София: новини, събития, управление

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Безплатен семинар за родители

Мнениеот qproin » 30 Окт 2011, 11:05

valiart написа:Това с игрите, наистина си е зависимост. Имам познати на по 30 и отгоре и са запленени от игричките. Възрастта в случая не играе роля. Може да е дете, може да е възрастен. Няма и такова нещо липса на време - удължават времето, в което остават да будуват и играят до 2-3 часа по сред нощ. И на следващия ден са буквално зомбита. Не го разбирам това !? Но явно има някакво пристрастяване и нужда от помощ за да се ограничат.

Една приятелка подари лаптоп на детето си за рождения ден, а то е на 3 години. За мен си е твърдо родителска грешка, на детето трябва да се налага мнение и начин на поведение, то затова е дете.
qproin

Re: Безплатен семинар за родители

Мнениеот valiart » 30 Окт 2011, 11:54

Абсолютно съм съгласна! Всяко нещо си има времето. Може би в случая е било някакво изтъкване с това подаряване на лаптоп, на детето или просто тя е решила да си вземе за себе си и е използвала тази възможност;)
Аватар
valiart

Re: Дават по-високи пенсии на Велко Кънев и Валя Балканска

Мнениеот qproin » 30 Окт 2011, 14:49

Хубаво е държавата да се грижи за своите творци, но това с тези по-високи пенсии не го разбирам. Не смятам, че е редно така.
qproin

Мнениеот valiart » 30 Окт 2011, 15:26

700 лева не са по-високи пенсии, а нормални пенсии. Какво лошо има. Трябва просто всички да получават такива, а не да се възмущават, че няой друг ги взема. Стана работата за Нане и Вуте; „Не искам аз да съм добре, а на Вуте да му е зле“
Аватар
valiart

Мнениеот qproin » 30 Окт 2011, 15:36

valiart написа:700 лева не са по-високи пенсии, а нормални пенсии. Какво лошо има. Трябва просто всички да получават такива, а не да се възмущават, че няой друг ги взема. Стана работата за Нане и Вуте; „Не искам аз да съм добре, а на Вуте да му е зле“

Сигурно си права, но парите за пенсии идват от работещите млади хора,и аз не съм съгласна да се раздават на такъв принцип, а баба ми да мизерства. Освен това пенсията няма как да стане 700 лв за всички. И не съм на принципа на Нане и Вуте, но просто не е редно така.
qproin

Мнениеот valiart » 30 Окт 2011, 16:07

qproin написа:
valiart написа:700 лева не са по-високи пенсии, а нормални пенсии. Какво лошо има. Трябва просто всички да получават такива, а не да се възмущават, че няой друг ги взема. Стана работата за Нане и Вуте; „Не искам аз да съм добре, а на Вуте да му е зле“

Сигурно си права, но парите за пенсии идват от работещите млади хора,и аз не съм съгласна да се раздават на такъв принцип, а баба ми да мизерства. Освен това пенсията няма как да стане 700 лв за всички. И не съм на принципа на Нане и Вуте, но просто не е редно така.

Защо пък да не може?! Паживьом, увидим...
Аватар
valiart

Мнениеот Violetta » 31 Окт 2011, 00:45

За съжаление, съвсем забравиха хората на изкуството, а пенсия 700 лева е подигравка...
Violetta

Re: Конференция - Булозна епидермолиза, София, 2011

Мнениеот Violetta » 31 Окт 2011, 01:05

Много страшно заболяване, много. Дано скоро намерят някакво лекарство.
Violetta

MONYX посвещава песен на И АЗ МОГА

Мнениеот FramarAdmin2 » 02 Ное 2011, 11:04

Monyx_for I Can Too_Promotion_framar.jpg
Monyx_for I Can Too_Promotion_framar.jpg (17.36 KiB) Прегледано 456 пъти

