Хората, които разбират от билки, предпочитат да си приготвят сами чай, отвара или извлек, отколкото да купуват таблетки от аптеката, защото сами си берат билките и ги съхраняват правилно. Но ако не си чак такъв познавач и си купуваш и чая от аптеката, не мисля, че ще има голяма разлика. С таблетките е по-лесно - не ги вариш.
А според мен е по-полезно и ефикасно да се приема като чай. В капсулите има допълнителни вещества, към които човек може да има непоносимост. Най-добре е разбира се гинко билобата да си я наберете сами, но и от аптеката върши работа.
Аз съм почитателка на билките и предпочитам да си ги събирам сама, а не да ги купувам от аптеките, но за гинко билоба знам, че не е препоръчително да си береш листата от дървото и да ги сушиш. Според мен по-добре си вземи чай от аптеката.
zida написа:Но както е известно, хранителните добавки не се контролират, така че тях може да има ВСИЧКО, както в кренвиршите!
Всъщност, в хранителните добавки има повече контрол, отколкото в колбасите. Проблем са нелегалните/сивите производители, които пакетират добавки в гаражите.