат сами здравните осигуровки.Това нормално ли е?

Re: Защо трябва да плащам здравни осигуровки ?

21 Фев 2013, 21:38

Болна тема. Този проблем така и остана неразрешен от всички правителства досега. Реално погледнато цената на здравните осигуровки в България не е никак висока в сравнение с другите европейски страни, но...и не получаваме почти нищо в замяна.
Аз също си плащам, но често посещавам частни лекарски кабинети, защото "няма бройки" от така желания талон за специалист...а как да чакаш цял месец, ако си болен?
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5 ... 12