Polina 89 написа:Много благодаря за отговорите... Желая Ви всичко най-хубаво
Благодаря Ви!
Желая Ви хубаво и слънчево лято!
С уважение,
д-р Тодева
Polina 89 написа:Много благодаря за отговорите... Желая Ви всичко най-хубаво
Martin_Petrov написа:Здравейте, от няколко години имам хронична дисхидроза на 2 пръста на двете ръце, която се засили напоследък (последните 2-3 месеца) вследствие на влажното време в държавата в която живея. Бих искал да попитам дали има алтернативни методи за лечение и превенция (кремове, определен вид сапуни и пр.). Имам кортикостериоден крем но той не ми влияе много пък и не искам да прекалявам с него. Благодаря предварително!
black_widoww написа:Имам разноцветен лишей (pytiriasis versicolor) Искам да попитам с какво мога да го лекувам ?Благодаря
Martin_Petrov написа:Здравейте др. Тодева! Преди всичко бих искал да се извиня за бавния отговор и да пожелая на вас и семейството ви весели коледни и новогодишни празници. Относно състоянието ми - имам дисхидроза от години и лечението което съм прилагал е било с дипросалик маз, което от месеци съм прекратил и ползвам в момента dermovate cream. До колкото знам е силен кортикостероид и искам да проведа алтернативно лечение. Съпътстващи болести - хронична астма която не се проявява но имам под ръка фостер спрей който ако ползвам е веднъж на 3-4 месеца. Работата ми е на бюро пред компютър и в момента живея е ОАЕ, където летните месеци е изключително влажно, което изостря дисхидрозата. Бих искал да ви попитам какво е удачно в моята ситуация, както основно лечение, така и подпомагащо такова (биологични кремове, сапуни, хранителен режим). Доколкото разбирам содермикс е добър биологичем крем за такива случаи. Прилагам снимки за по-добра представа на състоянието ми ( малки мехурчета, които се излющват от кортикостероидният крем и след известно време се появяват отново). Благодаря предварително за отговора.
Назад към Kожни и венерически болести
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта