Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
14 Ное 2013, 15:49
Миналият уикенд, приятелят ми ме подсети как са си привили едно време течен шоколад и колко вкусен е ставал! Реших да го изненадам и да потърся рецепта в интернет, вярно е, че няма да е като едно време, но поне ще е домашен.
Открих страхотен, малко по-разчупен, вариант на едновремешният домашен течен шоколад с мляко. Получи се несравнимо изкушение!
Ако и вие имате по-смели рецепти за сладки съблазни съм готова да ги опитам.
Рецептата:
Разбиват се добре 2 яйце с 3 ч.ч. захар, добавят се 4 с.л. брашно, 5 с.л. какао, заедно с 2 ч.ч. прясно мляко и ванилова захар (може тук да се добавят и 1 ч.ч. настъргани фъстъци). Тази смес се слага на слаб огън за 5 мин. при непрестанно бъркане, до сгъстяването му.
Съветвам ви, наравно със съботните палачинки да отделите 2 чаени чаши мляко и да направите домашен течен шоколад!
14 Ное 2013, 15:53
Няма как да не отметна тази рецепта към задължителните сутрешни закуски! Изучи прекрасно!
Аз правя глазура, подобна на това, но бързо и сигурно се втвърдява, тя е само със захар, какао, съвсем малко вода и масло - супер е за фъч!
19 Ное 2013, 12:31
Ако продължа да се изкушавам да чета и съответно приготвям рецептите от форума, бързо бързо ще изгубя силуета
10 Фев 2015, 11:58
Прегледах рецептите и като че ли
тази ми допадна повече, вие пробвали ли сте я?
10 Фев 2015, 12:23
mimeto90 написа:Прегледах рецептите и като че ли
тази ми допадна повече, вие пробвали ли сте я?

И на мен ми звучи по-добре, другата с тези яйца някак си не ми се връзва!
10 Фев 2015, 15:02
Звучи чак дразнещо изкушаващо! Ще взема да направя малко домашен течен шоколад, със сигурност много ще се хареса вкъщи
11 Фев 2015, 12:48
Е, да не мога да ида и да си купя от магазина, а ще седна у нас да се цапотя да правя.
11 Фев 2015, 13:26
Slavena написа:Е, да не мога да ида и да си купя от магазина, а ще седна у нас да се цапотя да правя.
Ами успех, като ти се ядат боклуци и искаш да тровиш с тях децата си
11 Фев 2015, 13:36
Slavena написа:Е, да не мога да ида и да си купя от магазина, а ще седна у нас да се цапотя да правя.
Разбира се, ти решаваш дали ще знаеш какво има в това, което ядеш или не, избора е лично твой.

Но не сравнявай домашното с купеното от магазина моля ти се!