Музикантът, който наскоро оглави американска радио класация за инди музика и се задържа на върха й цели 4-ри седмици, засне видео клип към втория си сингъл “Can’t get enough”, който дарява на инициативата И АЗ МОГА / I Can Too.
Официалното представяне на видеото, MONYX ще направи пред журналисти, приятели и почитатели на 10 ноември, четвъртък, от 19.30 часа на сцената на Radio Cafe.
Видеото е със силен емоционален заряд и има социална насоченост. В знак на съпричастност, талантливият изпълнител посвещава песента си на И АЗ МОГА в подкрепа създаването на Център за деца с аутизъм в град Пловдив. Броят на тези деца надвишава 16 000 в цялата страна. Клипът популяризира краткия sms номер 1415 за набиране на средства за създаването на този Център.
Музиката и аранжиментът на песента са на Monyx, текстът отново е дело на Христо Христов (ex P.I.F, VOXX), а клипът е заснет от Адриана Янкулова - режисьор и операторът Петко Лунгов, които се включват напълно безвъзмездно.
Специално за събитието, Monyx и неговите музиканти са подготвили кратък музикален сет, в който ще изпълнят парчето “Can’t get enough”, както и няколко от новите им авторски песни, които скоро ще бъдат събрани в албум.
Monyx нашумя през 2010 година, след като стартира самостоятелния си проект и пусна първия си видео сингъл „Coffee is over”, който изключително бързо спечели сърцата на феновете и проби в класацията World Chart Express на музикалната телевизия MTV.
Администратор на forum.framar.bg
Аватар
FramarAdmin2

Покана за модулно обучение в областта на зависимостите

Мнениеот NILNA » 02 Ное 2011, 11:30

За всички вас студенти, обучаващи се в сферата на хуманитарните науки, за всички вас, начинаещи професионалисти и за всички , които имате интерес в сферата на зависимостите, Асоциация за рехабилитация на зависими ”Солидарност” организира интерактивна модулна програма с тематика „Зависимости и специфика на работа с тях”.
Програмата е предназначена за всички онези, които са се уморили да трупат само и единствено теоретични познания и имат нужда нагледно и практично да упражнят наученото, както и тези, които се интересуват от тази тематика и биха искали да надградят своите знания или имат въпроси, свързани с нея.
Все по-малък е броят на хората, желаещи да специализират и да се развиват в тази област, така, че ако сте сред това малцинство, то ние в „Солидарност” сме готови да ви подадем ръка и да споделим с вас опита и знанията си, така че да да ви бъдат полезни и един ден вие самите да продължите инициативата.
Това, което ви предлагаме е от „А до Я” в сферата на зависимостите – зависимост, вещества, зависимият и неговото семейство, особености и специфика на работата със зависими и техните семейства, различните психосоциални модели за работа със зависими, модел на работа в ТО.
Ние не преподаваме лекции, а споделяме своя експертен опит – вие решавате какво да си вземете от него и как да го използвате. Обучаващият екип има практически опит, събран от 8 години работа със зависими и теоретична квалификация от обучения в България и Европа.
Първият модул от обучението ще се проведе на 19.11.2011г. от 11:00 часа на адрес : София, ул.”Николай Островски”3, звънец „Солидарност”, ет.2.
Записването за обучението става до 15.11.2011г. на телефон 02/971 99 20 или 0888439957 или на имейл [url]rositsa@solidarnost-bg.org[/url], таксата е в размер на 35 лв и се заплаща на място. Брой места-10/12 души.
Лице за контакт: Росица Долапчиева
Предоствяме сертификат за преминат курс на обучение, а за тези, които имат амбиции да се развият в сферата-предлагаме и възможност за това. Повече за нас и нашия екип можете да научите на http://www.solidarnost-bg.org и http://www.drugsinfo-bg.org, http://www.facebook.com/pages/Metamorphozia/148928828526032
Консултант Национална информационна линия за наркотиците, алкохола и хазарта
NILNA

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси