Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
Правила на форума
Добави отговор

Re: София: Концерт на Шаде

21 Окт 2011, 16:41

Аз също я харесвам, но не бих отишъл на концерт! Падам си по по-твърдия саунд.

Re: Дават по-високи пенсии на Велко Кънев и Валя Балканска

21 Окт 2011, 20:46

Дали вече Велко Кънев е по-добре?

25 Окт 2011, 23:17

Greenfly написа:Аз също я харесвам, но не бих отишъл на концерт! Падам си по по-твърдия саунд.

Какво имаш предвид под по-твърд саунд?

25 Окт 2011, 23:20

Музиката, която прави Шаде наистина е много нежна, лирична...Тя определено си има свой кръг почитатели. Аз също си падам по рокаджийските парчета, но Шаде няма как да не ми разнежи душичката...

Безплатен семинар за родители

27 Окт 2011, 12:50

Националната информационна линия за наркотиците и алкохола организира безплатен семинар

Националната информационна линия към Асоциация за рехабилитация на зависими „Солидарност” организира безплатен семинар за родители на деца и тийнейджъри на тема „Да поговорим трезво за алкохола”.

По време на интерактивния семинар родителите ще имат възможност:

• да се запознаят с ефектите и рисковете от употребата на алкохол
• да научат повече за начина, по който алкохолът влияе на човешкия мозък и на неговите функции
• да участват в дискусии
• да получат насоки как да разговарят с децата си за алкохола
• да разберат как биха могли да подкрепят децата си в избора им да не пият
• да обсъдят помежду си и с водещите различни стратегии за превенция на употребата на алкохол от децата им
• да разберат какво могат да направят, ако детето им вече пие
• да задават всички въпроси, които ги вълнуват

Семинарът ще се проведе на 05.11.2011 г., събота, от 10,00 часа в залата на Национален център по наркомании – София, ул. „Пиротска” 117, ет. 1, втората врата от дясно по коридора. Времетраене: 2 часа.

Всички желаещи могат да се запишат за участие на телефони 02 971 99 20 и 02 873 43 86 (всеки работен ден между 9 и 17 ч.), както и чрез и-мейл на адрес office@drugsinfo-bg.org. Необходими са име и контакт за обратна връзка. Местата в залата са с ограничен брой.

Ще ви очакваме!

Костинброд:Зоополиция и Световен киноложки център отварят

27 Окт 2011, 14:46

Световен киноложки център ще бъде създаден в Костинброд под егидата на Световния киноложки алианс и Паневропейския ловен съюз. Това съобщи Аврам Петков, председател на Българския републикански киноложки съюз (БРКС) и съпрезидент на алианса, на пресконференция в Международен панаир Пловдив, където ще се проведат състезания за Световната киноложка купа 2011.
В центъра ще има селекционна ферма за кучета от трите официално признати български породи – овчарско куче, лудогорско гонче и барак. Ще бъдат изградени стадион за обучение на кучета и полигон за изпити по пригодност за лов. Ще се сформира и международна школа за обучение на съдии за Източна Европа.
Искаме да започне и създаването на зоополиция в България, защото това е единственият начин цивилизовано да се справим с проблема с бездомните кучета, заяви Аврам Петков.
Основаването на киноложкия център е съвместна инициатива на БРКС и Българския ловно-рибарски съюз (БЛРС), които неотдавна подписаха договор за партньорство. В областта на кинологията в България има голямо поле за действие, смята Асен Пиперков, председател на БЛРС и президент на Паневропейския ловен съюз. Започнахме работа по уточняването на родословията на ловните кучета у нас, ще им поставим чипове и ще ги снабдим с паспорти по международни стандарти, каквито са европейските изисквания, добави той.
Над 300 кучета от от 8 държави - България, Германия, Естония, Испания, Латвия, Литва, Русия и Украйна, ще участват в надпреварата за Световната киноложка купа 2011, съобщи Аврам Петков. За първи път у нас ще бъдат показани белгийски грифон и китайско голо куче. Съдиите са от Аржентина, Германия, Испания, Латвия и Украйна.
Състезанията ще започнат на 29 октомври в 11 ч. в палата 8 на панаира, а преди това ще бъде направена презентация на трите официално признати породи български кучета. Само техни представители имат право да участват в европейски и световни шампионати и да получават титли.
Турнирите за купата са под егидата на БРКС и Световния киноложки алианс, чийто президент Мария Феррер от Испания също пристигна в Пловдив. И аз имам домашен любимец от България – овчарско куче, което ми подари премиерът Бойко Борисов, похвали се Мария Феррер на пресконференцията. Тя благодари на българските представители в алианса за тяхната активна дейност за популяризиране на българските породи и на Международен панаир Пловдив за „прекрасната организация и отличните условия“ за провеждане на състезанията.
Освен тях, на 29 и 30 октомври ще има международни и национални киноложки изложби за присъждане на титли на кандидат-шампиони по красота. В двата дни БРКС ще дава експертни оценки за признаване на породност на кучета без родословни документи и ще организира Празник на домашния любимец, в който ще се присъждат призове в 4 възрастови категории, а победителят от всички класове ще получи специална купа. Проявата е планирана за 30 октомври от 11 ч. на втория етаж в палата 8, която по време на изложбите ще бъде отворена от 9 до 18 ч, а в неделя – до 16 часа.

Re: Костинброд:Зоополиция и Световен киноложки център отваря

27 Окт 2011, 19:17

Пак ли акция Кучета, каква глупост...

Re: Безплатен семинар за родители

28 Окт 2011, 21:44

Как ще помогнете на родители с деца, зависими от електронни игри?

29 Окт 2011, 13:29

Violetta написа:Как ще помогнете на родители с деца, зависими от електронни игри?

Мисля, че родителите трябва сами да си помогнат. Ако имате възможност да отделяте повече време на детето си и игри на открито, може би ще решите частично този проблем. Но аз съм майка и до преди 2 години също бях зависима от електронни игри :lol: сега просто нямам време

29 Окт 2011, 13:57

Това с игрите, наистина си е зависимост. Имам познати на по 30 и отгоре и са запленени от игричките. Възрастта в случая не играе роля. Може да е дете, може да е възрастен. Няма и такова нещо липса на време - удължават времето, в което остават да будуват и играят до 2-3 часа по сред нощ. И на следващия ден са буквално зомбита. Не го разбирам това !? Но явно има някакво пристрастяване и нужда от помощ за да се ограничат.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 52