Добави отговор

Re: За разширени вени листа от люляк

17 Апр 2012, 12:09

Знаете ли, че всеки 5-ти човек страда от разширени вени? Ето няколко прости правила, които ще намалят риска от появата им или пък ще облекчат състоянието ви, ако вече имате такива:
1. Не стойте дълго време на едно място. Ако това все пак ви се налага, правете упражнения като стягате и отпускате мускулите на прасците си - по този начин ще подпомогнете циркулацията на кръвта.
2. При възможност повдигайте краката си на ниво, по-високо от бедрата, за да си починат.
3. Не носете прекалено стегнати чорапи, за да избегнете притискане на вените.
4. Не кръстосвайте краката си, докато седите колкото и да ви е трудно, тъй като по този начин възпрепятствате циркулацията на кръвта.
5. Хапвайте повече плодове и зеленчуци, и храни богати на фибри.
6. Има билки, които притежават стягащо и противовъзпалително действие, като например: хамамелис, невен, конски кестен и т.н.
7. Хомеопатията и ароматериапията също помагат при разширени вени.
Спомням си, че майка ми си беше направила мехлем от мас и невен, и мажеше засегнатите места - облекчава болката и вените не отичат толкова. Мехлемчето помага и при изгаряния.

Re: Какво използвате при разширени вени?

23 Окт 2012, 20:08

Някой използвал ли е Флебодия?Днес ми я изписаха и ми обясниха,че ефектът между Флебодия и Детралекс е еднакъв,но Флебодия за едномесечен курс на лечение е двоино по евтина,не дразни стомаха,и се пие по една на ден.Била оригинален френски продукт.Мисля да я пробвам.

ОПЕРАТИВНО ЛЕЧЕНИЕ НА РА3ШИРЕНИ ВЕНИ

05 Яну 2013, 12:44

ЗДРАВЕЙТЕ, КАЗВАМ СЕ ЛЮБОМИР И СЪМ НА 70 ГОДИНИ. ИМАМ РАЗШИРЕНИ ВЕНИ И МЕ ИНТЕРЕСУВА, КАКВО Е РАЗВИТИЕТО НА КРАКА СЛЕД ОПЕРАТИВНО ЛЕЧЕНИЕ ПО ТРАДИЦИОННИЯ МЕТОД.

03 Юни 2013, 13:12

Майка ми страда, но не ползва медикаменти за разширени вени...Вдига краката си нависоко винаги, когато има възможност, но това не е решение. Ще ми препоръчате ли нещо ефикасно за облекчаване на състоянието?

25 Сеп 2013, 15:27

Evgenia написа:Майка ми страда, но не ползва медикаменти за разширени вени...Вдига краката си нависоко винаги, когато има възможност, но това не е решение. Ще ми препоръчате ли нещо ефикасно за облекчаване на състоянието?

Ако не желаете да използвате лекарства, мога да ви препоръчам по естествен път да подобрите еластичността на кръвоносните си съдове. Просто винаги, когато вземате душ, накрая обливайте краката си първо с топла, а после със студена вода, като завършите със студената вода.
Друго, с което може да си помогнете е да ядете повече храни, богато на калций, за да се заздравят стените на вените. Освен млечните продукти, мнооого богат на калций е и сусамовият тахан. Аз го препоръчвам от личен опит!
И трето - не мислете, че вдигането на краката на високо няма ефект - напротив, това е един от най-добрите начини за профилактика. И също така - повдигане на пръсти, докато стоите прави, вървите или изкачвате стълби.

Re: За разширени вени листа от люляк

09 Окт 2013, 16:52

И конският кестен е един от най-разпространените лечители на разширени вени :) за рецепти- някой друг

Re: ОПЕРАТИВНО ЛЕЧЕНИЕ НА РА3ШИРЕНИ ВЕНИ

02 Фев 2014, 17:11

Има и нетрадиционни методи, с много висока степен на успеваемост. много е важно да намалиш теглото, добра хигиена на краката, компресивни чорапи.

Re: ОПЕРАТИВНО ЛЕЧЕНИЕ НА РА3ШИРЕНИ ВЕНИ

10 Фев 2014, 14:25

LDL написа:ЗДРАВЕЙТЕ, КАЗВАМ СЕ ЛЮБОМИР И СЪМ НА 70 ГОДИНИ. ИМАМ РАЗШИРЕНИ ВЕНИ И МЕ ИНТЕРЕСУВА, КАКВО Е РАЗВИТИЕТО НА КРАКА СЛЕД ОПЕРАТИВНО ЛЕЧЕНИЕ ПО ТРАДИЦИОННИЯ МЕТОД.

Здравейте!
Как се развиха нещата при Вас? Направиха ли оперативната интервенция?
Поздрави

Изпробвани природни начини за премахване на разширени вени?

01 Сеп 2014, 23:15

Малко преди да забременея забелязах, че започнаха да ми се появяват разширени вени.
Първоначално въобще не можех да загрея какво е това, в последствие с напредването на бременността все по-зле започна да става и по-болезнено, за сега е малко по-добре, но от самосебе си, зная че няма как да минат, а и все още ме болят. :(

Все още кърмя, затова не съм взимала мерки, а и не искам да пия лекарства, по този повод търся най-ефективните природни начини, по които мога да се отърва от разширените вени.
Дали би могъл да се получи само с природни средства такъв резултат
image.jpg
image.jpg (44.85 KiB) Прегледано 10778 пъти

Предполагам, че няма такива природни начини, които могат да подействат толкова бързо, колкото мазила или някакви други лекарства, но предпочитам все пак да пробвам по по-приятни и лесни начини :)

Re: Изпробвани природни начини за премахване на разширени вени?

01 Сеп 2014, 23:22

Определено зелевите листа влияят много добре. Изпробвала съм, но в начален стадий са били и да определено иска постоянство.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9