Шоубизнес, звезди, светски живот - в България и по света

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Вашите любими цитати ...

Мнениеот Izabella L » 18 Май 2012, 11:55

Godfather написа:Здравейте и от мен, темата е прекрасна. Сега ще споделя нещо което прочетох днес, и много ми хареса, но за жалост не беше написан автора му:
"А той бе обиколил цял Париж не защото му се струваше възможно да я намери, а защото му бе невъзможно да се откаже да я търси."
И за да не остана по-назад, и аз ще споделя нещо от господин Ремарк:
"Не. Ние няма да умрем. Само времето ще умре. Проклетото време, което винаги умира. Ние ще живеем. Винаги ще живеем. Когато се пробуждаш, е пролет, когато си лягаш, е есен, а между тях е хиляди пъти зима и лято; и ако се обичаме достатъчно, ще бъдем вечни и безсмъртни като туптенето на сърцето, като дъжда и вятъра, а това вече е твърде много. Ние побеждаваме дните, любима, а губим годините; но кой иска да разбере това и за кого има значение то?" ...Какво ще кажете за "Триумфалната арка" :)
"Когато хората се разделят,винаги говорят фалшиви думи,винаги лъжат,понеже в такъв момент истината се превръща в ненужна жестокост,докарваща им единствено горест и отчаяние,че не са съумели да се сбогуват по друг начин и че последният спомен,който си оставят,е осквернен от разправии,недоразумения и омраза."
//"Живот назаем"//

"А той бе обиколил цял Париж не защото му се струваше възможно да я намери, а защото му бе невъзможно да се откаже да я търси."

Невероятно е!
Izabella L

Мнениеот palechka » 18 Май 2012, 12:38

Да се включа и аз :) От Маркес:

1. Обичам те, не затова какъв си ти, а за това какъв съм аз,когато съм до теб.
2. Само защото някой не те обича, както на теб ти се иска, не значи, че не те обича от все сърце.
3. Никога не се разделяй с усмивката си, дори и когато ти е тъжно, ... откъде да знаеш, може някой в тоз момент да се влюби в нея.
4. За света ти може да си един човек, но за един човек може да си целия свят.
5. Може би Бог иска да срещнеш няколко неподходящи личности, преди да срещнеш човека за теб, за да бъдеш на ясно със себе си.
6. Стани по-добър човек, и гледай да си наясно със себе си, преди да срещнеш някого с надеждата, че той ще разбере що за човек си ти.

Невероятни са... и много истински!
palechka

Мнениеот Finger » 18 Май 2012, 13:05

И аз да се включа по темата, искам да споделя няколко цитата от любими мои филми.

булки.jpg
булки.jpg (40.02 KiB) Прегледано 2037 пъти

"Докато стоях, наблюдавайки, осъзнах нещо, което отдавна бях забравила.
В живота понякога има граници,които не трябва да се преминават.
Понякога наистина откриваш онзи определен човек,
който да застане до теби накрай света.
Той може да се окаже съпругът ти,осъществявайки
мечтата ти за идеална сватба.
Но също така е възможно,човекът,
на който можеш винаги да разчиташ,човекът, който те познава
повече и от теб самия,да се окаже човекът,който е бил до теб
през цялото време."

Булчински войни

трий хил.jpg
трий хил.jpg (4.73 KiB) Прегледано 2037 пъти

"Да намериш човека, който си бил преди или да загубиш този човек завинаги, защото понякога трябва да престанеш да бъдеш това, което си бил. И да запомниш човека, който си призван да бъдеш. Човека, който си искал да бъдеш... Човека, който си..."

Лукас Скот - One Tree Hill season 1

трий хил1.jpg
трий хил1.jpg (38.77 KiB) Прегледано 2037 пъти

”Добрите момичета си имат дневници. Лошите момичета нямат време. Аз просто искам да живея живот, който ще запомня. Дори и да не го опиша.”

Оne Тree Hill
Finger

Мнениеот ДжЪз » 18 Май 2012, 13:07

Малко филмчета :lol: :lol: :D

Докато стоях, наблюдавайки, осъзнах нещо, което отдавна бях забравила.
В живота понякога има граници,които не трябва да се преминават.
Понякога наистина откриваш онзи определен човек,
който да застане до теби накрай света.
Той може да се окаже съпругът ти,осъществявайки
мечтата ти за идеална сватба.
Но също така е възможно,човекът,
на който можеш винаги да разчиташ,човекът, който те познава
повече и от теб самия,да се окаже човекът,който е бил до теб
през цялото време.

Bride Wars / Булчински войни

Изображение

”Добрите момичета си имат дневници. Лошите момичета нямат време. Аз просто искам да живея живот, който ще запомня. Дори и да не го опиша.”
Оne Тree Hill

"Идва момент, в който просто обичаш някого. Не защото е добър или лош, или какъвто и да било. Просто го обичаш. Това не означава, че ще бъдете заедно завинаги. Не означава, че няма да се нараните взаимно. Значи само, че го обичаш. Понякога въпреки това, което е, а понякога заради това, което е. И знаеш, че и той те обича, понякога заради това, което си, а друг път въпреки него."
Anita Blake
Incubus Dreams

Изображение
Аватар
ДжЪз

Мнениеот shushito » 18 Май 2012, 16:38

" Често разправят, че след като мине известно време, страстта се превръщала в "нещо друго", по-здраво и по-прекрасно. Че това "друго" било Любовта с главна буква, чувство не толкова възбуждащо, но затова пък по-зряло. Нека сме наясно: на това "друго" аз казвам майната му и ако именно това е Любовта, харизвам я на мързеливите, на отчаяните, на "зрелите", на онези, които са затънали до гуша в техния сантиментален комфорт. Моята любов си е с малка буква, но с широко разперени криле. Тя не трае дълго, но поне човек чувства, когато я има. "Другото", в което се опитват да превърнат любовта, напомня някаква теория, измислена, за да накара хората да се задоволяват с малко и да се утешават, като си повтарят, че по-добро не може да се намери. Те ми напомнят завистниците, които драскат с пирон вратите на скъпите автомобили, защото сами не могат да си купят такива"
От Фредерик Бегбеде

love.jpeg
love.jpeg (3.54 KiB) Прегледано 2022 пъти
shushito

Мнениеот Godfather » 19 Май 2012, 00:12

"...Дълго време едничката ми цел в живота бе да се саморазрушавам. И ето че веднъж ми се прииска щастие. Ужасно е, срам ме е, простете ми, но един ден изпаднах в плен на вулгарното изкушение да бъда щастлив. По-късно разбрах, че това е най-добрият начин да се саморазрушиш."
//Фредерик Бегбеде//

„...Да се любиш с жена и да спиш с нея са две не само различни, но едва ли не противоположни страсти. Любовта се проявява не чрез плътското желание /това желание може да се отнася за огромен брой жени/, а чрез желание да споделиш съня си - това желание бива насочвано само към една-единствена жена.”
//Милан Кундера//

..." Има една легенда за птичката,която пее само веднъж в живота си, но по-сладко от всяко друго създание. Още щом напусне гнездото си, тя дири трънлив храст и няма покой докато не го намери. Тогава запява сред безпощадните му клони, притискайки гръд към най-дългия им и остър шип, за да умре извисена над своята агония, надпяла и чучулигата и славея.
Възхитителна песен, заплатена с живота.
//Из "Птиците умират сами", Колийн Макалоу//

"...Отивайки си, всеки отнася от вас частица, от която капе кръв. Ставате скелет, защото както сте си мислили, че обичате череши, оказва се, че сте обичали някоя Катрин, която,като си е отишла, е отнесла със себе си вкуса ви към тях."
//Пол Гимар//
"Не знам какво трябва да е любовта. Ако е като студа,
то вече ми е студено... Наистина ми е студено!"
//Джаки Колинс//

Засега толкоз от мен, скоро пак ще се включа с някоя мъдра мисъл :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zCsuKp9ewLY&ob=av2e[/youtube]
Аватар
Godfather

Мнениеот Godfather » 19 Май 2012, 00:23

Nina D написа:
Godfather, благодаря! Направо ми напълни душата! Обожавам Ремарк!

Няма защо, драго ми е, че те е трогнало :)
Аватар
Godfather

Мнениеот Nina D » 19 Май 2012, 08:52

Godfather написа:
Nina D написа:
Godfather, благодаря! Направо ми напълни душата! Обожавам Ремарк!

Няма защо, драго ми е, че те е трогнало :)

:)
Nina D

Мнениеот Nina D » 19 Май 2012, 09:11

Ето още няколко от любимите ми цитати:)

"- Ако дохождаш например в четири часа следобед, аз още от три часа ще почна да се чувствувам щастлива. Колкото по наближава времето, толкова по-щастлива ще се чувствувам. В четири часа вече ще се вълнувам и безпокоя; аз ще узная цената на щастието! Но ако дохождаш в различно време, никога не ще зная за кое време да приготвя сърцето си…"
"Малкият принц" на Антоан дьо Сент Екзюпери

Хубави сте, но сте празни - продължи малкият принц. - За вас не може да се умре. Разбира се, случаен минувач би помислил, че моята роза прилича на вас. Но тя сама е много по-важна от вас всичките, защото тъкмо нея поливах. Защото тъкмо нея поставях под стъклен похлупак. Защото тъкмо нея пазех с параван. Защото тъкмо върху нея убих гъсениците (освен две-три, за пеперуди). Защото тъкмо нея слушах да се оплаква, да се хвали и дори понякога да мълчи. Защото е моята роза." - "Малкият принц" - Антоан дьо Сент Екзюпери

"Когато се чувстваме толкова важни, че няма място за другите, когато се мислим за толкова заслужили, че не виждаме по-далеч от носа си, когато си въобразяваме, че сме прекрасни, и не допускаме друга възможност, освен да притежаваме всичко, което сме пожелали, тогава суетата, подлостта, глупостта и низостта ни правят жалки. Не егоисти, а жалки. Жал-ки!"
"Нека ти разкажа" Хорхе Букай
Nina D

Мнениеот Nina D » 19 Май 2012, 09:17

И още няколко :P

„...За всеки, който изисква вместо дрънкане музика, вместо удоволствие – радост, вместо пари – душа, вместо суетене – истински труд, вместо преструвка – истинска страст, този хубав тукашен свят не е родина...”

„Степният вълк” – Херман Хесе

"...Нашата двойка изникна от пепелта на двоен развод, сякаш бяха нужни две човешки жертвоприношения, за да се роди нова любов. Шумпетер нарича това "градивно разрушение", само че Шумпетер е икономист, а икономистите рядко биват сантиментални. Разрушихме два брака, за да бъдем заедно, подобно на макромолекула, която поглъща своите жертви, за да расте. Щастието е нещо толкова чудовищно, когато в негово име трябва да извършите поне няколко убийства."
"Любовта трае три години" - Фредерик Бегбеде

"...Най-прекрасните празници са онези, които се случват вътре в нас."
"Любовта трае три години" - Фредерик Бегбеде
Nina D

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси