Сезонът на алергиите - как да се избавя?

Re: Мога ли да се избавя от алергиите?

Мнениеот djudjanka » 07 Фев 2014, 15:47

За лекарствата трябва да се обърнеш към специалист алерголог, който ще ти направи необходимите тестове и ще ти предпише лечение. От лични наблюдения мога да кажа, че с времето симптомите намаляват, а някои алергии дори изчезват напълно. Но това е сериозно заболяване и по-добре да не си правиш експерименти със здравето си.
Аватар
djudjanka

Мнениеот FramarLekari » 14 Фев 2014, 18:56

valiopaf написа:Здравейте!
Преди няколко години получих първата си алергия към полени.
След около година се появи втора алергия от котки, а имах домашен любимец – котка. :!:
Преди ден установиха трета алергия от домашен прах.

На кратко, почти не мога да се избавя от запушен и постоянно течащ нос. :oops:

Първите две алергии можех да ги преглътна, но третата ми идва в повече! До сега не съм чувал нещо, което да ми помогне да се избавя от алергиите. :roll: А мога само да си стискам палци да не се появи нова!

Като дете бях здрав, без никакви алергии или непоносимост към храни и лекарства. :? Не зная какво се случи с времето, за да стигна до тук.

Има ли някакви лекарства или добавки, може и бабини рецепти, които да избавят от алергиите? Нали се сещате, че предстои пролет и аз отново ще разцъфна?

Здравейте!

Полените са труден алерген за избягване. Наистина би могло да се вземат лекарства за сезона, но трябва да уточните с лекуващия лекар кои да бъдат.

Поздрави,
Фрамар
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari

Мнениеот Rali_hr » 27 Ное 2014, 17:24

и аз имам много гадни алергии,ама няма начин, сякаш не съм чула някой да се е излекувал.. :roll:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Abraham12li » 05 Мар 2015, 10:00

Преди няколко години получих първата си алергия към полени.
След около година се появи втора алергия от котки, а имах домашен любимец – котка. :!:
SMART LOVER
Abraham12li

Мнениеот Pipilota » 05 Мар 2015, 10:29

Abraham12li написа:Преди няколко години получих първата си алергия към полени.

Ти си за ореваване направо! Внимавай много, че явно си супер предразположен, не знам ако накрая имаш алергия към дишането хихихи :mrgreen:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Re: Сезонът на алергиите - как да се избавя?

Мнениеот Fancy » 13 Май 2015, 10:40

Никога не съм усещала дискомфорт напролет, но сега сякаш се появиха симптоми, които напълно си отговарят на пролетна алергия. Днес се каня да отида при личната, но се съмнявам, че ще ме прати на алерголог, по-скоро ще предпише нещо и ще ме прати да си ходя, но ще споделя какво ми е изписала, та да ми кажете доколко ефективно е :!:
Fancy

Мнениеот Harmony » 13 Май 2015, 10:57

Fancy написа:Никога не съм усещала дискомфорт напролет, но сега сякаш се появиха симптоми, които напълно си отговарят на пролетна алергия. Днес се каня да отида при личната, но се съмнявам, че ще ме прати на алерголог, по-скоро ще предпише нещо и ще ме прати да си ходя, но ще споделя какво ми е изписала, та да ми кажете доколко ефективно е :!:

От години винаги имам под ръка Лоратадин, понеже никога не зная какво ще ми се случи и къде ще се озова, така че ако си алергична и към други неща, освен пролетта, добре е още щом усетиш да вземеш мерки :idea:
Аватар
Harmony

Мнениеот Nightmare » 13 Май 2015, 11:43

И синът ми има такъв проблем, но оправя течащия нос с Авамис, откакто му го препоръчаха всеки сезон има под ръка по един флакон и няма никакви проблеми, но да кажем при него проблем е само хремата, а ако има и кашлица и други симптоми то тези, които са си разработени специално за такъв вид алергии само ще помогнат, ама пак е по-добре консултация с лекар, вместо решения на собствена отговорност!
Nightmare

Мнениеот YoLindi » 13 Май 2015, 14:38

Как да разбера, че е точно алергия, понеже сутринта като излизах започнах да кихам неудържимо и това не се случва за пръв път, но по-нататък през деня нямам други симптоми :roll:
YoLindi

Мнениеот borkova » 13 Май 2015, 17:01

Обикновено става повече от ясно, но може да отидеш при личния да видиш какво ще каже, в краен случай може да те прати на алерголог или направо на такива тестове :!:
borkova

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с алергология и имунология