Забелязвам, че все по-често обкръжаващите ме хора забравят за устната си хигиена. За мен тя е много важна, не съм маниачка и не мия зъбите си по три пъти на ден, но се старая дъха ми винаги, ако не свеж, то поне да не е лош. Но приятеля ми има проблем с това, той също спазва нормите, мие си зъбите редовно и използва конец за зъби и вода за уста, но половин час след това, отново му се появява лош дъх.
Неудобно ми е да му споделя за това, но и не зная какво да направя. Мисля че има проблем с венците и точно това е проблема, въпреки че пие много кафе, понеже четох, че при разграждането в стомаха на някои храни и напитки, включително и кафето, може да се появи лош дъх. Най-интересното, е че и млечните продукти водят до подобен ефект, аз консумирам често такива, но до сега не ми се е случвало безпричинно да ми се появи лош дъх, само когато съм болна, може би и при прием на лекарства. От прочетеното мисля, че най-добрият лек е пиенето на много вода, тъй като би следвало да „отмива” бактериите.