Вашите права, социална политика и законодателство. Никой от нас не е безгласна буква.
05 Май 2011, 09:58
Първите промени, които се направиха в здравната ни система беше въвеждането на задължителна здравна вноска за всички граждани на Република България. Знаем ли колко внася работодателя ни, какъв е процентът, който плаща работника, как стои въпроса за безработните лица и лицата под 18 г.? Оказва се, че много от хората не знаят какви са им правата и задълженията спрямо здравната каса. Вие знаете ли ги?
Осигуровките за пенсия също редовно се пропускат.
Ако имате възможност да НЕ внасяте осигуровки, бихте ли го правили?
Ще доживеем ли до пенсия?
Как ви се отрази увеличението на работната заплата?
На пенсия ли ще разчитате когато остареете?
14 Юни 2011, 14:47
Аз лично не искам да давам нито лев за тая държава, която не ми е дала нищо. Да работим, осигуряваме се, а когато отидем да раждаме или недай си боже постъпим в болница трябва да си купуваме половината консумативи. Не са високи осигуровките, които плащаме,но нека да е качествено здравеопазването ни!
18 Окт 2011, 16:57
Аз лично се осигурявам, но имам познати и приятели, които доброволно не го правят. Не намират логика в плащаните суми и полученото насреща лечение. Но е интересен момента доколкото бях чула, че забраняват излизането извън страната ако нямате платени здравни вноски. Вие попадали ли сте на такъв случай или ваши познати? Интересно ще е да споделите;)
18 Окт 2011, 18:10
valiart написа:Аз лично се осигурявам, но имам познати и приятели, които доброволно не го правят. Не намират логика в плащаните суми и полученото насреща лечение. Но е интересен момента доколкото бях чула, че забраняват излизането извън страната ако нямате платени здравни вноски. Вие попадали ли сте на такъв случай или ваши познати? Интересно ще е да споделите;)
По-скоро връщането е проблемно.
Защото ти ако нямаш пари и за осигуровки, едва ли ще имаш пари и да излезеш от страната.
18 Окт 2011, 21:29
Violetta написа:valiart написа:Аз лично се осигурявам, но имам познати и приятели, които доброволно не го правят. Не намират логика в плащаните суми и полученото насреща лечение. Но е интересен момента доколкото бях чула, че забраняват излизането извън страната ако нямате платени здравни вноски. Вие попадали ли сте на такъв случай или ваши познати? Интересно ще е да споделите;)
По-скоро връщането е проблемно.
Защото ти ако нямаш пари и за осигуровки, едва ли ще имаш пари и да излезеш от страната.
Глупости, не те пускат да излезеш от страната защото имаш финансови задължения. Този закон го приеха миналата или по-миналата година ако се не лъжа. Че колко пари ти трябват за да излезеш от страната
19 Окт 2011, 01:10
Тука не става въпрос дали Имаш или нямаш пари да плащаш осигуровки, а дали Искаш да ги плащаш. И не забравяйте онази стара максима: "Държавата се крепи на събраните данъци, а народа от укритите!"

))
19 Окт 2011, 04:48
Общо взето почети нямаме избор. Плащаме си за всичко, не само за здравните осигуровки. Проблема е, че за парите които даваме ежемесечно не получаваме нужното лечение и внимание...
20 Окт 2011, 10:15
kasmetche написа:Общо взето почети нямаме избор. Плащаме си за всичко, не само за здравните осигуровки. Проблема е, че за парите които даваме ежемесечно не получаваме нужното лечение и внимание...
Напълно си права, ако не си внесеш здравните осигуровки търпиш санкции. Заради не внесени осигуровки нито можеш да напуснеш страната, нито да изтеглиш заем.
24 Окт 2011, 13:00
Да, за съжаление това е проблема
27 Окт 2011, 11:27
valiart написа:Да, за съжаление това е проблема

Дали само това е проблема?
Затягат критериите за майчинство, болничните намаляват Защо нашите политици правят така, че да не остане нито един българин в страната си?