Стари, неактуални, заключени теми.
12 Май 2013, 19:07
tedydg написа:Доц. Петков,
Майка ми в момента пие Novarix, може ли едновременно с това да приема и аспирин?
Благодаря Ви предварително!
Едва ли приема на двете лекарства, ще създаде проблеми, така че не се безпокойте относно комбинирането им.
10 Авг 2013, 20:17
Здравейте Д-р Петков. Искам да ви попитам какво да правя с моя проблем : Преди 6 м ми изписаха противозачатъчни Жанги от 0.03 мг,заради поликистозни яйчници на 26 г,но от 3 месеца почнаха мн да ме болят вените горе на бедрата отстрани и капилярите на краката ми се напукаха,така да се изразя.Значи в моето семейство сме обременени ,моята майка е с разширени вени ,какво да правя да спирам ли тези противозачатъчни,ако мина на по-ниски мг,ще има ли проблем за кръвоносните ми съдове ?
13 Авг 2013, 21:22
jovi_fenka написа:Здравейте Д-р Петков. Искам да ви попитам какво да правя с моя проблем : Преди 6 м ми изписаха противозачатъчни Жанги от 0.03 мг,заради поликистозни яйчници на 26 г,но от 3 месеца почнаха мн да ме болят вените горе на бедрата отстрани и капилярите на краката ми се напукаха,така да се изразя.Значи в моето семейство сме обременени ,моята майка е с разширени вени ,какво да правя да спирам ли тези противозачатъчни,ако мина на по-ниски мг,ще има ли проблем за кръвоносните ми съдове ?
По отношение на дозите и продължителността на приема на противозачатъчните средства трябва да се консултирате с лекаря, който ви ги е назначил.
Предвид симптоматиката - вероятно се касае за начална хронична венозна недостатъчност - е удачно да се консултирате със съдов хирург за поставяне на точна диагноза и назначаване на адекватно лечение.
20 Авг 2013, 17:38
Здравейте доц. Петков, надявам сде на вашия професионален отговор, майка ми е на 50г. днес ходи на доплер за вени, заключението е : Диагноза: 183.9 варикозни вени на долните крайници без язва или възпаление.
Терапия: ХГД, ластична компресия, Детралекс 2х1 в топлите месеци.
УЗДИ- долни крайници- Проходими дълбоки и повърхностни вени на долни крайници с изразен рефлукс сафено-феморално в дясно.....Притеснява ме, че лекарката и е казала, да се обърне към хирург за операция...БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ОТГОВОРА.
22 Авг 2013, 20:08
Здравейте доцент Петков! Какво е енцефалопатия и какво е лечението на тази болест? Баща ми е на 75 години и му беше поставена такава диагноза преди близо година.Има отслабена памет,ниска концентрация,бърза умора и нередовен нощен сън.Какви лекарства или билки се препоръчват при тази болест? Благодаря ви предварително за отговора!Поздрави!
23 Авг 2013, 22:49
anniivanova написа:Здравейте доц. Петков, надявам сде на вашия професионален отговор, майка ми е на 50г. днес ходи на доплер за вени, заключението е : Диагноза: 183.9 варикозни вени на долните крайници без язва или възпаление.
Терапия: ХГД, ластична компресия, Детралекс 2х1 в топлите месеци.
УЗДИ- долни крайници- Проходими дълбоки и повърхностни вени на долни крайници с изразен рефлукс сафено-феморално в дясно.....Притеснява ме, че лекарката и е казала, да се обърне към хирург за операция...БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ОТГОВОРА.
При доказан УЗ рефлукс на сафено-феморалното съустие и вена сафена в съчетание с варикозни вени операцията е най-добрият избор. Въпросът е дали тя да бъде извършена с минимално инвазивна процедура ("безкръвна операция"-лазерна аблация) или по класическият метод с изваждане на вена сафена и на другите разширени вени с хирургични разрези. Ако решите да изберете нас за лечение Ви информирам, че ние предлагаме извършването на всички видове процедури за лечение на варикозните вени - лазерна аблация, склеротерапия или класическо оперативно лечение. Бих се радвал ако можем да ви помогнем.
23 Авг 2013, 22:51
ivelin написа:Здравейте доцент Петков! Какво е енцефалопатия и какво е лечението на тази болест? Баща ми е на 75 години и му беше поставена такава диагноза преди близо година.Има отслабена памет,ниска концентрация,бърза умора и нередовен нощен сън.Какви лекарства или билки се препоръчват при тази болест? Благодаря ви предварително за отговора!Поздрави!
За съжаление при тази диагноза аз не мога да съм полезен със съвет. Това е приоритет на специалистите по неврология, към които бих Ви посъветвал да се обърнете.
23 Авг 2013, 23:19
Много ви благодаря за бързия и компетентен отговор доц. Петков, последен въпрос- операцията спешно ли трябва да се направи или може да изчакаме малко време? Ако решим как можем да се свържем с вас? Благодаря.
28 Авг 2013, 15:39
anniivanova написа:Много ви благодаря за бързия и компетентен отговор доц. Петков, последен въпрос- операцията спешно ли трябва да се направи или може да изчакаме малко време? Ако решим как можем да се свържем с вас? Благодаря.
Операцията може да се извърши в планов порядък, но не бива да се отлага продължително, защото заболяването прогресира и могат да се появят усложнения. Ако желаете, можете да се свържете с мен на GSM 0888 934316.
06 Сеп 2013, 10:21
Здравейте д-р Петков,
пиша ви във връзка с заболяването на дядо ми. Вече ходихме при няколко съдови специалисти като всеки от тях казва дълбока запушена вена. Лечението е носене на чорап първа компресия, синтром и детралекс. Първия месец беше в болница като му лекуваха защото мислеха, че има тромбофлебит, но от доплера се оказа, че няма. От десет дни както ви написах е на синтром, детралекс и носене на чорап, а за болка не изписаха нищо. В момента има ужасно силни болки, по цяла вечер не може да спи, през деня също. Обърнахме се към въпросните специалисти при които бяхме те казват да се пият хапчетата и нищо друго. Кажете какво трябва да се направи, за да ги няма тези силни болки от които неможе да спи и постоянно се налага да ходим до бърза помощ, като там му дадат болкоуспокояващо за момента и вкъщи отново почва същия проблем. Той е на 70 години, като болките са по целия крак, веднъж долу към стапалото, после по-средата, другия път под чатала и т.н.
Благодаря ви предварително!