Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
Правила на форума
Добави отговор

Re: Време ли е вече да сложим детето на гърне?

19 Яну 2015, 12:42

Детето само ще реши кога е готово, моето беше почти на 2г. когато седна на гърнето и махмахме памперса за един ден :)

18 Мар 2015, 11:21

Всяко дете е различно, имам много познати, които насилват децата си от 5-6м. възраст, а след това до 3 години не успяват да махнат памперса :) затова е по-добре по-късно, но когато детето и разбира и има желание. :)

18 Мар 2015, 12:48

Нашето е на 11м. и още не сме го пробвали да сяда на гърнето, малко е още за къде да бързаме, когато му дойде времето само ще прояви интерес.

19 Мар 2015, 13:04

Забелязала съм, че независимо кога слагаме децата на гърне, те се научават някъде около 2-рата година. :))

19 Мар 2015, 13:47

Rali_hr написа:Забелязала съм, че независимо кога слагаме децата на гърне, те се научават някъде около 2-рата година. :))

И моят син на 2г. сам си махна памперса, бързо взе решение :)

19 Мар 2015, 17:21

Децата сами решават и си показват кога им е дошло времето, когато започнат да проявяват интерес - тогава. Иначе няма как да се получи. :)

20 Мар 2015, 23:10

Дъщеря ми е на 7,5 месеца и вече цял месец не се е случвало да ходи по голяма нужда в памперса. Обикновено сутрин като се събуди я слагам на гърне и тя си свършва работата. Или ако пропусне сутрин я наблюдавам и като я видя да се напъва я слагам пак. Постепенно привикнахме и с пишкането - вече всеки път като я сложа на гърне пишка поне по малко. Което не значи, че не мокри и памперса де, но според мен постоянството от по-ранна възраст има значение. По-голямата ми дъщеря започнах да я пробвам на гърне едва на 1 г., но до 1 г. 5 м. вече го бяхме отказали.

21 Мар 2015, 08:28

anetah написа:Дъщеря ми е на 7,5 месеца и вече цял месец не се е случвало да ходи по голяма нужда в памперса. Обикновено сутрин като се събуди я слагам на гърне и тя си свършва работата. Или ако пропусне сутрин я наблюдавам и като я видя да се напъва я слагам пак. Постепенно привикнахме и с пишкането - вече всеки път като я сложа на гърне пишка поне по малко. Което не значи, че не мокри и памперса де, но според мен постоянството от по-ранна възраст има значение. По-голямата ми дъщеря започнах да я пробвам на гърне едва на 1 г., но до 1 г. 5 м. вече го бяхме отказали.

Това споре дмен са много единични случаи. :) Повечето ходят дълго време с памперс, абе важното е детето да е Ок, ако плаче и се шашка като види гърнето не е нужно да се напъва излишно, само защото на Герито щерката правила така, примерно. :mrgreen:

21 Мар 2015, 10:33

Колкото по-малко е детето, когато почне да сяда на гърнето, толкова по-добре. Започнах да слагам дъщеря си на гърне, още като беше на 5м. вече е на 9 и носи памперс само вечер и на разходките.

21 Мар 2015, 11:36

Марсу, моя приятелка беше така, научи детето си да ходи в гърне още на 1 годинка, но това не продължи дълго и скоро пак бяха с памперс и така докато навършиха 3! За мен всяко дете е различно и индивидуално, някои свикват с промените бързо, други се объркват и им трябва повече време.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7