Кога децата започват да пият алкохол?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Първото напиване :)

Мнениеот Memento » 27 Яну 2012, 10:50

Ами пак така 7-8-ми клас някъде, на хижа с предизвикателство кой може да изпие повече, резултата както при повечето накрая е един и същ, казваш си това е ужасно повече никога през живота си няма да пия алкохол и така до ден днешен всеки път си ги повтарям тия думи :D
Аватар
Memento

Мнениеот southern_sun » 27 Яну 2012, 13:59

Да си призная честно не си спомням кога е било първото ми напиване, но си спомням как се беше напила дъщеря ми. Бях я пратила на лагер и класната и ми се обади, че е спряла да повръща тогава много се почудих какво е станало и се оказа, че тя и още няколко деца са пили бира. Това се случва в 4 срещу 5 клас, но пък за сметка на това не се е повторило
southern_sun

Мнениеот ogi-smile » 29 Яну 2012, 16:17

Да задам един въпрос, а води ли се за напиване, това което родителите правят с децата си още от невръстна възраст?
Потопи си пръстчето в бирата, виното, ракията... Може би това е най- първото но все още неосъзнато напиване, което някои от нас са имали. Аз лично знам доста случки , в които децата търпят доста сериозни физически последствия от този си свои опит с алкохола и то трагични.
Аватар
ogi-smile

Мнениеот Memento » 02 Фев 2012, 11:39

ogi-smile написа:Да задам един въпрос, а води ли се за напиване, това което родителите правят с децата си още от невръстна възраст?
Потопи си пръстчето в бирата, виното, ракията... Може би това е най- първото но все още неосъзнато напиване, което някои от нас са имали. Аз лично знам доста случки , в които децата търпят доста сериозни физически последствия от този си свои опит с алкохола и то трагични.

Какво имаш предвид за какви сериозни последствия може да става дума от едно пръстче бира??? Какво може да навреди чак толкова, мисля, че се превземате!
Аватар
Memento

Ужас! Все повече тийнейджъри пият алкохол

Мнениеот denkaruseva » 21 Дек 2012, 15:53

Наскоро попаднах на едно национално проучване, касаещо храненето при децата в средното училище. Тревожната тенденция показва, че българските деца все още са далеч от здравословното хранене. Това, което ме разтревожи като баба на десетокласник обаче бе фактът, че все повече тийнейджъри посягат към чашката.
Според данните от анкетата, всеки трети ученик пие поне три пъти седмично бира, а 20 на сто от тийнейджърите посягат към чаша вино и дори към концентрат. Учениците са заявили информираността си за вредното влияние на алкохола, но въпреки това продължават да пият.
Обществото ни ли е виновно? Всички знаем, че децата лесно „попиват”вредните навици.
denkaruseva

Re: Ужас! Все повече тийнейджъри пият алкохол

Мнениеот Anila » 21 Дек 2012, 18:36

Държавата е виновна,защото закон има,не там е проблема.А в това,че закона не се спазва.Ако не се продаваха наистина алкохол на деца под 18,тогава те нямаше да има и откъде да си го набавят и в последствие да го пият.Ако се затегнат нещата и започнат масови проверки по магазините,тогава и това ще може да спре.Няма да забравя на една екскурзия,как на нас ни продадоха водка,мисля че бяхме на 12-13 години.
Anila

Мнениеот denkaruseva » 28 Дек 2012, 16:47

Дали проблема обаче опира само до закон, или и до възпитанието, което даваме на децата си днес?
denkaruseva

Мнениеот iv_s73 » 29 Дек 2012, 22:31

Винаги проблемът има по-дълбоки корени- причините за употреба на алкохол от подрастващите са комплексни- неспазване на законите, липса на родителски контрол, желанието на продавачите да "печелят", дори затваряйки си очите , като продават на непълнолетни алкохол и цигари...
iv_s73

Мнениеот denkaruseva » 02 Яну 2013, 16:49

Съгласна съм, че проблемът е възникнал въз основа на комплексни причини, но въпросът е как да ги ограничим?
denkaruseva

Мнениеот Archer » 06 Фев 2013, 11:26

A все по - малко тийнейджъри схващат какво четат... :? Това показват данните на международно проучване, поместено на интернет страницата на Програмата за международно оценяване на учениците (PISA). Според проучването, близо 50 на сто от тийнейджърите изпитват затруднения да разберат текста, който четат.
Archer

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети