Занемарява ли се жената след брака и защо?

Занемарява ли се жената след брака и защо?

Мнениеот Dust » 10 Апр 2019, 12:56

Провокирана съм от нещо, което наблюдавам в сестра ми през последната година. От жената, която се гримираше преди да излезе, грижеше се за красивата си коса, интересуваше се от тенденции, от външния си вид, се превърна в жена, която има време само да се изкъпе, да се среше и да си измие зъбите. От дългата й коса не остана нищо, скъси я до неузнаваемост. Каза че я дразни и й е писнало да я вързва на опашка. Носи няколко чифта дрехи, защото й били най-удобни.
Съзнавам, че покрай бебето няма толкова време, но разликата е огромна.
Чудя се защо се случва това? Забелязвам го в много жени около мен, които са се омъжили. Дали се "успокояват" и се чувстват сигурни? Дали наистина е липса на време или невъзможност за по-добра организация?
Dust
 
Мнения: 106
Регистриран на: 13 Ное 2018, 12:17

Re: Занемарява ли се жената след брака и защо?

Мнениеот Таня Иво » 10 Апр 2019, 13:51

Около мен явно положението е различно. Които са си били фръцли, и след брака са такива :mrgreen: Тези пък, които са си били по-неглиже, да го наречем, продължават да живеят по този начин.
Иначе, си мисля, че е нормално жените без мъж да се стараят повече как изглеждат. Все пак търсят партньор, нормално е да искат да са атрактивни. Все пак това е като състезание, конкуренция.
Та, смятам, че си няма нищо учудващо в подобни неща.

Аз си признавам, че след като родих, не намирам достатъчно време за себе си. Даже се откривам до голяма степен в това, което си описала. Това, на което държа е да съм чиста и сресана, другото е пожелателно. И ми се получава, когато имам повод или нещо такова.
Таня Иво
 
Мнения: 105
Регистриран на: 20 Ное 2018, 09:41

Re: Занемарява ли се жената след брака и защо?

Мнениеот blaze » 10 Апр 2019, 13:58

Забелязах същото по време на една среща на класа. Всички си бяхме същите, с изключение на няколко омъжени мацки :wink:
Има една глупава тенденция - някои жени като родят и почват да си въобразяват, че щом детето е целият им свят, техният външен вид няма никакво значение. Не знам, може би е трудно за преодоляване, аз нямам деца. Все си мисля, обаче, че е въпрос на самоуважение да изглеждаш добре. Не го правим за другите, а за самите себе си.

Иначе умирам от кеф като видя жени над 50, които имат желанието и самочувствието да са истински красиви :cool:
blaze
 
Мнения: 151
Регистриран на: 01 Ное 2018, 10:28

Re: Занемарява ли се жената след брака и защо?

Мнениеот Matilda » 10 Апр 2019, 14:06

Поддържането не опира до това обвързан ли си или свободен, а до начин на живот, навици и мислене. Аз се опитвам, поне в повечето случаи, да изглеждам добре, като това не означава да съм като холивудска звезда. Просто не мога да си представя да съм с някакъв халат, ролки на главата и да воня на манджа. :lol:
Matilda
 
Мнения: 115
Регистриран на: 10 Дек 2018, 12:14

Re: Занемарява ли се жената след брака и защо?

Мнениеот Валерия М » 10 Апр 2019, 14:14

Определено съм на същото мнение - доста хора от моето обкръжение след като се обвързаха сериозно или сключиха брак съвсем му отпуснаха края - напълняха, обличат каквото намерят...А не са били такива преди това, категорично.
Мен редовно ме питат защо си причинявам това с ходенето на фитнес, диетите. Аз неуморно отговарям, че така ми харесва. :wink:
Валерия М
 
Мнения: 79
Регистриран на: 07 Дек 2018, 10:13

Re: Занемарява ли се жената след брака и защо?

Мнениеот Надя! » 10 Апр 2019, 14:24

Не зависи само от човека. Зависи и от начина на живот, от средата. Моите семейни приятелки изглеждат страхотно, да не кажа, че някои даже се грижат за себе си повече, отколкото преди брака. Според мен дали ще си поддържан зависи от това дали водиш активен социален живот. Ако имаш приятели и поводи да излизаш, отделяш повече време и за външния си вид.
Ако знаеш, че излизанията ти са само до детската кухня или площадката, не е голяма мотивацията да се нагласиш, нали? :grin:
Надя!
 
Мнения: 58
Регистриран на: 18 Дек 2018, 11:10

Re: Занемарява ли се жената след брака и защо?

Мнениеот Петя Георгиева » 10 Апр 2019, 14:29

Аз бях влязла във фаза, в която определено не се гордеех със себе си. Спуснах се надолу, по инерцията. Обаче някак се осъзнах, че така няма да я бъде. Че ако аз сама не се взема в ръце, няма кой друг.
Всяка жена си го прави сама. Не трябва да го допуска.
Познавам доста жени, на които съпрузите им помагат, дори гледат децата, за да отиде тя на козметик, или да отдели време да излезе само с приятелки. Получават и подаръци без повод.
Отново казвам, жената е тази която си го избира. Крайно време е да престанем да се правим на "мъжки" момичета. Да променим мисленето си, ама това става още детска възраст. Че не сме домакини, или поне не само.
Аватар
Петя Георгиева
 
Мнения: 168
Регистриран на: 31 Окт 2018, 09:45

Re: Занемарява ли се жената след брака и защо?

Мнениеот Алиса_В » 10 Апр 2019, 14:32

Ама защо само жената е на фокус?! Мъжът, и то доста често, също се занемарява. Пуска корем, например. Така че, защо да не изискваме и от тях? Защо по подразбиране, жената трябва да изглежда само добре и тя бива съдена?!
Алиса_В
 
Мнения: 125
Регистриран на: 29 Окт 2018, 14:49

Re: Занемарява ли се жената след брака и защо?

Мнениеот Вив » 12 Апр 2019, 12:03

Мисля, че всичко си е до човек. Ако за някое жена е приоритет да си гледа детето и дома, какво значение има за другите как изглежда? Не е ли важно тя да е щастлива и да се обичат с половинката?
Аз не мога да съдя, защото не съм семейна. Знам ли един ден как ще балансирам с домашни задължения, деца, работа и т.н. Лесно се дава акъл отстрани.
Вив
 
Мнения: 54
Регистриран на: 14 Яну 2019, 12:23

Re: Занемарява ли се жената след брака и защо?

Мнениеот РениСто » 15 Апр 2019, 14:03

Не мисля, че има връзка. Или, ако има, то съпругът със сигурност е допринесъл. Ако мъжът не показва на жената, че я харесва, желае, обича, то тя полека лека ще спре да обръща внимание на визията си.
Иначе си е до човек. Който обича да виси пред огледалото, пак ще го прави. :wink:
РениСто
 
Мнения: 20
Регистриран на: 03 Апр 2019, 11:16

Следваща

Назад към Приказки по женски

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта