04 Яну 2014, 23:37
Haigo написа:Добър ден Д-р Петров.Случая с мен е следния:на 28.10.2013 ми се извърши успешна индиректна херния от дясно.За покриване на оперативната рана се е използвало класически лейкополаст и в следствие на това получих остра алергия от него.Махнаха конците на 6-тия ден и след още 2 дни самия разрез се поду,зачерви и затвърдя.Информирах лекуващия доктор и той веднага ме извика.На момента ми сцепи половината разрез без упойка.Изтече каза около 2-3 мл течност, но не гной.(каза с медецинския термин но не било гной).С отворена рана седях 9 дена с превръзки всеки ден.Заздравяването минаваше много гладко и интензивно.На 9-тия ден отидох вече не беше надуто,той натиска питаше дали боли но не болеше.Каза че всичко е отминало.Сложи два шева и се прибрах като правих през ден превръзка(промиване с кислородна вода и напръскване с Цикатрадина спрей).Раната продължаваше да се възстановява с бързи темпове.Отидох след седмица махна конците и всичко беше наред.Нямаше подуто твърдо или червено.След още 8 дни от махането на конците, разреза почна леко да се подува.И така всеки ден се подува като днес е 4-тия ден и е подуто зачервено и много твърдо.Не боли както беше предния път.Забравих да спомена че имах Т-ра 37.3-38.4 при първия път и от вчера пак почнах да вдигам.Въпроса ми е : Какво става с мене?Това алергия от конци ли е?Не е напълно оздравяло от предното цепене ли?.Утре ме вика и съм почти сигурен, че ще ме сцепи отново.Трябва ли да се направят някакви изследвания?Допълнително да кажа че през целия период от операцията до сега не съм вдигал нищо над 2 кг, както и вървя бавно без да се натоварвам.Благодаря за вниманието.Лек ден.
04 Яну 2014, 23:40
Desy написа:Добър ден Д-р Петров. Случая с моята майка е следният: 2006г. е лекувана от рак на шииката наматката с лъчетерапия и до 2011г. няма никакви симптоми ракът да се е завърнал, но 2011г откриват, че има отново рак и оперативно премахват всички полови органи и изрязват вс разсейки. Минава след това на лъчетерапия и химиотерапия и 2012г. лятото си прави ПЕТ скенер и отново се оказва, че има разсейки и пак я оперират. След което минава курс от 6 месеца само химиотерапия, защото вече не може да се прилага лъчетерапия. Това разбирасе не доведе до нищо, защото лятото на 2013 пак минава на ПЕТ скенер и отново има разсейки. Майка ми имаше усложнения с левият бъбрек и се наложи да се сложи нефростома юни месец, след което говорихме с мн лекари, който казваха, че само с операция може нещо да се напрви. Изключваха химиотерапията като вариант за лечение, защото тумурът бил много голям и на няколко места има разсейки, но нито един лекат неискаше да оперира било много рисковано, защото едно от местата където има разсейка било мн. близо до аортата и не се наемат да режат там. От Август месец 2013г. тя започна да повръща. Септември месец решихме да я заведеме в Турция там казаха, че може тумурът да се намали значително с химиотерапия. В Турция и сложиха сонда за да прочистят червата и след като се прибрахме в България решихме да направиме химиотерапията. Нправихме една на 10.10.2013г. и майка ми оттогава само се влошава, повръщането беше спряло за малко след Турция, но я хвана растройство, после успоредно с него пак започна да повръща и така до днес. Вкарвахме я в болница за да и сложат отново сонда и да прочистят червата но не помогна особено много, продължи да повръща отслабна много вече е само кожа и кости вливаме и системи вкъщи, но това не е достатъчно. Лекарите при които сме ходили ни казват, че неможе да яде, повръща и има растройство заради сраствания в червата, но нито един не каза какво може да направиме дали да се изрежат тези сраствания или да се лекуват понякакъв начин. Въпросът ми към Вас е: в нейния случай какво може да се направи, за да се възстанови нормалният процес на функциониране на червата?
04 Яну 2014, 23:43
gichi21 написа:Здравейте Д-р Петров!Преди една година ми направиха операция на миома/махнаха ми матката и яйчниците/ до преди една седмица всичко беше добре.Но от тази седмица,която споменах,чувствам една тежест над самата операция и стомаха ми се подува с всеки изминал ден.Нямам болки,но това което чета в сайта ви,мисля , че имам херния.В момента съм в Испания и много съм притеснена.Чакам вашия отговор.Благодаря ви предварително!
04 Яну 2014, 23:45
greate_weis написа:Здравейте,
Казвам се Александра и съм на 18 години, висока съм 156 и тежа 77 кг.Преди няколко месеца имах проблеми със стомаха не силни, но дълготраини болки, поддуване, постояна тежест и неправилно и нередовно изхождане.В последните 2 седмици имам същия проблем.Когато се посъветвах с личния си лекар, тя ми каза да се храня здравословно, бих искала и второ мнение по въпроса.Благодаря Ви!
04 Яну 2014, 23:47
ratoni написа:Здравейте!Майка ми е на 64 години и е оперирана от хепатоцелуларен карцином на 22 Октомви 2013 година.Болната част от черния дроб е премахната, няма разсейки в други органи.От 22 Ноенври започна лечение с Нексавар.Това ли е единствения възможен вариант?
04 Яну 2014, 23:51
krasimira en4eva написа:здравеите д-р Петров ,дядо ми е на 70 години от около 8 е диабетик. изходи крав по голяма ногда и го приеха в хирургия,15 дни му вливаха лекарства и крав но доктора каза че не може да спре загубата на крав и се налага операция.да уточня че от втория ден в болницата не можеше да стапи на краката си.оперираха го диагнозата беше полип в стомаха.доктора каза че само щте го третира за да спре карвенето,но след операцията каза че е имало усложнения и е изрязал половината стомах.странното беше че след операцията завалваше като говореше.след оше 7 дни го исписаха казаха че всичко е наред хемоглобина се е повишил и сле3 дни да идем да му махнат конците.парвия ден в каши нямаше апетит отдадох го на глюкозата която е приемал втория ден вече имаше апетит и започнахме захранването сас супи и тн.но тои все още не могеше да си стапва на краката и много халцаше. на 3 ден кравното му беше 80-60 не се оплакваше от болки даваха му лекарството за диабет и за сарце имапе и подагра.целия ден му се спеше яде малко но искаше вода често.започна да повраща тамно кафява течност в малки количества но на второто повращане се обадихме на хирурга тои каза че не е от операцичта да не се тревогим и да званнем на личния лекар тя ни каза да премерим захарта оказа се че е 19 при пологение че се хранеше савсем малко и си пиеше лекарствата бяха му исписали и лекарство за намаляване на стомашните сокове,имаше храчки. следобед на 3 ден каза че чувства тежест в корема точно кадето е операцията и иска да отиде по голяма нужда в тоалетната с инвалидна количка го заведохме изходи се нормално нямаше странен цжят всичко беше наред.сложихме го пак на стола,пое си два пати далбоко ваздух отпуснаха му се рацете и краката очите му постепенно се отвориха широко и тогава на малки струички сащата тази тамно кафява течност започна да излиза от носа и устата му и главата му клюмна сложихме го на земята настрани да несе задави и тогава тази вода започна да блика от носа и устата без да спре около3 литра истекоха когато доиде барза помощ казаха че вече е касно но все пак се опитаха да го варнат без успех.казаха че има признаци за инфаркт но не мога да си обясня тази те4ност и заваления му говор след операцията,хирурга му беше отзивчив човек но и тои не мога да я обясни имате ли представа докторе от какво почина дядоми,моля ако е така отговорете ми за да знам и аз за себе си.благодаря
05 Яну 2014, 14:06
Dr Alen Petrov написа:krasimira en4eva написа:здравеите д-р Петров ,дядо ми е на 70 години от около 8 е диабетик. изходи крав по голяма ногда и го приеха в хирургия,15 дни му вливаха лекарства и крав но доктора каза че не може да спре загубата на крав и се налага операция.да уточня че от втория ден в болницата не можеше да стапи на краката си.оперираха го диагнозата беше полип в стомаха.доктора каза че само щте го третира за да спре карвенето,но след операцията каза че е имало усложнения и е изрязал половината стомах.странното беше че след операцията завалваше като говореше.след оше 7 дни го исписаха казаха че всичко е наред хемоглобина се е повишил и сле3 дни да идем да му махнат конците.парвия ден в каши нямаше апетит отдадох го на глюкозата която е приемал втория ден вече имаше апетит и започнахме захранването сас супи и тн.но тои все още не могеше да си стапва на краката и много халцаше. на 3 ден кравното му беше 80-60 не се оплакваше от болки даваха му лекарството за диабет и за сарце имапе и подагра.целия ден му се спеше яде малко но искаше вода често.започна да повраща тамно кафява течност в малки количества но на второто повращане се обадихме на хирурга тои каза че не е от операцичта да не се тревогим и да званнем на личния лекар тя ни каза да премерим захарта оказа се че е 19 при пологение че се хранеше савсем малко и си пиеше лекарствата бяха му исписали и лекарство за намаляване на стомашните сокове,имаше храчки. следобед на 3 ден каза че чувства тежест в корема точно кадето е операцията и иска да отиде по голяма нужда в тоалетната с инвалидна количка го заведохме изходи се нормално нямаше странен цжят всичко беше наред.сложихме го пак на стола,пое си два пати далбоко ваздух отпуснаха му се рацете и краката очите му постепенно се отвориха широко и тогава на малки струички сащата тази тамно кафява течност започна да излиза от носа и устата му и главата му клюмна сложихме го на земята настрани да несе задави и тогава тази вода започна да блика от носа и устата без да спре около3 литра истекоха когато доиде барза помощ казаха че вече е касно но все пак се опитаха да го варнат без успех.казаха че има признаци за инфаркт но не мога да си обясня тази те4ност и заваления му говор след операцията,хирурга му беше отзивчив човек но и тои не мога да я обясни имате ли представа докторе от какво почина дядоми,моля ако е така отговорете ми за да знам и аз за себе си.благодаря
Здравейте!
Съболезнования за загубата ви. Не мога да кажа какво се е случило и от какво е починал дядо ви!
12 Яну 2014, 19:44
17 Яну 2014, 21:32
22 Яну 2014, 16:13
nikiganev написа:Здравейте,
Името ми е Николай Ганев. Преди два дни оперираха съпругата ми в хириргично отделение на МБАЛ "Проф. Д-р Стоян Киркович" Стара Загора. Диагнозата за сега е карценом на гърдата, тип "Ин ситу". В момента чакаме резултатите от изследването на извадените лимфни възли за определяне на стадия на развитие на тумора. През миналата година съпругата ми получи обилно /изклчително силно/ кръвотечение по време на менструация, което наложи поставяне на хормонална спирала "Мирена" и все още е с нея. Проетох някъде, че хормона Левоноргестрел, който отделя спираата е противопоказен, при рак на гърдата. Какво е Вашето мнение повъпроса? Ще трабва ли да бъде отстранена спиралата и какви алтернативни начини съществуват за намаляване на обилното кръвотечение при менструация? Смятате ли че тази спирала може да е причината за появата на тумора?