Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Вашите любими цитати ...

17 Май 2012, 10:27

Чудна тема!!! Бързо и аз се включвам ... :lol: Много обичам руската класика, така че ще споделя няколко хубави цитата от Фьодор Михайлович Достоевски. После още :shock:

Изображение
Да се влюбиш не значи да обичаш.

Достоевски "Братя Карамазови"

Може би е по-добре, че хората наскърбяват: поне избавят другите от нещастието да ги обичат...

Достоевски

Нещастието е заразна болест. Нещастните и бедните трябва да странят един от друг, за да не се заразят още повече.

Достоевски

Що е ад? Страдание, че вече не можеш да обичаш.

Достоевски

17 Май 2012, 10:57

И аз да се включа в темата, тъй като всички са писали любими цитати на любовна тематика, аз искам малко да изляза от темата и да споделя мисли, на велики хора за нещата от живота!

images (2).jpg
images (2).jpg (10.9 KiB) Прегледано 10130 пъти

" Ако искаш 1 година благоденствие, засей зърно,
ако искаш десет години благоденствие, посади дърво,
ако искаш 100 години благоденствие, възпитавай хора!"
китайска поговорка

часовник.jpg
часовник.jpg (6.97 KiB) Прегледано 10130 пъти

" Урокът на живота е да вярваме на това, което ни казват годините и вековете, а не на онова, което ни казват часовете"
Емерсън

скок.jpg
скок.jpg (123.29 KiB) Прегледано 10130 пъти

"Не се страхувайте да предприемете голяма стъпка, ако е необходимо.Не можете да прескочите пропаст на два малки скока!"
Дейвид Лойд Джордж

17 Май 2012, 12:12

Любимият ми автор е Оскар Уайлд, за това ще споделя някои от любимите ми негови цитати:

images (3).jpg
images (3).jpg (10.56 KiB) Прегледано 10110 пъти

"Не е страшно, че грешим. Страшното е, че повтаряме грешките си."

"Жените трябва да бъдат обичани, не разбирани."

"Има само едно нещо на света по-лошо от това да говорят за теб и то е да не говорят за теб."

17 Май 2012, 13:18

Супер е темата. Сега и аз ще споделя нещичко. Любим ми е Стивън Кинг (е, разбира се има и много други). Ето и любимият ми негов цитат:

"Доста пари ще ми трябват, за да не се почувствам отчаян. И хората, о хората... Нямаше да ме изоставят, а щяха да ме обичат, да ме целуват по пухкавите бузи при всеки удобен случай. Нямаше да бъда сам."

Изображение

17 Май 2012, 15:04

Аз ще споделя една много любима моя мисъл на Балзак.

"Когато жените обичат, те ни прощават всичко, дори и недостатъците. Когато не ни обичат, те не прощават нищо, дори достойнствата ни".

17 Май 2012, 15:13

Ерих Мария Ремарк:

"Когато човек може сам да се измъчва, той не пропуска така лесно нито един удобен случай."

"Човешкият живот е твърде дълъг за любовта. Любовта е чудесна. Но за единия от двамата тя винаги е твърде дълга. А другият, който остава сам, стои и гледа втренчено. Втренчва се като побъркан."

"Във всяка любов има желание за вечност и в това се крие вечната любовна мъка. А не съществуваше нищо трайно. Нищо."

"Завършените жени омръзват лесно. Ценните - също. Отломките - никога. Такива жени се обичат вечно. Те разпалват въображението."

"Любовта е прелестна. Но тя разваля характера".

17 Май 2012, 15:35

S&M написа:Ерих Мария Ремарк:

"Когато човек може сам да се измъчва, той не пропуска така лесно нито един удобен случай."

"Човешкият живот е твърде дълъг за любовта. Любовта е чудесна. Но за единия от двамата тя винаги е твърде дълга. А другият, който остава сам, стои и гледа втренчено. Втренчва се като побъркан."

"Във всяка любов има желание за вечност и в това се крие вечната любовна мъка. А не съществуваше нищо трайно. Нищо."

"Завършените жени омръзват лесно. Ценните - също. Отломките - никога. Такива жени се обичат вечно. Те разпалват въображението."

Ремарк е страхотен. Адски много го харесвам. Велик е! :?

Моята любима негова е мисъл е: Няма по-чужд човек на света от този, в когото си бил влюбен.

17 Май 2012, 15:42

Ето още мисли и от мен :P :P :P :P

Стивън Кинг

Изображение

Времето отмива всичко, независимо дали го искаш или не. Времето отмива всичко, времето отнема всичко и накрая има само мрак. Понякога намираме другите в този мрак, а понякога ги губим в него.

Порастваш, ставаш мъж, свикваш да получаваш по-малко, отколкото си се надявал, и изведнъж откриваш, че на машината за мечти виси огромна табела с надпис "НЕ РАБОТИ".

Ако си дете, се учиш да живееш; Възрастните се учат да умират.

Добър си с онези, които обичаш. Искаш да бъдеш добър с онези, които обичаш, защото знаеш: времето, прекарано с тях, ще отлети твърде бързо, без значение колко ще продължи.

17 Май 2012, 15:44

Аз също харесвам много Ремарк, той е уникален, велик! Ето някои от любимите ми цитати от негови книги:

"...То е любов и още нещо. Нещо, за което си струва да се живее. Човек не може да живее за любовта, за друг човек обаче може." Ерих Мария Ремарк, "Трима другари"

"- И нищо не помага, ако някой ти обясни всичко това предварително, нали?
- Абсолютно нищо. Човек трябва сам да го преживее. А иначе винаги ще го измъчва чувството, че е пропуснал най-важното." Живот назаем

"Човек притежава малкото разум, за да проумее, че не може да се живее само с разум. Хората живеят с чувствата си, а за чувствата е безразлично кой е прав." Живот назаем

17 Май 2012, 15:49

Izabella L написа:

Аз също харесвам много Ремарк, той е уникален, велик! Ето някои от любимите ми цитати от негови книги:

"...То е любов и още нещо. Нещо, за което си струва да се живее. Човек не може да живее за любовта, за друг човек обаче може." Ерих Мария Ремарк, "Трима другари"

"- И нищо не помага, ако някой ти обясни всичко това предварително, нали?
- Абсолютно нищо. Човек трябва сам да го преживее. А иначе винаги ще го измъчва чувството, че е пропуснал най-важното." Живот назаем

"Човек притежава малкото разум, за да проумее, че не може да се живее само с разум. Хората живеят с чувствата си, а за чувствата е безразлично кой е прав." Живот назаем

Един и от мен :oops:

"Обичам теб и този миг, и лятото, което ще отмине, и този пейзаж, и раздялата, и за първи път през живота ми и самия мен, защото целият съм твое огледало, отразявам те и така двойно те притежавам." Ерих Мария Ремарк "Нощ в Лисабон"
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 72