Как да си направим домашния течен шоколад - рецепти, съвети и спомени

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Как да си направим домашния течен шоколад - рецепти, съвети и спомени

Мнениеот Fancy » 14 Ное 2013, 15:49

Миналият уикенд, приятелят ми ме подсети как са си привили едно време течен шоколад и колко вкусен е ставал! Реших да го изненадам и да потърся рецепта в интернет, вярно е, че няма да е като едно време, но поне ще е домашен.

Открих страхотен, малко по-разчупен, вариант на едновремешният домашен течен шоколад с мляко. Получи се несравнимо изкушение!

Ако и вие имате по-смели рецепти за сладки съблазни съм готова да ги опитам.

Рецептата:
Разбиват се добре 2 яйце с 3 ч.ч. захар, добавят се 4 с.л. брашно, 5 с.л. какао, заедно с 2 ч.ч. прясно мляко и ванилова захар (може тук да се добавят и 1 ч.ч. настъргани фъстъци). Тази смес се слага на слаб огън за 5 мин. при непрестанно бъркане, до сгъстяването му.

Съветвам ви, наравно със съботните палачинки да отделите 2 чаени чаши мляко и да направите домашен течен шоколад!
Fancy

Re: Как да си направим домашен течен шоколад с мляко?

Мнениеот Loreyn » 14 Ное 2013, 15:53

Няма как да не отметна тази рецепта към задължителните сутрешни закуски! Изучи прекрасно!
Аз правя глазура, подобна на това, но бързо и сигурно се втвърдява, тя е само със захар, какао, съвсем малко вода и масло - супер е за фъч! :) :) :)
Loreyn

Мнениеот annydance » 19 Ное 2013, 12:31

Ако продължа да се изкушавам да чета и съответно приготвям рецептите от форума, бързо бързо ще изгубя силуета :lol:
annydance

Мнениеот Kaya » 10 Фев 2015, 11:54

annydance написа:Ако продължа да се изкушавам да чета и съответно приготвям рецептите от форума, бързо бързо ще изгубя силуета :lol:

Но ще спечелиш нова любов към шоколада! :lol: :lol: :lol:
На мен ми звучи много добре, но не съм почитателка на сладкото, пък на шоколад - изобщо! та няма как да се възползвам от идеята, макар че ако съм добра жена, ще направя на домашните хора.. нооо защо ?! :twisted:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот mimeto90 » 10 Фев 2015, 11:58

Прегледах рецептите и като че ли тази ми допадна повече, вие пробвали ли сте я? :roll:
mimeto90

Мнениеот silver933 » 10 Фев 2015, 12:23

mimeto90 написа:Прегледах рецептите и като че ли тази ми допадна повече, вие пробвали ли сте я? :roll:

И на мен ми звучи по-добре, другата с тези яйца някак си не ми се връзва! :roll:
Аватар
silver933

Мнениеот Kremiliya » 10 Фев 2015, 15:02

Звучи чак дразнещо изкушаващо! Ще взема да направя малко домашен течен шоколад, със сигурност много ще се хареса вкъщи :)
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Slavena » 11 Фев 2015, 12:48

Е, да не мога да ида и да си купя от магазина, а ще седна у нас да се цапотя да правя.
Slavena

Мнениеот M.Tasheva » 11 Фев 2015, 13:26

Slavena написа:Е, да не мога да ида и да си купя от магазина, а ще седна у нас да се цапотя да правя.

Ами успех, като ти се ядат боклуци и искаш да тровиш с тях децата си ;)
M.Tasheva

Мнениеот Malina » 11 Фев 2015, 13:36

Slavena написа:Е, да не мога да ида и да си купя от магазина, а ще седна у нас да се цапотя да правя.

Разбира се, ти решаваш дали ще знаеш какво има в това, което ядеш или не, избора е лично твой. :) Но не сравнявай домашното с купеното от магазина моля ти се!
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети