Стари, неактуални, заключени теми.
Правила на форума
Заключена

Re: Д-р Илиян Савов – въпроси от област неврология

14 Сеп 2013, 21:45

Здравейте, д-р Савов!
Бременна съм в началото на шести месец и от около месец вече съм с много силни болки в лявата част на таза, които се спускат и по целия ляв крак. Чувствам се ужасно и на моменти едва стъпвам. Болката е постоянна и дори в легнало положение е много силна. Консултирах се с невролог от моя град, който ми изписа Дийп Рилийф, но на листовката пише да се избягва употребата му по време на бременност и до сега само един път съм се мазала, че не можах да издържа на болката. Ефекта беше краткотраен в следствие на охлаждащия ефект. Бременността трябва да е прекрасен период от живота за една жена, а за мен се превърна в истински кошмар. Въпросът ми е дали мога да използвам този медикамент и дали е безопасен за плода, а също така много ще съм Ви благодарна, ако ми дадете някакви съвети как да облекча страданието си.

15 Сеп 2013, 22:46

Имам проблеми в кръста при навеждане назад, бягане и движение.
Ходил съм при доста специалисти които ми препоръчаха да си направя ЯМР , за да могат да ми направят точна диагноза.
Последно бях в Дианабад при д-р Пиронски и ми каза, че имал съмнения за дискова херния, а пък мене ме боли само кръста , а на краката нищо им няма...
Моят въпрос е къде ще ми препоръчате да отида на ЯМР и каква ще бъде цената, понеже съм посъбръл пари и да знам дали ще ми трябват още...
Мерси предварително :)

16 Сеп 2013, 16:57

Здравейте, д-р Савов, преди време бях писъл моят проблем, но накратко е следното: От около 6 месеца имам болки и скованост на моменти в областта на гръдния отдел на гръбначния стълб, като болката е и отпред в дясно на гръдния кош. След проведено всякакво лечение с НСПВС, магнитотерапия, ток, ултразвук, Поморийскя кал, иглотерапия, и подобни нямах никакво подобрение като болката се засилваше и на моменти с много силни кризи и скованост в гръбнака и гръдния кош. При направените всякакви изследвания не беше установено нищо тревожно, като се изследваха: С-реактивен протеин, ревматоиден фактор, микробиология, и др. Стигнах до извода, че стрелям на сляпо и направих ЯМР в Токуда преди няколко дни, като резултата е - Парамедианна десностранна дискова протрузия на Th3-Th4 и левостранна дискова протрузия на Th7-Th8.
Ако е възможно Ви моля да ми отговорите на следните въпроси:
1. Възможно ли е да се стопира протрузията, в смисъл да не се стига до пълна херния, с някакъв вид лечение и какво е то?
2. Какво Ви е мнението относон препарата: Глюкозамин, Хондроитин и МСМ тъй като го ползвам в момента?
3. Бях посъветван да опитам с някакви тип /хомеопатични/ инжекций, които се поръчват от Германия, а именно: Discus compositum n mit kalmia?
Благодаря Ви предварително!

20 Сеп 2013, 12:35

mi2009 написа:Kakvo vi e mnenieto za grabna4en sentar kam vma i dr.stoev.

Здравейте !

Нямам конкретни наблюдения !

д-р Савов

20 Сеп 2013, 12:37

parkinson_dzon написа:Здравейте,обръщам се към Вас за съвет как да си помогна за облекчаване на жестоката болест на Паркинсон. В момента пия Мадопар-розов и син,също така и Прамипексол .моля Ви имали нещо за облекчаване от прегръдките на Паркинсон.Благодаря.

Здравейте !

Лечението на Болестта на Паркинсон се води от невролог и често се налага повече от един медикамент !

Поздрави !
д-р Савов

20 Сеп 2013, 12:40

eli4ka1983 написа:Здравейте д–р Савов!Казвам се Ели и съм на 30 г.Имам проблеми със съня или по точно:често се събуждам нощем,с чувство на глад или жажда.Този проблем се появи след раждането на дъщеря ми(която вече е на 8 г) и тогава си мислех е защото се налага да ставам да я кърмя.Но тя порасна а моя проблем си остана.Личния ми лекар ми преписа Ривотрил 0,5 мг вечер но без резултат.Преди това пробвах самолечение с Мелантонин но без резултат.Също и с Седатиф ПС.Опитвам се да се храня здравословно не пия и не пуша,гледам да се движа и разхождам максимално но всяка вечер се повтаря едно и също,а на другия ми се спи ужасно.Дайте ми съвет моля!Има ли някакви щадящи здравето лекарства които бихте ми препоръчали?Благодаря ви предварително!

