nikita написа:Червеното цвекло е изключително полезно. Докато бях бременна, показателите на хемоглобина ми бяха доста под нормата и се "излекувах" със сок от червено цвекло, морков, ябълка и лимон. Не съм привърженик на лекарствата и винаги първо се обръщам към "бабините" рецепти, които не случайно съществуват от толкова много години и продължават да се прилагат, и до днес.
teddy написа:nikita написа:Червеното цвекло е изключително полезно. Докато бях бременна, показателите на хемоглобина ми бяха доста под нормата и се "излекувах" със сок от червено цвекло, морков, ябълка и лимон. Не съм привърженик на лекарствата и винаги първо се обръщам към "бабините" рецепти, които не случайно съществуват от толкова много години и продължават да се прилагат, и до днес.
Червеното цвекло е изключително полезно - достатъчно е да пиете по 100-300 мл на ден, за да подобрите състоянието на организма си. Аз редовно си правя сок, но също го смесвам с ябълка и лимон, защото иначе има вкус на... пръст. Правя си и салата от настъргано червено цвекло, настъргана ябълка и овкусявам със зехтин и лимонов сок - невероятна вкусотия, при това много полезна
johnsilver3 написа:Мнението ти е абсолютно безсмислено, никой не те кара насила! Хората споделят как им се отразява на здравето ,а ти, ако искаш пий и сок от мъжка крава- много е полезен за мозъчните клетки
Камелия написа:teddy написа:nikita написа:Червеното цвекло е изключително полезно. Докато бях бременна, показателите на хемоглобина ми бяха доста под нормата и се "излекувах" със сок от червено цвекло, морков, ябълка и лимон. Не съм привърженик на лекарствата и винаги първо се обръщам към "бабините" рецепти, които не случайно съществуват от толкова много години и продължават да се прилагат, и до днес.
Червеното цвекло е изключително полезно - достатъчно е да пиете по 100-300 мл на ден, за да подобрите състоянието на организма си. Аз редовно си правя сок, но също го смесвам с ябълка и лимон, защото иначе има вкус на... пръст. Правя си и салата от настъргано червено цвекло, настъргана ябълка и овкусявам със зехтин и лимонов сок - невероятна вкусотия, при това много полезна
Колкото и да е полезно, не смятам, че бих си правила сокове от червено цвекло има и други по-вкусни и полезни неща!Виж ябълки, моркови какъвто и да е плод бих пила, но червено цвекло - НЕ!
InaIskrenova написа:За ползата от соковете,аз мога да пиша денонощно защото съм реалния пример за резултата който постигнах.Специално за червеното цвекло.При мен нещата бяха влошени от всичко по малко,на 49 години съм,Високо кръвно,Климакс,Болки в ставите,Лесна уморяемост и т.н....при рутинно изследване се оказа че имам проблеми с черния дроб,следствие на това че съм боледувала преди 40 години от хепатит.Изплаших се и и започнах соколеение,една седмица бях на УДАРНА ДОЗА,
0,500 червено цвекло
2л моркови
0,300 ябълки
1 бр.лимон
0,200 зехтин
това е доза за един ден!???
в рамките на седем дни пиех и на третия ден се почуствах адски зле...болки и сънливост ,гадене,световъртеж...но към петия ден нещата си дойдоха на мястото.Това се случи преди 3 години.От тогава не съм имала проблеми с нищо,но несъм спряла да пия сокове....на всеки два месеца правя тази ударна доза,през останалото време съм на 1 литър ...или 1,5 л...миксирам но задължително една голяма глава .около 200,300 грама червено цвекло ...ябълки и моркови според количеството което имам.Описвам подробно,защото тази терапия е НАЙ ПРИЯТНАТА....соковете са фантастични и вкусни,какви ли не боклуци пиех като лекарства за Високо кръвно ,За Климакс и за какво ли още не.Не си спомням от кога несъм пила хапче,не боледувам от грип и разните там вируси....Най важното е че съм ЗДРАВА и УСМИХНАТА...и това е заради БОМБАТА ОТ ВИТАМИНИ ...която пия всеки ден.Който не вярва...нека ме потърси и се увери ..съвсем реална и истинска съм
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта