Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
Правила на форума
Добави отговор

Пловдив: D2 с благотворителен концерт за И АЗ МОГА

04 Окт 2011, 13:06

D2_Blagotvoritelen koncert_I Can Too.jpg
D2_Blagotvoritelen koncert_I Can Too.jpg (15.86 KiB) Прегледано 170 пъти

На 8 октомври (събота) в 22.00 часа, клуб Студио 5 ще се превърне в сцена не само на добрата музика, а и на добрите каузи.
Международната музикална конференция SeeMe и фондация И АЗ МОГА / I Can Too организират благотворителен рок концерт на група D2 в помощ създаването на Център за деца с аутизъм.
Община Пловдив предоставя на I Can Too за безвъзмездно ползване помещение в сградата на „ДКЦ VI” за създаването на такъв Център. Помещението е в много окаяно състояние.
С този концерт И АЗ МОГА и D2 се обръщат към обществото за помощ за по-бързо реновиране на помещението. Целта на И АЗ МОГА е Центърът да заработи възможно най-скоро.
На сцената на столичния клуб D2 ще представят 50-минутен сет, включващ и песни от предстоящия им албум. Заедно с тях ще излезе и 18-годишният талант Росен Карамфилов – лице на И АЗ МОГА.
Очаквайте изненада от Холивуд!

Входът е благотворителен. Билети - 10 лв.
Бъдете с нас на 8 октомври (събота) в клуб Студио 5 от 22:00 ч.!

Пловдив: Конкурс за къс разказ

07 Окт 2011, 11:42

Конкурсът е явен и е без възрастови ограничения за кандидатите.
Всеки кандидат може да представи само по един разказ. Желаещите да участват в конкурса трябва да изпратят творбите си най-късно до 28 октомври 2011 г. на следния адрес: Пловдив 4000, ул. „Цанко Лавренов“ № 10 или на електронна поща: nts2@abv.bg. След изтичане на крайния срок разкази за участие в конкурса не се приемат, независимо от датата на пощенското клеймо.
Кандидатите, изпращащи творбите си по пощата, трябва да ги поставят в пощенски плик, който да съдържа по три екземпляра от:
• разказа, с който се кандидатства, с трите имена на автора;
• отделен лист с данните на съответния участник: трите имена, точен адрес, дата на раждане, имейл и/или телефон за връзка, както и кратка творческа биография.
Представените творби, както и данните от другия лист, да бъдат написани на компютър или в краен случай на пишеща машина.
За разказите, изпращани по имейл важат същите условия, като кандидатстващият разказ и данните за автора трябва да бъдат в отделни файлове, прикачени към писмото.
Кандидатства се само с разкази, които не са публикувани към датата на обявяването на конкурса и с които кандидатът не е участвал в други подобни конкурси. Късият разказ трябва да бъде посветен на Пловдив, и да не бъде по-голям от 1800 знака (30 реда по 60 знака всеки).
Кандидатите, които не са спазили горните условия, няма да бъдат допуснати до участие.
Ще бъдат раздадени следните награди:
• Първа награда от община Пловдив – 500 лв.;
• Втора награда от община Пловдив – 300 лв.;
• Трета награда от община Пловдив – 150 лв.;
• Уикенд за двама в хотел в Банско, осигурен от „СИЕНИТ ХОЛДИНГ“.
• Екскурзия до Гърция, осигурена от Туристическа агенция „Ана Травел” - Пловдив;
• Вечеря за двама в ресторанта на хотел „Одеон”;
• Вечеря за двама в пицарии „Златна круша”;

Връчването на наградите ще се състои на 09.11.2011 г., от 18:30 ч., на официална церемония в книжарница „Форум“ на мол „ГАЛЕРИЯ ПЛОВДИВ“, на която дата се навършват 125 години от рождението на белетриста, драматурга и публициста Христо Казанджиев.

ПЛОВДИВ:„Международни фотографски срещи”

12 Окт 2011, 12:45

„Международни фотографски срещи” е ежегоден фотографски фестивал, който се провежда през втората половина на м. октомври в Пловдив. Той се организира от Община Пловдив и Пловдивско фотографско средище с подкрепата на Общински институт „Старинен Пловдив”. Фестивалът е част от „Есенен салон на изкуствата”
Основна цел на фестивала е да се промоцира съвременната българска фотография у нас и в чужбина, както и да представя съвременна европейска фотография в България.
В последните години се очерта и тенденцията да се показват български артисти, които живеят и работят в Европа и по света. За това се организираха изложби на Румен Койнов от Бразилия, Владимир Василев от Франция, Дими Стефанов от Испания, Веселина Николаева от Холандия, а през тази година на Ива Яус и Авела Адмон от Германия и Мариета Ценова от Обединено кралство
Всеки фестивал има тема, която обединява в основен проект изложбите. През тази година темата е „Фотография и въображение”, с което се дава акцент (за разлика от предишните години, когато бяха социални и документални страни на фотографията) на имагинерното, субективното и художественото интерпретиране на реалността. Един нов момент и се надяваме успешен, през тази година е обща изложба на жени фотографи, която обединява най-известните творци понастоящем в България.
През октомври тази година гости ще бъдат Жан-Марк Лакаб, директор на фотомузея в Тулуза, Франция , Гинтарас Чесонис, директор на фотогалерията в Каунас, и Директорът на фотофестивала в Каунас, Миндаугас Кавалиаускас, което е възможност да представим пред тях новите български фотографски колекции

ПЛОВДИВ: ТРАФИК НА ХОРА : ВРЕМЕ ЗА ДЕЙСТВИЕ

13 Окт 2011, 16:58

На 17.10.2011 г. в Заседателната зала на Търговско-Промишлена камара – Пловдив, от 15:00 часа ще се проведе Кръглата маса под наслов: ТРАФИК НА ХОРА : ВРЕМЕ ЗА ДЕЙСТВИЕ

Под този надслов вече пет години Националната комисия за борба с трафика на хора провежда на национално ниво информационни кампании в партньорството на Министерство на вътрешните работи, Министерството на образованието, науката и младежта и не правителствени организации.

През 2007 г. по инициатива на г-н Франко Фратини, 18 октомври бе обявен за Европейски ден за борба с трафик на хора. Тази инициатива представлява важен елемент от дългосрочния ангажимент на Европейската комисия за превенция на трафика на хора и повишаване на чувствителността на обществото към този феномен. 

Община Пловдив вече пета година ще вземе участие в отбелязването на този ден. Още повече, че от 01.08.2011 г. в нея е създадена Местна комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ). Цел и задачи на Комисията са да провежда на местно ниво Европейската и Националната политики за противодействие на това негативно социално явление. Един от важните приоритети на Комисията е повишаването на гражданската информираност за опасностите и вредното влияние на трафика върху младото поколение.

Петата годишнина на Европейския ден за борба с трафика на хора в Пловдив ще бъде отбелязан с редица събития. Началото ще бъде поставено с Кръгла маса по проблемите, свързани с трафик на хора и противодействието срещу него. Инициативата е на Търговско-промишлената камара в Пловдив, съвместно с МКБТХ, с подкрепата на Регионалния инспекторат по Образованието. На срещата ще присъстват директори и училищни педагози от професионалните училища в града и околността.

Re: Пловдив: D2 с благотворителен концерт за И АЗ МОГА

21 Окт 2011, 20:48

Добра идея, но повече ми харесваха с Дичо.

ПЛОВДИВ:ЦВЕТНА ЕСЕН

24 Окт 2011, 14:26

Посетителите специалисти вече ще имат безплатен достъп до изложбата „Цветна есен“ след онлайн регистрация в сайта на Международен панаир Пловдив. Това улеснение се въвежда за първи път, за да даде възможност на заетите в бизнеса с цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари да се запознаят с последните новости в бранша. А ценителите на красотата и домашния уют ще намерят нови идеи и продукти, ще видят уникални гоблени.
Градински центрове ще представят всичко необходимо за вътрешно и външно озеленяване. Изложителите ще предлагат цветя, луковици и семена, овошки, декоративни дървета и храсти, цитрусови растения, аксесоари и оборудване за градинарството, саксии, камъни и фонтани за украса, биоторове.
i002983.jpg
i002983.jpg (82.74 KiB) Прегледано 275 пъти
Новост са сухите цветя, за които експерти твърдят, че вече са много търсени, защото с тях може да се правят оригинални аранжировки за декорация на всякакви помещения.
На „Цветна есен 2011“ за първи път посетителите ще видят уникални гоблени, изработени от готвачката Росица Кирева. Някои от тях са бродирани повече от 2 години, казва майсторката.
vodenica_framar.jpeg
vodenica_framar.jpeg (8.51 KiB) Прегледано 275 пъти
Най-много време й е отнело платното „Воденицата“ по картина на френския художник от 18-и век Франсоа Буше. Той е бил придворен живописец на крал Луи ХV и създал серия от проекти за кралската манифактура за гоблени. Днес „Воденицата“ е един от неговите най-често използвани сюжети. Гобленът се бродира с 34 цвята, а на нашия пазар цените надхвърлят 5000 лева.
На „Цветна есен 2011“ ще има също трактори, косачки и мелеоративна техника. Те ще бъдат на щанда на „Онтарио спорт“, която единствена в България изгражда футболни тревни терени, тенис кортове и голф игрища от световна класа. Нейно дело са националният стадион „Васил Левски“, стадион „Георги Аспарухов“ и много обекти в чужбина.
Специализирани издателства и интернет портали ще предлагат литература и съвети за градинарство, пчеларство и земеделие.
Предварителна регистрация за безплатен достъп могат да направят: собственици на магазини за цветя и семена; вносители, производители и търговци на разсад и аксесоари, на торове и препарати за растителна защита, на продукти за агроаптеки, на поливна техника, на градинско оборудване и мебели; специалисти по ландшафтна архитектура; издатели на специализирана литература, списания и вестници; преподаватели и ученици от профилирани училища; градинари и цветари, включително любители.
„Цветна есен 2011“ ще се проведе от 26 до 30 октомври в Международен панаир Пловдив. С нея ще стартира седмицата на хобито и красотата. На 27 oктомври се открива изложението на колекционерите „Булколекто“, а на 28 октомври започват Италианският фестивал на красотата и Панаирът на домашните любимци „Зоо ревю“. Те ще продължат до края на месеца. Международните киноложки изложби за титлите C.A.C. И C.A.C.I.B. са на 29 и 30 октомври.
Входният билет за всички прояви е 2 лева, а за учащи, пенсионери и инвалиди – един лев.

24 Окт 2011, 22:22

И аз ги харесвах с Дичо, тоя новия - Деян, нещо не ме кефи.

25 Окт 2011, 10:22

valiart написа:И аз ги харесвах с Дичо, тоя новия - Деян, нещо не ме кефи.

Е Дичо, си беше лицето на Д-2!

25 Окт 2011, 14:17

С Дичо, без Дичо не ги харесвам. Изобщо не ми допадат. Новият Деян е много готин, но дотам. Музиката им определено не е мой тип. Иначе браво за идеята за благотворителен концерт- дано по-често да се случва.

25 Окт 2011, 21:41

Много ми е чудно, защо свирят на такива концерти? Явно вече не могат да напълнят зала с билети...
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 21