Правила на форума
Добави отговор

Re: Ефектът на пеперудата

06 Юни 2012, 09:50

Аз като един вечен идеалист мога да кажа, че във всеки човек има нещо добро, нещо мило, което чака да бъде изкарано наяве. Всеки човек притежава две страни-лоша и добра, от нас зависи, коя ще отключим. За това вярвам, че нашият герой може да бъде и добър независимо дали е гангстер или не.
Много красив романс между Борис и Вера :) Не мисля, че Борис ще приеме предложението на Казийски!

06 Юни 2012, 09:54

utro77 написа:delinda, не съм против идеята Вера да е убила Симеон. Но според мен това би било възможно единствено, ако е станало случайно - при самозащита примерно. Именно защото Вера е много емоционална. С предварителен умисъл и планиране - в никакъв случай.
Но пък от друга страна, ако някой от нашите главни герои /Вера и Борис/ е действителен убиец, не виждам как може да се развие благоприятно действието и да се избегне понасянето на съответното наказание - излежаването на присъда в затвора. Не е ... морално някак. :oops: Лично мен не би ме удовлетворил емоционално роман с подобна развръзка.

The Witch, не очаквах подобно развитие! Много добронамерен този гангстер нещо!!!
Борис със сигурност не би устоял на такова предложение. Особено щом шефа ще е толкова благ!!! :roll:

Затова трябва да внимаваш какво си пожелаваш, защото ако го направиш от сърце, то със сигурност ще се сбъдне... Борис е искал да има повече пари, за да обезпечи бъдещето на своята любима и да не зависят от баща й, но ето, че отново той им ги предлага :roll: Дали Борис ще се съгласи, това вече е друг въпрос.
Що се отнася до убийството на Симеон, не мисля, че някой от двамата, Вера или Борис, е способен на подобно деяние, въпреки, че The Witch е написала в продължението на разказа, че Борис е готов за война, ако някой им се изпречи на пътя.

06 Юни 2012, 11:53

Според мен Казийски е убил Симеон, тъй като е станал прекалено нахален и не е успял да преглътне наглостта му. Все пак той го е създал, той е дал властта в ръцете му, а в един момент всичко се е обърнало срещу него... Примерно :roll:

Re: СТИХОВЕТЕ- лек за душата

06 Юни 2012, 15:31

умираща птца.jpg
умираща птца.jpg (5.97 KiB) Прегледано 418 пъти

Ти виждал ли си как умира птица,
как бавно я напуска гордостта,
как в мътните притворени зеници
със хищни нокти вкопчва се нощта?

Ти виждал ли си как се бори диво
за лъч едничък, капка светлина
как в сивото потъва и изстива
последната искрица топлина?

Крилата как прощават се с простора,
с последна тръпка и последен зов,
как всичко си отива много скоро
като след първа истинкса любов!

Ти виждал ли си как умира птица,
ранена смъртно как се бори тя
и в тъмните угасващи зеници
как бавно се стопява песента?...

Clock.jpg
Clock.jpg (16.99 KiB) Прегледано 418 пъти

ЖЕЛАЯ ТИ ВРЕМЕ

Не ти желая всички дарове,
Желая ти това, което повечето нямат:
Желая ти време да се радваш, да се смееш,
Използвай го и можеш да спечелиш.
Желая ти време за действие и размисъл,
Време не само за теб, но и за другите.
Не ти желая време за бързане и тичане,
А време да бъдеш щастлив.
Не ти желая време, което просто да убиваш,
Иска ми се да ти остане в излишък
Като време за удивление и вяра
Вместо непрекъснато да гледаш часовника.
Желая ти време да достигнеш звездите
И време да пораснеш, да узрееш.
Желая ти време отново да мечтаеш, да се влюбиш.
Желая ти време да откриеш себе си,
Да приемаш всеки ден и час за щастие.
Пожелавам ти и време да прощаваш.
Желая ти да имаш време да живееш!

Re: СТИХОВЕТЕ- лек за душата

06 Юни 2012, 15:45

images.jpg
images.jpg (7.1 KiB) Прегледано 410 пъти

ЖИВЕЙ, ПРИЯТЕЛЮ, ЖИВЕЙ!

Живей, когато имаш всичко,
или от всичко си лишен
и късаш думите на срички,
за да не паднеш в техен плен.

Живей, когато ти се плаче
или от плач си отвратен
от бели вълци и гризачи,
които ровят в твоя ден.

Живей с умората на всеки,
сънувай неговия сън,
и ако всичко си отрекъл
-повикай Слънцето отвън.

Живей, когато те разлюбят
светкавици и ветрове
и нежността започне грубо
с метални устни да зове.

Живей, дори да си измамен
от собствената си съдба
и вместо да усетиш рамо
- усещаш нечий нож в гърба.

Живей за всичко!
А когато в живота всичко изгори
вдигни се пак и без остатък
останките му събери.

Живей и всяка адска жега
с капчукова вода полей!
Дори да ти ковът ковчега
- живей, приятелю, живей!

Матей Шопкин

06 Юни 2012, 19:02

И според мен всеки човек си има добра и лоша страна, а и какво означава това, че е гангстер, нещо в живота му го е направило такъв, никой не се ражда гангстер, убиец, крадец, преди да убиеш, някой трябва да е убил нещо в теб, темата е широка, нещата никога не са черно -бели

06 Юни 2012, 19:07

Според мен Борис трябва да приеме предложението, аз например,какъвто съм скъсан в момента,с 1000 лева заплата, няма как нито да купя къща, а па кво остава да я обзаведа или некви други екстри. Стига да ми направят предложение, ще се съглася :lol: Според мен Казийски иска силен играч и ще го намери в лицето на Борис.

06 Юни 2012, 19:12

Още не се знае колко добро е сърцето на Казийски, тепърва предстои да ни изненадва Witch ;) Все пак се радвам, че се вслуша мненията ни и направи така, че Вера да е любимата на Борис. Супер яка е любовната история между тях :P

06 Юни 2012, 19:22

И мен супер много ме кефи любовта между Вера и Борис, толкова е романтично и силно това, което се случва между тях. Не ми се иска Борис да приема предложението, но ми се струва, че това е най-логичното, за да се стигне до убийството, все нещо трябва да е сторено.

06 Юни 2012, 19:31

Woman написа:Още не се знае колко добро е сърцето на Казийски, тепърва предстои да ни изненадва Witch ;) Все пак се радвам, че се вслуша мненията ни и направи така, че Вера да е любимата на Борис. Супер яка е любовната история между тях :P

Ох, душата :lol: аз вече ти казах, не е необходимо да храниш душата си с разкази, може да ти се случи и на живо ;) само ме потърси
Борис ще приеме предложението и ще влезе толкова надълбоко, че в крайна сметка няма да излезе сух от водата, това мисля аз.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 57