Здравейте !
Уместна е консултация и с ендокринолог, наред с неврологична такава. В качеството си на такъв мога да Ви консултирам и прегледам - при желание от Ваша страна. Правилата на добра медицинска практика не позволяват да се предписват лекарства без консултация о преглед. При желание от Ваша страна - приемам пациенти след предварително записване на тел. 0887174485

20 Сеп 2013, 12:42

vailet написа:Здравейте, д-р Савов!
Бременна съм в началото на шести месец и от около месец вече съм с много силни болки в лявата част на таза, които се спускат и по целия ляв крак. Чувствам се ужасно и на моменти едва стъпвам. Болката е постоянна и дори в легнало положение е много силна. Консултирах се с невролог от моя град, който ми изписа Дийп Рилийф, но на листовката пише да се избягва употребата му по време на бременност и до сега само един път съм се мазала, че не можах да издържа на болката. Ефекта беше краткотраен в следствие на охлаждащия ефект. Бременността трябва да е прекрасен период от живота за една жена, а за мен се превърна в истински кошмар. Въпросът ми е дали мога да използвам този медикамент и дали е безопасен за плода, а също така много ще съм Ви благодарна, ако ми дадете някакви съвети как да облекча страданието си.

Здравейте !

Не ви препоръчвам да използвате този медикамент по време на бременност ! Въздържайте се от всякакви медикаменти. Основно покой ! Съотношението полза/риск е в превес на риска за плода !

Успех !

д-р Савов

20 Сеп 2013, 12:44

ico_9525 написа:Имам проблеми в кръста при навеждане назад, бягане и движение.
Ходил съм при доста специалисти които ми препоръчаха да си направя ЯМР , за да могат да ми направят точна диагноза.
Последно бях в Дианабад при д-р Пиронски и ми каза, че имал съмнения за дискова херния, а пък мене ме боли само кръста , а на краката нищо им няма...
Моят въпрос е къде ще ми препоръчате да отида на ЯМР и каква ще бъде цената, понеже съм посъбръл пари и да знам дали ще ми трябват още...
Мерси предварително :)

Здравейте !

Добри МРТ в София са тези в УМБАЛ "Св. Иван Рилски" и в МЦ "Провита" на бул Монтевидео 66

Успех !

д-р Савов

20 Сеп 2013, 12:48

ivopol82 написа:Здравейте, д-р Савов, преди време бях писъл моят проблем, но накратко е следното: От около 6 месеца имам болки и скованост на моменти в областта на гръдния отдел на гръбначния стълб, като болката е и отпред в дясно на гръдния кош. След проведено всякакво лечение с НСПВС, магнитотерапия, ток, ултразвук, Поморийскя кал, иглотерапия, и подобни нямах никакво подобрение като болката се засилваше и на моменти с много силни кризи и скованост в гръбнака и гръдния кош. При направените всякакви изследвания не беше установено нищо тревожно, като се изследваха: С-реактивен протеин, ревматоиден фактор, микробиология, и др. Стигнах до извода, че стрелям на сляпо и направих ЯМР в Токуда преди няколко дни, като резултата е - Парамедианна десностранна дискова протрузия на Th3-Th4 и левостранна дискова протрузия на Th7-Th8.
Ако е възможно Ви моля да ми отговорите на следните въпроси:
1. Възможно ли е да се стопира протрузията, в смисъл да не се стига до пълна херния, с някакъв вид лечение и какво е то?
2. Какво Ви е мнението относон препарата: Глюкозамин, Хондроитин и МСМ тъй като го ползвам в момента?
3. Бях посъветван да опитам с някакви тип /хомеопатични/ инжекций, които се поръчват от Германия, а именно: Discus compositum n mit kalmia?
Благодаря Ви предварително!

Здравейте !
по отношение за еволюцията до херния е възможно да се спре ако се промени стила на живот - избягван е на тежести, натоварване, но това не е гаранция за спиране !
Имат незначително действие по повод ставни хрущяли и спиране на дегенеративните процеси!
Резервиран съм към хомеопатия !

Оставам на разположение ако желаете за реална консултация и преглед ! Приемам пациенти в София, след предварително записване на час на тел 0887174485 !

Успех !
д-р Савов

29 Сеп 2013, 08:57

Здравейте!От 1г имам шум в главата. Правих си скенер, аудиограма.Засегнат ми е слуха- на едното ухо- 85%, на другото-95% и имам калцификат на 4-ти верикул на мозъка.Невролозите дори не се опитват да ме лекуват- трябвало да свикна и да си ходя с този шум.Отоневролог се опита да ме лекува, но все още имам този проблем, макар да имам подобрение. Моля за Вашето мнение, аз съм на 53г., така ли ще си нося този шум, има ли опасност от влошаване и засилване на проблема? Благодаря Ви за отговора!
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 42