Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
Правила на форума
Добави отговор

Re: "Да изчистим България"включихте ли се в кампанията ?

11 Май 2012, 20:01

bisertaskov написа:Да изчистим България от какво ?Има за чистене не само по улиците и сметищата, трябва да изчистим мисленето си за да няма такива кампании.И да изчистим пак ще стане същото както си е било и ще се подеме нова кампания.И така докога ?По важно е до къде ни стига културата за да се справим с проблема,имам чувството че боклука в България е най важното нещо на света.Да важно е не ме разбирайте погрешно но на друг етап от развитието ни.В тая мизерия, в която живеем няма да се изчисти лесно.
И все пак трябва да се включим в кампанията за да направим поне една крачка напред,за лошо или добро по добре да я направим.

Съжалявам но няма да се включа в кампанията защото ще изчистим за един ден и следващите два ще се постараем да стане пак същото.За едно си прав има проблем в културата ни и не можем да се изчистим никога.Мизерията в която живеем си е била винаги и няма нищо общо с боклука.

11 Май 2012, 20:05

Да изчистим България от какво ? Да върша работата на временната заетост ли ? Е няма нужда, който иска да чисти боклук колкото искаш и където искаш.Не се бийте има за всички :D :D :D

11 Май 2012, 20:08

Аз ще се включа в кампанията, защото го правим за себе си, ние цапаме ние ще чистим.В къщи кой ви чисти ?Това е същото само че семейството е по голямо и има повече боклук.Така че не се настройвайте негативно а излезте да почистите.

14 Май 2012, 09:35

Кампанията е добра идея, но би трябвало сами да се сещаме за това - да изчистим боклука от местата, които посещаваме и да се постараем да не изхвърляме хартийки и фасове навсякъде /и не само :idea:/.
Веднъж бяхме на един светофар и прозореца на колата пред нас се отвори, подаде се една ръка и изхвърли чашка от кафе с празна кутия цигари :x Побеснях направо :evil: Колата беше с друга регистрация, от друг град... Дали и в техния град постъпват по същия начин? Макар, че простака си е простак, където и да се намира.
Другото нещо, което адски много ме дразни е да видя майка да си изхвърли фаса в парка, където играе и нейното дете! Елементарно възпитание, бе хора - няма ли кошчета за вас? Има, при това по няколко на всяка алея, но защо да се размърдаме дотам?!?
Пространството около нашия блок редовно се почиства и дори децата с удоволствие се включват в инициативата. Градинките се поддържат - има цветя и дръвчета; пред всеки вход сме направили пясъчници, за да има къде да играят мъниците, а те са много и изобщо с удоволствие излизаме пред блока да си побъбрим, а децата да се забавляват :)

14 Май 2012, 11:21

Идеята " Да изчистим България" никак не е лоша, но трябва да бъде последвана от друга: " Да накараме българина да пази". Не мога да се съглася, че ние българите, които можем да се похвалим с една наистина много красива природа за няколко години, която превърнахме в сметище, сега за един ден да оправим всичко. Е, няма как да стане! Ако някой е имал шанса да излезе извън страната ни, значи е имал възможност да направи сравнение между тук и там. Ще ви направи впечатление, че страни като Турция е много по чиста и подредена от една европейска България. Всеки гражданин се грижи за площта пред и около дома им, нямате си на представа колко подредени са градините им, а нямат грам вода за поливане. Ние имаме и вода и ресурс от хора и по мек климат и пак сме като в джунгла.Е защо? Защо след като съвестни граждани са подредили градинка пред блока си минават хора и късат и рушат?Не го ли правим за себе си това хора?

14 Май 2012, 17:00

Че няма как да изчистим България за 1 ден, няма как, но поне можем да се постараем да не си хвърляме боклуците навсякъде. Живея в 8-етажен блок и искам да ви кажа, че някои комшии си изхвърлят боклука през терасата и като ви казвам боклука, имам предвид чували с боклук :shock: И после аз да ходя да чистя?!? Искам да ми е чисто и подредено навсякъде, където отида, но трябва първо да променим манталитета си на Бай Ганьовци и тогава да изискваме от околните.

Re: Черната статистика на България

15 Май 2012, 16:52

Наситих се от негативизми в България, нищо позитивно не се случва. Само убийства, лекарски грешки, отвличания, грабежи, изнасилвания! Е до кога ! Не е ли време да се промени нещо в тая тъпа държава и да се спре всичко това?
Последния нелеп случай е мозъчния кръвоизлив на младата родилка, в следствие на който е в кома. Никой в тази тъпа държава не се опита да направи нещо докато случая не влезна в медийното пространство. След това дори самата министърка на здравеопазването я посети.

Re: За болните с редки болести и държавното мълчание

28 Май 2012, 19:50

http://speakingofresearch.com/2009/03/2 ... dystrophy/ Тва намерих за тази болест.. дано по-скоро науката да помогне !

04 Юни 2012, 10:46

Дълго време преди самата кампания се двоумях, дали да се включа.Подразних се от привкуса на социалистичестки ленински съботник,както и от ултимативната обява на управата на входа,залепена на асансьора за "задължителното" присъствие на всеки.В деня на кампанията обаче реших все пак да участвам.Въпреки негативното ми настроение,се замислих и си спомних колко пъти съм изхвърлял фасове и дребни неща през балкона.Общината наистина се грижи за околоблоковото пространство,коси тревата,събира я и я обезпаразитява.Но длъжна ли е да ми събира фасовете?Не.Приятно ли ми е да ми е чисто пред блока?Да.Искам ли да виждам хартиени отпадъци и летящи найлонови торбички?Категорично не.И така,реших и се преборих с негативното отношение към кампанията и се включих в почистването.Защото не можем да разчитаме за всичко на държавата.Ние сме гражданско общество а истинското такова не само изисква, но и дава от себе си.

За АКТА ,авторските права и торент сайтовете

04 Юни 2012, 17:05

На 31 май Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи към ЕП отхвърли споразумението,което беше подписано и впоследствие замразено от България АКТА (ACTA).Това не беше изненада за тези ,които следят темата и за тези ,които участваха в протестите срещу споразумението в България,Европа и света.Но странно, на фона на тези настроения в мнозинството у нас,една Корпорация ,известна най-вече с националния ефир на бТВ,поде истинска война с пиратството и за авторските права в страната.Страстите се нажежиха,когато актьора Асен Блатечки призова от рекламен клип на медията,че е в пълното си право да тършува и да хапне от хладилника на провинил се гражданин на републиката,дръзнал да свали негов филм от торент сайтове,като http://www.zamunda.net и http://arenabg.com/.Последваха много и крайни полемики по темата.При положение,че ЕП върви към пълна забрана на споразумението АКТА (ACTA) на територията на страните членки на ЕС,как мислите,удачна ли е кампанията и изобщо има ли това споразумение почва у нас? Битката на тази медия насочена към потребителите,в тяхна полза ли е в качеството си на разпространители на продукти с авторско право или в полза на самите носители на авторско право?И дали не си направиха медийно харакири,имайки предвид много и различни анкети ,където ясно и категорично гледаемоста на телевизия бТВ е спаднала драстично до 4 място и реално е губи популярност с всеки изминал ден.Споделете мнението си.Ползвате ли торент сайтове за безплатна музика и филми.Считате и това за престъпление и бихте ли се съгласили на контрол над интернет пространството,подобно на това в Китай,Южна Корея,ред диктаторски държави а сред тях и Корпоративна Америка?
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 59