Доцент Д-р Димитър Петков, д.м. – съдови заболявания

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Доцент Д-р Димитър Петков, д.м. – съдови заболявания

Мнениеот Dr Dimityr Petkov » 11 Мар 2013, 10:32

vanesa7616 написа:здравейте.детенцето ми е на 3 години и е с диагноза синдром на клиппел треноне вебер.можем ли да направим консултация с вас.

Може, разбира се. Телефонът на МЦ "Трета поликлиника" за записване е 042/988 999. Когато решите- заповядайте.
Аватар
Dr Dimityr Petkov

Мнениеот tedydg » 11 Апр 2013, 22:01

Здравейте,
Майка ми е с разширени вени вече повече от 20 години (бивша учителка). От около 7-8 години има и варикозна язва от вътрешната страна на крака, малко над глезена. Болките й са нетърпими. Какво ли не сме мазали, но без особен ефект. Освен това петата й е адски дълбоко напукана и там много я боли. Приема Детралекс, но сега видяхме един медикамент Novirex. Ще ви бъда много благодарна ако ме посъветвате какъв медикамент да приема и как да облекчи болката, как да третира раната и въобще вашето компетентно мнение. Щях да пропусна нещо - преди 3 год. получи и тромбофлебит. Моля Ви, дайте ми малко надежда за това, че е възможно да й се облекчи болката! Как смятате, правилно ли е да приема и Синтром (прави редовно кръвни изследвания за протромбиновото време).
Предварително Ви благодаря!
tedydg

Мнениеот Dr Dimityr Petkov » 12 Апр 2013, 20:12

tedydg написа:Здравейте,
Майка ми е с разширени вени вече повече от 20 години (бивша учителка). От около 7-8 години има и варикозна язва от вътрешната страна на крака, малко над глезена. Болките й са нетърпими. Какво ли не сме мазали, но без особен ефект. Освен това петата й е адски дълбоко напукана и там много я боли. Приема Детралекс, но сега видяхме един медикамент Novirex. Ще ви бъда много благодарна ако ме посъветвате какъв медикамент да приема и как да облекчи болката, как да третира раната и въобще вашето компетентно мнение. Щях да пропусна нещо - преди 3 год. получи и тромбофлебит. Моля Ви, дайте ми малко надежда за това, че е възможно да й се облекчи болката! Как смятате, правилно ли е да приема и Синтром (прави редовно кръвни изследвания за протромбиновото време).
Предварително Ви благодаря!

Най-добрият начин да решим проблема на майка ви е като я прегледаме. Само след обстоен преглед можем да назначим ефективен индивидуален план за лечение. В нейният случай без преглед няма да сме ефективни - виждате, че многото съвети и лекарства не са довели до положителен лечебен ефект. Ще очаквам вашето обаждане, за да уточним детайлите за нашата среща.
Аватар
Dr Dimityr Petkov

Мнениеот tedydg » 12 Апр 2013, 21:05

Здравейте, доц. д-р Петков,
Благодаря Ви, че ми отговорихте, както се казва "на мига". Много бих желала една консултация със специалист като Вас. Ако е удобно да ми дадете някакъв телефон за контакт и предварителна уговорка, защото сме от провинцията.
Благодаря Ви предварително и Ви желая добро здраве, да помагате на хората и за в бъдеще, както досега!
tedydg

Мнениеот ami » 23 Апр 2013, 07:55

Здравейте,доц.Петков.Приемах 10 дена Ендотелон заради посттравматичен оток на единия крак.Имам и леки разширени вени.Слаба съм.На единадесетия ден получих нещо като тежест в тила,кръвното ми беше 100 на 80.По принцип съм с ниско кръвно,което не ми създава проблеми.Личният ми лекар каза,че причината е в Ендотелона.Уплаших се и го спрях.Възможно ли е той да е причината за доближаването на границите?
ami

Мнениеот gospodinko » 26 Апр 2013, 23:53

Здравейте,

Преди няколко години ми извадиха лимфен възел около 3 см от подмишницата. Изследваха го и установиха, че съм болен от болестта на Кастлеман. Казаха ми, да не се притеснявам и че е доброкачествено това и да си живея живота и да не го мисля много много

Но от година на година започнах да се изпотявам все повече и повече. Даже без никакви физически усилия съм доста топъл, а при най-малкото движение започвам да се изпотявам.
От скоро напипвам и доста подути лимфни възли под долната устна.

Чудя се какво да правя? Преди бях питал личния си лекар, казах му за тази болест, правихме рентгени, изследвания всичко ми било наред. Да, но усещам, че не ми е наред Какво бихте ме посъветвали? Някакви билки за прочистване на лимфната система? Дали измислиха някакво лекарство за тази болест вече?

Благодаря ви за отговора.
gospodinko

Мнениеот tedydg » 01 Май 2013, 20:07

Доц. Петков,
Майка ми в момента пие Novarix, може ли едновременно с това да приема и аспирин?
Благодаря Ви предварително!
tedydg

Мнениеот Dr Dimityr Petkov » 12 Май 2013, 18:53

tedydg написа:Здравейте, доц. д-р Петков,
Благодаря Ви, че ми отговорихте, както се казва "на мига". Много бих желала една консултация със специалист като Вас. Ако е удобно да ми дадете някакъв телефон за контакт и предварителна уговорка, защото сме от провинцията.
Благодаря Ви предварително и Ви желая добро здраве, да помагате на хората и за в бъдеще, както досега!

Прегледи извършвам в МЦ "III Поликлиника", а телефонът за записване е 042/ 988 999. За по-подробна информация можете да използвате и тел: 042/ 988969.
Аватар
Dr Dimityr Petkov

Мнениеот Dr Dimityr Petkov » 12 Май 2013, 18:59

ami написа:Здравейте,доц.Петков.Приемах 10 дена Ендотелон заради посттравматичен оток на единия крак.Имам и леки разширени вени.Слаба съм.На единадесетия ден получих нещо като тежест в тила,кръвното ми беше 100 на 80.По принцип съм с ниско кръвно,което не ми създава проблеми.Личният ми лекар каза,че причината е в Ендотелона.Уплаших се и го спрях.Възможно ли е той да е причината за доближаването на границите?

Едва ли причината е лекарството, което сте приемали. Така или иначе вече сте го спрели. Надявам се, че в последствие нямате проблем с кръвното налягане. Приемът на повече течности при по-високи температури определено е от полза - 2-3 литра на ден ще поддържат кръвното ви налягане нормално.
Не го забравяйте, а пийте течности при всяка възможност.
Аватар
Dr Dimityr Petkov

Мнениеот Dr Dimityr Petkov » 12 Май 2013, 19:03

gospodinko написа:Здравейте,

Преди няколко години ми извадиха лимфен възел около 3 см от подмишницата. Изследваха го и установиха, че съм болен от болестта на Кастлеман. Казаха ми, да не се притеснявам и че е доброкачествено това и да си живея живота и да не го мисля много много

Но от година на година започнах да се изпотявам все повече и повече. Даже без никакви физически усилия съм доста топъл, а при най-малкото движение започвам да се изпотявам.
От скоро напипвам и доста подути лимфни възли под долната устна.

Чудя се какво да правя? Преди бях питал личния си лекар, казах му за тази болест, правихме рентгени, изследвания всичко ми било наред. Да, но усещам, че не ми е наред Какво бихте ме посъветвали? Някакви билки за прочистване на лимфната система? Дали измислиха някакво лекарство за тази болест вече?

Благодаря ви за отговора.

Удачно е да се консултирате с хематолог.
Аватар
Dr Dimityr Petkov

ПредишнаСледваща

Назад към Архив