Апарати, аксесоари и уреди с медицинска или козметична употреба - задайте своя въпрос и вижте повече мнения.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Как да запазим свежия си дъх?

13 Юни 2012, 10:09

Много е неприятно да усещаш лошия вкус в устата си и да знаеш, че дъхът ти мирише :? Това ни пречи да общуваме свободно с околните, да не говорим за интимните моменти... Освен методите изброени по-горе, ще добавя, че консумацията на кисело мляко също способства за неутрализиране на лошия дъх :idea: Пробиотиците, намиращи се в него, унищожават бактериите и средата за тяхното развитие. Друга домашна рецепта, която ще ви избави от лошия дъх е редовната гаргара с мед и канела, разтворени в малко вода.

BG-Yogurt.jpeg
BG-Yogurt.jpeg (4.15 KiB) Прегледано 4309 пъти

15 Юни 2012, 10:10

Красивата усмивка и свежия дъх можем да поддържаме чрез един много простичък и евтин, но за сметка на това ефективен метод :D Студено пресован зехтин /extra virgin/ - това е истината ;) Сигурно много от вас са шашнати, но бъдете сигурни, че ако сутрин се жабурите по 15 минути с него, зъбите ви ще станат няколко тона по-бели и ще забравите за лошия дъх, и неприятните последици от него!

zehtin.jpeg
zehtin.jpeg (4.52 KiB) Прегледано 4306 пъти

19 Юни 2012, 16:22

ДоРеМи написа:Красивата усмивка и свежия дъх можем да поддържаме чрез един много простичък и евтин, но за сметка на това ефективен метод :D Студено пресован зехтин /extra virgin/ - това е истината ;) Сигурно много от вас са шашнати, но бъдете сигурни, че ако сутрин се жабурите по 15 минути с него, зъбите ви ще станат няколко тона по-бели и ще забравите за лошия дъх, и неприятните последици от него!

Хм, това със зехтина доста ме озадачи, но задължително ще го пробвам :roll: Освен че мия зъбите си три пъти на ден и почиствам старателно езика, си налагам да хрупам много плодове и зеленчуци. Доказано е че тези, които са богати на целулоза способстват за засиленото слюноотделяне като по този начин овлажняват и почистват устната кухина от хранителните частици, останали в нея. Отварата от лайка, розмарин, брезови листа или коприва също ще освежи дъха ви, но хигиената е на първо място и е от първостепенно значение за здравите ни зъби и венци.

29 Юли 2012, 18:03

Ако имам неприятен вкус в устата - дъвча свеж магданоз :mrgreen: Разбира се хигиената е на първо място, но дъвченета на магданоз ни помага не само да се справим с лошия дъх, но и помага на храносмилането. Със същото, макар и не толкова силно, действие са мента, розмарин, евкалипт или кардамон. Колкото повече ги дъвчите, толкова по-добре.
Това със зехтина и аз ще го пробвам, и не толкова заради лошия дъх, а по-скоро заради избелването на зъбите :roll:

03 Яну 2013, 04:37

Четох по-нагоре за някакви лентички бихте ли казали как изглеждат и откъде може да ги закупя :)

04 Яну 2013, 13:38

Ментови бонбони, ако пиете може и по една глътка мента:D

Как да предотвратя лошия дъх на приятеля ми?

07 Окт 2013, 10:32

Забелязвам, че все по-често обкръжаващите ме хора забравят за устната си хигиена. За мен тя е много важна, не съм маниачка и не мия зъбите си по три пъти на ден, но се старая дъха ми винаги, ако не свеж, то поне да не е лош. Но приятеля ми има проблем с това, той също спазва нормите, мие си зъбите редовно и използва конец за зъби и вода за уста, но половин час след това, отново му се появява лош дъх.

Неудобно ми е да му споделя за това, но и не зная какво да направя. Мисля че има проблем с венците и точно това е проблема, въпреки че пие много кафе, понеже четох, че при разграждането в стомаха на някои храни и напитки, включително и кафето, може да се появи лош дъх. Най-интересното, е че и млечните продукти водят до подобен ефект, аз консумирам често такива, но до сега не ми се е случвало безпричинно да ми се появи лош дъх, само когато съм болна, може би и при прием на лекарства. От прочетеното мисля, че най-добрият лек е пиенето на много вода, тъй като би следвало да „отмива” бактериите. :) :roll: :)

Re: Как да предотвратя лошия дъх на приятеля ми?

08 Окт 2013, 16:37

Може причината да е от стомаха или да е в следствие на някакво неоткрито заболяване. Хубаво е да се изясни това, понеже може да има много страшни последствия! Успех! :)

Re: Как да предотвратя лошия дъх на приятеля ми?

31 Окт 2013, 14:38

Е, не трябва да се притесняваш от подобно нещо! То е за добро и на двама ви. Може да има някакъв сериозен проблем, за който да не се е сещал до сега или пък такъв, който да се е възродил, а това да са симптоми. Няма страшно, ще те разбере, ако му го кажеш по милия начин. ;)

Re: Нашия дъх и ключовата му роля в нашата красота

30 Юли 2014, 10:50

Дъхът е много важен, често съм отблъсната от хората заради дъхът им, който мирише на чесън или на нещо друго. Хората не се грижат за хигиената си.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5