ivopol82 написа:Здравейте, д-р Савов, преди време бях писъл моят проблем, но накратко е следното: От около 6 месеца имам болки и скованост на моменти в областта на гръдния отдел на гръбначния стълб, като болката е и отпред в дясно на гръдния кош. След проведено всякакво лечение с НСПВС, магнитотерапия, ток, ултразвук, Поморийскя кал, иглотерапия, и подобни нямах никакво подобрение като болката се засилваше и на моменти с много силни кризи и скованост в гръбнака и гръдния кош. При направените всякакви изследвания не беше установено нищо тревожно, като се изследваха: С-реактивен протеин, ревматоиден фактор, микробиология, и др. Стигнах до извода, че стрелям на сляпо и направих ЯМР в Токуда преди няколко дни, като резултата е - Парамедианна десностранна дискова протрузия на Th3-Th4 и левостранна дискова протрузия на Th7-Th8.
Ако е възможно Ви моля да ми отговорите на следните въпроси:
1. Възможно ли е да се стопира протрузията, в смисъл да не се стига до пълна херния, с някакъв вид лечение и какво е то?
2. Какво Ви е мнението относон препарата: Глюкозамин, Хондроитин и МСМ тъй като го ползвам в момента?
3. Бях посъветван да опитам с някакви тип /хомеопатични/ инжекций, които се поръчват от Германия, а именно: Discus compositum n mit kalmia?
Благодаря Ви предварително!
Здравейте !
по отношение за еволюцията до херния е възможно да се спре ако се промени стила на живот - избягван е на тежести, натоварване, но това не е гаранция за спиране !
Имат незначително действие по повод ставни хрущяли и спиране на дегенеративните процеси!
Резервиран съм към хомеопатия !
Оставам на разположение ако желаете за реална консултация и преглед ! Приемам пациенти в София, след предварително записване на час на тел 0887174485 !
Успех !
д-р Савов