Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
19 Апр 2017, 10:57
И аз го обичах страшно много като дете, майка ми го правеше по всякакви поводи. Радвам се, че споделихте рецепта.

Веднъж правих нещо подобно, но не се получи изобщо вкусно, само че със сигурност не бях ползвала мляко, май беше само с вода, какао и масло.
19 Апр 2017, 12:29
Любим, с тази рецепта ме върна в моето детство, когато ядяхме с приятели на улицата. Този уикенд и аз ще го пробвам.
А в модерно време - в наши дни, как стои на палачинки, гофрети, филийка?
02 Юни 2017, 11:32
Аз намерих по-здравословен и лесен начин, какао, лешников тахан, малко вода и мед.
16 Юни 2017, 10:53
Пробвайте шоколада и ще видите, че е невероятен на вкус, да, няма общо с нутела, но е нещо, което си струва да бъде опитано и никак не е лошо, като вкус и като качества. Може спокойно да дадете на детето си да си намаже палачинката с него.:)
16 Юни 2017, 11:34
Беше ми любим като дете, но сега не ми харесва вкуса, нещо не мога да усетя истинско удоволствие, когато ям от него. Усещам зрънца и ми е много какаов вкуса, а не толкова шоколадов. Може би трябва да измисля начини да омекотя. :)
16 Юни 2017, 14:14
Като си се научила на купения как ще ти харесва домашния... купения има толкова много добавки, които да му правят вкуса и вида по-плътен и по-приятен. Трябва да се опитваш да добавиш повече мляко.
20 Юни 2017, 10:52
Всяка почти седмица си правя такъв шоколад, сега докато му се наситя.

Точно това е нещото, което помня от своето детство, малко диетите и режимите ми заминаха, но много ми липсваше този вкус. Благодаря много!
11 Юли 2017, 14:46
Мислих, че само на моята приятелка е специалитет. Имах си много добра приятелка, шоколада беше специалитет у тях. Хапвахме си шоколад винаги, когато й ходеме на гости, майка й правеше а моята така и не направи веднъж. :) Сега ще си забъркам и аз, най-накрая.
11 Юли 2017, 16:25
Monika_Spasova написа:Мислих, че само на моята приятелка е специалитет. Имах си много добра приятелка, шоколада беше специалитет у тях. Хапвахме си шоколад винаги, когато й ходеме на гости, майка й правеше а моята така и не направи веднъж. :) Сега ще си забъркам и аз, най-накрая.
Ееех, Моника, как ме присети за моя първи кекс :) Мама никога не правеше сладкиши и кексове, а у моята приятелка винаги имаше. Бях в 5-ти клас, когато забърках един кекс, получи се страхотен и докато отида студентка, често правех я за моите, я за мамините приятелки :)
12 Юли 2017, 09:04
Ама какви са тея майки да не приготвят нищо сладко за децата. :D Моята правеше какво ли не, то не бяха там курабии, кифли, кроасанчета, сладкиши, кексове, шоколади, кремове...

можех да отворя сладкарница, всеки ден имаше нещо сладко у нас, всичките приятели от блока идваха.