Д-р Ален Петров - коремна хирургия и онкология

В този фору можете да прочетете здравни съвети от лекари специалисти към потребители на форума, но не можете да задавате въпроси.

Re: Д-р Ален Петров - коремна хирургия и онкология

Мнениеот jeni30 » 29 Сеп 2012, 21:20

Здравейте,надявам се да ми помогнете.От няколко месеца изпитвам тъпа болка отляво на корема ,която се мести и към пъпа ,понякога и към кръста.Имам две операции секцио които са вертикални.Преди известно време напипах точе на операцията /последната от преди 3 години /Отидох на лекар които ми каза че при операцията са зашили някаква тъкан и дърпането идва от там.Много ми е притеснено защото по време на цикал болката става много силна все едно току що съм оперирана.Ще се радвам ако можете да ми помогнете.
jeni30
 
Мнения: 11
Регистриран на: 29 Сеп 2012, 21:12

Re: Д-р Ален Петров - коремна хирургия и онкология

Мнениеот Dr Alen Petrov » 29 Сеп 2012, 23:37

jeni30 написа:Здравейте,надявам се да ми помогнете.От няколко месеца изпитвам тъпа болка отляво на корема ,която се мести и към пъпа ,понякога и към кръста.Имам две операции секцио които са вертикални.Преди известно време напипах точе на операцията /последната от преди 3 години /Отидох на лекар които ми каза че при операцията са зашили някаква тъкан и дърпането идва от там.Много ми е притеснено защото по време на цикал болката става много силна все едно току що съм оперирана.Ще се радвам ако можете да ми помогнете.


Здравейте,
по вашите думи мисля, че се касае за гинекологичен проблем, но за по точно мнение е необходимо да се видим и ако е необходимо да се проведат някой изследвания.
Хубав ден!
Dr Alen Petrov
 
Мнения: 73
Регистриран на: 27 Дек 2011, 16:15

Re: Д-р Ален Петров - коремна хирургия и онкология

Мнениеот d.koleva » 22 Окт 2012, 13:59

Здравейте Д-р Петров!Майка ми е 72г,и в началото на мСептември,започна с оплквания- болка в корема ниско долу/преди доста години е оперирана от миома - отстранена матка и яйчници/.Мина едно лечение със Ципрофлоксацин,но "дърпането"ниско долу остава,макар и не толкова силно.Описвам всичко това,защото болка се появи и в стомаха.Направиха й,изследване с каша и се установи - язва на стомаха.От 3 седмици се лекува със Зирид и Нолпаза.Исках да Ви питам колко дълго може да пие тези лекарства и достатъчни ли са за лечение на язва.
d.koleva
 
Мнения: 1
Регистриран на: 22 Окт 2012, 12:55

Re: Д-р Ален Петров - коремна хирургия и онкология

Мнениеот Dr Alen Petrov » 30 Окт 2012, 21:44

d.koleva написа:Здравейте Д-р Петров!Майка ми е 72г,и в началото на мСептември,започна с оплквания- болка в корема ниско долу/преди доста години е оперирана от миома - отстранена матка и яйчници/.Мина едно лечение със Ципрофлоксацин,но "дърпането"ниско долу остава,макар и не толкова силно.Описвам всичко това,защото болка се появи и в стомаха.Направиха й,изследване с каша и се установи - язва на стомаха.От 3 седмици се лекува със Зирид и Нолпаза.Исках да Ви питам колко дълго може да пие тези лекарства и достатъчни ли са за лечение на язва.Здравейте,
Би било добре освен тези лекарства за язвата и да се направи антибиотична комбинация за лечение на Хеликобактер пилори. По отношение на първия въпрос тези медикаменти трябва да се приемат около месец - два да се проведе антибиотичното лечение и след това е необходимо да се направи контролно изследване на стомаха за да се установи дали е излекувана язвата или е необходимо да се продължи лечението.
Dr Alen Petrov
 
Мнения: 73
Регистриран на: 27 Дек 2011, 16:15

Re: Д-р Ален Петров - коремна хирургия и онкология

Мнениеот magi30 » 03 Ное 2012, 22:07

Добър вечер, казвам Мадлена и съм на 30 години. През 2003 година ми откриха доброкачествено образувание на гърдата, бяха две на брои с големина колкото орех .Откри ми ги др. Милен Цанов препоръча ми да ги следиме с мамография всеки 6 месеца ,след като ме успокои аз не стъпих повече на мамолог ... бучката си седи малко по голяма но нито ме боли нито притеснява по някакъв начин ... от седмица обаче ме боли другата гърда и има бучка и на нея, която открих днес не сам пред цикъл болката средна по сила ,пия противозачатъчни линдинет 20 от 2 години . Майка ми имаше карцином на гърдата ,баба ми от бащина линия също почина от рак...затова имам и фобия от лекари .... спешно ли трябва да направя консустация с мамолог или да изчакам до следващия цикъл ?
magi30
 
Мнения: 1
Регистриран на: 03 Ное 2012, 21:42

Re: Д-р Ален Петров - коремна хирургия и онкология

Мнениеот Dr Alen Petrov » 05 Ное 2012, 20:54

magi30 написа:Добър вечер, казвам Мадлена и съм на 30 години. През 2003 година ми откриха доброкачествено образувание на гърдата, бяха две на брои с големина колкото орех .Откри ми ги др. Милен Цанов препоръча ми да ги следиме с мамография всеки 6 месеца ,след като ме успокои аз не стъпих повече на мамолог ... бучката си седи малко по голяма но нито ме боли нито притеснява по някакъв начин ... от седмица обаче ме боли другата гърда и има бучка и на нея, която открих днес не сам пред цикъл болката средна по сила ,пия противозачатъчни линдинет 20 от 2 години . Майка ми имаше карцином на гърдата ,баба ми от бащина линия също почина от рак...затова имам и фобия от лекари .... спешно ли трябва да направя консустация с мамолог или да изчакам до следващия цикъл ?


