Осем начина да засилите имунитета на вашето дете!

Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар

Re: Когато детето ни често боледува... Да си помогнем взаимн

Мнениеот Izabella L » 12 Яну 2012, 10:44

Здравейте! За съжаление и аз съм от майките с често боледуващо дете. Последното боледуване на дъщеря ми приключи преди два дни, разбира се лечението беше с антибиотик - АУГМЕНТИН. Пие антибиотик през приблизително 2 месеца и се страхувам, че имунната й система напълно срината. Говорих по този повод с личната лекарка, която предписа мултивитамини за деца "Марсианци".
Но все още съм силно притеснена, чувала съм, че след лечение с антибиотик, задължително трябва да се приложи и изчистване на организма от него.Някой чувал ли е за това?
Izabella L

Мнениеот Kristina » 12 Яну 2012, 11:13

Izabella L написа:Здравейте! За съжаление и аз съм от майките с често боледуващо дете. Последното боледуване на дъщеря ми приключи преди два дни, разбира се лечението беше с антибиотик - АУГМЕНТИН. Пие антибиотик през приблизително 2 месеца и се страхувам, че имунната й система напълно срината. Говорих по този повод с личната лекарка, която предписа мултивитамини за деца "Марсианци".
Но все още съм силно притеснена, чувала съм, че след лечение с антибиотик, задължително трябва да се приложи и изчистване на организма от него.Някой чувал ли е за това?

Изабела, права си, знам със сигурност, че след лечение с антибиотик се прилага така наречената "опашка". Най-често изчистването се прави с хомеопатични лекарства. Моят син е на 6 и също боледува често, а от 1 година правя следното - още на следващия ден след приключването с антибиотика, започвам да му давам следните неща:
Thuya 15 CH - дава се по 10 зрънца седмично;
Monilia albicans 15 CH- по 5 зрънца 3 пъти в седмица;
Enterosan 3x1-един месец. Тази схема е проверена, моя приятелка се лекува само с хомеопатия, от нея научих и за изчистването. Опитай, едно е сигурно - ако не помогне, не би навредило!
Kristina

Мнениеот Izabella L » 17 Яну 2012, 17:41

Много благодаря! Взех и трите и вече давам четвърти ден. Бързам да споделя името на един имуностимулатор, който ми препоръчаха - казва се Септилин, аз го взех като сироп, но доколкото разбрах го има и на таблетки. Веднага щом имам някакви наблюдения, ще ги споделя ;)
Izabella L

Мнениеот teddy » 07 Мар 2012, 15:23

Здравейте, момичета!
Ние не сме от често боледуващите деца и не бяхме пили антибиотик, докато дъщеричката ми не тръгна на ясла. Разболяхме се първо от варицела, а след това направихме бронхит. След варицелата имунната система отслабва и непременно трябва да се дават някакви имуностимуланти. Започнах да й давам имунокинд ИМУНОКИНД - 150 таблетки и съм много доволна. Таблетчиците са много малки, но е препоръчително да се разтворят във вода /чайче или сокче/и да се дават 3 пъти на ден, половин час преди или след хранене. Опитайте и няма да съжалявате ;)
teddy

Мнениеот Izabella L » 05 Апр 2012, 09:59

Майчета, ще споделите ли с какво сваляте температура? Нещо различно от Panadol и Нурофен, на дъщеря ми те вече изобщо не действат, а и се старая да избягвам да я тровя излишно.
Izabella L

Мнениеот Nina D » 05 Апр 2012, 10:15

Izabella L написа:Майчета, ще споделите ли с какво сваляте температура? Нещо различно от Panadol и Нурофен, на дъщеря ми те вече изобщо не действат, а и се старая да избягвам да я тровя излишно.

Здравей, Изабела! Моите деца отдавна спрях да ги измъчвам с обичайните препарати, които ни изписва джипито. Давам сминдух - и двамата го мразят, защото има ужасна миризма, но е много ефикасен. Приготвя се по следния начин - 1 чаена лъжичка се вари с една чаша вода се вари около 5 минути. Давам по 1 чаена лъжичка от отварата на всеки 15 минути. Друго, което съм чувала от мои близки, но което не съм правила е запарка на малинови листа - една супена лъжица от листата се запарва около 10 минути в 400 мл вряла вода.
Успех!
Nina D

Мнениеот lallali » 05 Апр 2012, 10:46

Izabella L написа:Майчета, ще споделите ли с какво сваляте температура? Нещо различно от Panadol и Нурофен, на дъщеря ми те вече изобщо не действат, а и се старая да избягвам да я тровя излишно.

Аз давам Страмониум на моето детенце. Чух за него от една колежка, която има голям опит с детските болести ;) Според нея действа безотказно! Използва се тогава, когато температурата на детето се качва рязко и бързо и се задържа висока дълго време. В тези случаи се дава по 5 гранули в разреждане 5 или 9 СН на всеки 15-30 минути-в зависимост от състоянието. Хубаво е преди лягане вечер да се приемат по 10 гранули. Дано да съм помогнала!
Аватар
lallali

Мнениеот Lolita » 05 Апр 2012, 12:16

И аз да се включа в темата. Моето слънце винаги вдига много тежка температура - 40 градуса всеки път! Ад е, не знам дали ме разбирате! Свалям по бабешкия начин в повечето случаи - увивам в мокър изстискан чаршаф, прибягвам и до друго крайно средство - душ с хладка вода, всичко това със свито сърце, защото си е мъчение.
Давам хексалгин - няма друг начин! Опитвала съм и с чай от малина, със сминдух, нищо не помага!
Lolita

Мнениеот lallali » 05 Апр 2012, 12:32

Lolita написа:И аз да се включа в темата. Моето слънце винаги вдига много тежка температура - 40 градуса всеки път! Ад е, не знам дали ме разбирате! Свалям по бабешкия начин в повечето случаи - увивам в мокър изстискан чаршаф, прибягвам и до друго крайно средство - душ с хладка вода, всичко това със свито сърце, защото си е мъчение.
Давам хексалгин - няма друг начин! Опитвала съм и с чай от малина, със сминдух, нищо не помага!

Lolita, в такива случай вземайте Беладона 15 или 30 СН. Тя е за състояния, в които температурата рязко се вдига и минава 39 градуса, а след това детето се изпотява и температурата пада. Този хомеопатичен продукт е подходящ и ако детето прави температурни гърчове. Все пак - за по-голяма сигурност се обърни към специалист, ако си решила да го лекуваш с хомеопатия. По съвет на моята колежка давам 5 гранули на всеки 10-20 минути, докато температурата трайно се понижи, давам и преди сън по 10 гранулки, защото сте наясно какво се получава при вдигане на температурата през нощта. Дано да съм била полезна!
Аватар
lallali

Мнениеот sanya » 05 Апр 2012, 13:26

За високата температура съм най-доволна от свещичките Ефералган - много бързо я свалят. Иначе си имам и Нурофен вкъщи, и го давам, ако температурата е по-ниска от 39 градуса. Моята педиатърка ми е казала до 38 градуса да не давам никакви лекарствени препарати, защото организма се опитва сам да се справи с проблема... Лошото е, че децата много бързо вдигат висока температура и има опасност да направят гърч.
sanya

ПредишнаСледваща

Назад към Здравето на децата