Помощ - препоръчайте нещо за херпес!

Мнения, коментари и въпроси за лекарствени продукти.

Помощ - препоръчайте нещо за херпес!

Мнениеот mamavladi » 13 Юни 2012, 16:33

Не знам защо, но постоянно ми излизат херпеси по устните и вече не знам какви мерки да предприема :? Препоръчайте ми нещо - за мазане, за пиене, без значение, защото вече ще откача. Тъкмо се пооправя и хайде пак... Много е неприятно и само, който не се е сблъсквал с този проблем, не знае за какво става въпрос. Херпеси на други места нямам и слава Богу, но и тези са ми предостатъчни, че и понякога ми идват в повече.

herpes.jpeg
herpes.jpeg (2.88 KiB) Прегледано 10399 пъти
mamavladi

Re: Помощ - херпес!

Мнениеот roxy » 13 Юни 2012, 16:56

А какво си използвала досега? На мен от време на време също ми излизат херпеси и си купувам Viru-Merz гел. Използвала съм и други мазила, но гелчето е най-ефикасно, поне според мен. За пиене не мога да ти препоръчам никакъв продукт, но сигурно трябва да е нещо пречистващо... Ето го и гела:

Viru-Merz.jpg
Viru-Merz.jpg (29.44 KiB) Прегледано 10397 пъти
roxy

Мнениеот bobito » 14 Юни 2012, 09:11

Аз ги моря с паста за зъби :mrgreen: Счуквам половин аспирин и го смесвам с малко паста за зъби - вълшебна смес ;) Херпесът трябва да се обработи веднага, преди да се е спукал. Трябва да ви кажа, че действа безотказно, въпреки, че е малко агресивно, защото изгаря, но най-бързо минава точно с този домашен лек :roll:
bobito

Мнениеот Снежана » 14 Юни 2012, 10:44

Да чукна на дърво, но такова нещо не ми е излизало никога. Майка ми и сестра ми са така и мисля, че е на някаква бактериална основа.
Аз ги моря с паста за зъби Счуквам половин аспирин и го смесвам с малко паста за зъби - вълшебна смес

Аспирина по какъв начин действа в случая?
Снежана

Мнениеот ДоРеМи » 15 Юни 2012, 09:56

Това с аспирина и пастата за зъби не изгаря ли много? Да не лекуваме после рана, вместо херпес? Аз си купувам разтапящите лепенки на Херпач и много бързо ми минават ;)

Herpatch.jpeg
Herpatch.jpeg (6.22 KiB) Прегледано 10389 пъти
ДоРеМи

Мнениеот aninka » 18 Юни 2012, 13:53

Знаеш ли и аз две години поред се борих с херпеси, докато не ми изписаха Биозин. Той по принцип е имуностимулатор, но оттогава нито веднъж не ми е излизал херпес. Има и едно кремче Ациклостад, което също е ефикасно.

Biozin.jpeg
Biozin.jpeg (7.91 KiB) Прегледано 10259 пъти

Aciklostad.jpeg
Aciklostad.jpeg (1.82 KiB) Прегледано 10259 пъти
aninka

Мнениеот rony_80 » 19 Юни 2012, 13:04

Оооо, историята с херпесите ми е до болка позната. Започнаха да ми излизат още в ученическите години и съм мазала какво ли не. Пастата за зъби е най-разпространение метод, но тя единствено изгаря, а не лекува. Аз също препоръчвам таблетките Биозин - пия ги профилактично и от дълго време не съм се разкрасявала с допълнения към устните си :mrgreen: Те са и имуностимулиращи , а херпесите се появяват точно в такива моменти - при спад на имунната система или замърсяване на кръвта.
rony_80

Мнениеот eleonora » 22 Юни 2012, 14:52

Учудва ме, че никой не е писал за Zovirax, а на мен той страшно много ми помага, когато ми избие херпес. Но започвам да мажа още при първото усещане, че ще ми избива. По принцип веднъж излезе ли ви херпес, ще излезе втори и трети път, и спасение трудно се намира. Той си живее вътре в нас и при всеки спад на имунната система ни напомня за себе си. Някои мажат мястото с чесън и паста за зъби, но аз залагам на сигурното лечение.

Zovirax.jpeg
Zovirax.jpeg (4.98 KiB) Прегледано 10039 пъти
eleonora

Мнениеот mimeto » 10 Юли 2012, 13:16

Преди месец имах херпес, но не съм използвала лекарства защото съм бременна и няма как. Уморих го с чесън :mrgreen: Не е от най-приятните процедури, но все пак е нещо. Скилидката се разрязва отвътре и се стиска леко, така че да потече сок, след което притискате към херпеса. Хубаво е да направите чесновия компрес веднага щом усетите болка или сърбеж по устната си, защото, ако се хване в началото, минава много по-бързо.
mimeto

Мнениеот teddy » 29 Юли 2012, 11:50

Никога не съм се сблъсквала с този проблем, но имам приятелка, на която през седмица - две й излизат херпеси на устните при това не един, а по няколко. Купува какви ли не мазила, изпробва домашни рецепти, но накрая се принуди да отиде на лекар, защото не успя да се справи сама. Изписаха й някакво лекарство, което пречиствало и отделно едно кремче за мазане и вече повече от месец не са й излизали херпеси. Не знам само как ще се развият нещата, когато спре да пие таблетките...
teddy

Следваща

Назад към Лекарства