Здравейте,
Необходимо е да си направете ехография на млечните жлези и след това евентуално мамография. Ако се касае за плътна формация е необходимо да се премахнат оперативно и да се изследват хистологично. Операцията не е тежка и не е свързана с голям болничен престой. Ако се касае за киста или фибро-кистична мастопатия е необходимо да се проследява на 6 месеца с ехография и евентуално мамография на всеки една или две години, особено имайки предвид и вашата фамилна обремененост.
Ако имате още въпроси с удоволствие ще Ви отговоря!
Хубав ден!
Dr Alen Petrov
 
Мнения: 73
Регистриран на: 27 Дек 2011, 16:15

Re: Д-р Ален Петров - коремна хирургия и онкология

Мнениеот Ivelina_Laleva » 19 Ное 2012, 15:24

Здравейте, д-р Петров!
Моля Ви за мнението относно следното. Предписано е лечение, положението поправимо ли е след лекарствата или тези неща не се лекуват? Колко сериозна е болестта? Моля за Вашите съвети и насоки. Благодаря Ви предварително!
ЕНДОСКОПСКА НАХОДКА: Хранопровод: над Z - линията три надлъжни остри ерозии, най-голямата с р-ри около 10 мм. Стомах - нормотоничен, значително кол-во рефлуктиран жлъчен сок, дифузно изразно хиперемирана лигавица, в антрум с единични хронични навдигнати ерозии. Пилор - пропусна апарата. Булбус дуодени с много тежко хиперемирана лигавица; по предна стена язва с триъгълна форма и р-р около 1 см, сравнително дълбока, с фибриново дъно, изразен възпалителен вал. На това ниво на булбуса се сформира възпалителна сустеноза, през която се преминава стенодопирно. Постбулбарно - б.о.
1 биопсия от антрум за Х.П. - БУТ ( ++ ) позитивен
ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Рефлукс-езофагит ст.В. Еритемо-ексудативен пангастрит с хронични ерозии в антру. Активна язва на булбус дуодени. Булбит.
Ivelina_Laleva
 
Мнения: 16
Регистриран на: 03 Фев 2012, 14:12

Re: Д-р Ален Петров - коремна хирургия и онкология

Мнениеот iviif » 20 Ное 2012, 00:50

Здравейте,д-р Петров,
Не знам дали тук е точното място от форума, където мога да попитам,но се надявам да получа някакъв отговор... Сестричката ми има системно, ежедневно гадене напоследък, което описва като връщане на храна от стомаха към хранопровода..Страх я е да повърне, колкото и смешно да звучи, и задържа всичко ,дори си дере ръцете само и само да не повърне.. Попринцип е много нервна,раздразнителна,избухлива(не знам дали това има някаква връзка,но искам да го отбележа) Друг изразен симптом е подуване, или по-точно тежест в стомаха след хранене (но невинаги), сухота в устата, газове, понякога оригване ,отново след хранене... Много трудно успява да ми обясни общото си състояние, но като цяло мисля ,че е това.. Та въпросът ми е, възможно ли е да има някаква форма на гастрит, изчетох и доста статии за ГЕРБ ?! Притеснявам се и ми е много тежко да я гледам как всеки Божи ден се измъчва и дори буди нощем от това..
Благодаря !
iviif
 
Мнения: 2
Регистриран на: 20 Ное 2012, 00:32

Re: Д-р Ален Петров - коремна хирургия и онкология

Мнениеот анила » 20 Ное 2012, 15:17

Здравейте! От три месеца имам почти постоянна болка в областта на пъпа
В тази област имам и стара операция - секцио / преди 18 години/.
Болката се напипва, не се повлиява от позата, в която съм, храна или
друго. Вчера бях на ехограф - нищо не се вижда. Какво ще ме
посъветвате да направя?
Дилова
анила
 
Мнения: 1
Регистриран на: 20 Ное 2012, 12:43

Re: Д-р Ален Петров - коремна хирургия и онкология

Мнениеот alejo » 20 Ное 2012, 16:26

Здравейте,д-р Петров!
В обастта на слабинния канал,едностранно напипвам твърдо уплатнеие около 3-4 седмици.Може ли да е възпалние на лимфни възли,семенния канал? Един ден ме боля малко при ходене,след това изчезна болката.Има ли повод за притеснение?
Благодаря
alejo
 
Мнения: 5
Регистриран на: 08 Апр 2012, 20:51

ПредишнаСледваща

Назад към Архив

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта