Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
29 Ное 2017, 10:28
rali06 написа:Пък да ви кажа аз след работа съм толкова уморена, че абсурд да готвя. Или ще ходим някъде на ресторант или няма да ядем.

Ох, милата :) Представяш ли си как всяка вечер излизаш и плащаш по 30-40 лева за вечеря за теб и за семейството ти?

Доста финансово разположен мъж трябва да си намериш..
29 Ное 2017, 11:53
И на мен ми се иска да нямам работа в кухнята, освен да направя някоя гурме ястие за половинката ми или по празници, но действителността е, такава, че всеки ден сме в кухнята търсейки начини да задоволим потребностите на семейството си.
Другото вече е самоасъзнание на хората в дома да знаят, че няма само женска работа, а дори и готвенето, миенето на чиниите и всичко останало са важни и са част от задълженията.
11 Дек 2017, 13:46
Мъжете са си доста мързеливи и винаги се опитват да се скатаят,на тях не им дреме, задълженията все са на някой друг. Особено пък в съседските отношения, винаги другия е лош
12 Дек 2017, 11:55
Повечто с кран не можеш да ги мръднеш да свършат нещо, а как ще излезната да чистят пред блока, изобщо не се излагайте, това не е работа за тях, нали си има други, които трябва да я свършат - т.е. чистачката трябвало да чисти снега, може и така да е ...

но на никой не му пречи да излезе да почисти малко.
01 Мар 2018, 14:46
Зааачиии, всички знаят даже и малките деца, че това е стара информация. Даже моята майка не стои в кухнята!!! Моите гаджета до един ми повтарят,че те прислужница не щат!!! Не разбирам кои са тея мъже, които разсъждават по този начин!!! Моите ме обичат и единствено искат от мен да им вярвам и да разчитам на тях, за ВСИЧКО. Тук повечето са по-големи от мен като ви чета, ама точно аз ли да ви уча?!?!
01 Мар 2018, 17:04
Равенство между половете?
Какво е това- за не е нещо за пиене?
Моля ви се гхора, докато мъжа до мен има средно образование (а аз бутам поредното висшУ) и есе пак изкарва (минимум) 1/3 повече от мен, няма как да му заявя, че допринасяме за дома по равно...съответно съм закотвена до печката вечер и вързана за парцала в свободните дни.
01 Мар 2018, 17:05
Значи, много моля, най-мразим ей такива комплексарски недодялани старовремски ограничени изказвания. Мястото на жната било в кухнята, миенето на чинии и смяната на памперси било женска работа, а като дойде време за копаене на лозето или пренасяне на 10 кубика дърва се оказва, че няма мъжка, няма женска работа. Аман от мъже без топки и с малки пишки, аман от комплексари. Значи, аз мога да си сменя сама бушона и контакта и да си разглобя секцията, а той една чиния не можел да измие, щото било женска работа. А мъжката работа вечер е да седнеш пред телевизора с ръка в гащите да си почесваш топките и да жулиш ракия със салата. А, не, мерси. Такива да вървят, по-добре ми е сама.
06 Мар 2018, 16:51
Въобще не и е мястото в кухнята. Ако пък все пак мъжът е мил и грижовен, може и да се помисли по въпроса за това, че все пак може да се посготви нещичко.
07 Мар 2018, 18:59
Жената по дефолт разбира от всичко :) Това не означава, че мястото и е единствено в кухнята

нека се включат мъже, които обожават да готвят и това за тях е любима и запазена територия. Тогава къде ще е мястото на жената при така поставения въпрос ?
08 Мар 2018, 10:27
Frac написа:Жената по дефолт разбира от всичко :) Това не означава, че мястото и е единствено в кухнята

нека се включат мъже, които обожават да готвят и това за тях е любима и запазена територия. Тогава къде ще е мястото на жената при така поставения въпрос ?
Тя пак ще мие чиниите, след като мъжът е сготвил. Рядкост са мъжете, които обичат и дома да поддържат, повечето предпочитат да сготвят нещо вкусно и да оставят истински дизастър в кухнята. Не помните ли онзи виц - дето мъжът тръгнал да прави барбекю, жената купила пържолите, овкусила ги, сложила ги в чиния, запалила барбекюто, занесла на мъжа пържолите, той ги опекъл, след което жената почистила скарата, сервирала, измила чиниите и мъжът накрая й казал : Хареса ли ти вечерята? :D