Д-р Илиян Савов – въпроси от област неврология

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Д-р Илиян Савов – въпроси от област неврология

Мнениеот Dr Ilian Savov » 12 Мар 2013, 10:57

Здравейте ! Разбирам притесненията Ви ! Не е възможно да дам професионален отговор по информацията която ми предоставяте, още по-малко да съветвам за лекарства. Има редица въпроси които трябва да получат отговор, наред с преглед от лекар. Значение има: възраст, наличие на заболявания - артериална хипертония - или не лекуването й, захарен диабет, повишен холестерол и много други. Съобщавате за полиартроза. Важно е дали има остро настъпила слабост в ръка и/или крак, затруднен говор, нарушение (дори и преходно) на съзнанието. От това което ми споделяте - седативите (успокоителни) са последния проблем който е на дневен ред. Тук трябва да видите да не се касае за мозъчносъдов инцидент , който няма как да бъде потвърден или изключен без медицински преглед.
Поздрави и успех ! д-р Савов
Dr Ilian Savov

zdraveite!

Мнениеот sneji » 19 Мар 2013, 16:14

Ot 2004 god. poluchih epeleptichen pripadak,2009 god. zapochnah lechenie s depakin hrono 500 mg. Parvo po 3 x1 hapche,posle gi namalihme 2x 1 ,a sega gi piq samo sutrin 1.Imam obhto 6 pripadaka ot 2004g do 2011g,mi be posledniq. 2012g az zabremenqh i prodaljavah da si piq depakina,nqmah nikakvi problemi,dori ne kachih mn. kg. samo 6 kg za cqlata bremennost.No sled kato rodih d-r. ne mi pozvoliha da karmq,pieh bromokreptin za spirane na karmata.Rodih sekcio,dahterq mi e zdrava veche na 6 m.Az sled rajdaneto vzeh da kachvam kilogrami. rodih-78 kg. sega sam 86 kg.Korema mi si ostana,vseedno ne sam rajdala.MOLQ ZA SAVET!!!
sneji

Здравейте!

Мнениеот sneji » 19 Мар 2013, 20:33

Аз съм на 32 год.,от 2004г. имам епилепсия,а от 2009г. започнах да я лекувам с Депакин хроно 500мг.Първо пиех 3х1,след 2 год. 2х1,а сега само сутрин по 1.От 2004г. до 2011г .имам общо 6 припадъка.2012г. забременях и продължих лечението,по време на бременноста нямах никакви проблеми качих само 6 кг. за цялата бременност.на 24.09 2013г родих секцио,не ми позволиха да кърмя,спрях кърмата с бромокрептин хапчета.Дъщеричката ми е вече на 6 м. здрава.Аз след като родих започнах светкавично да напълнявам качила съм 15 кг.сега тежа 86кг.,висока съм 167см.Купих си велоергометър,спортувам.от Януари спрях хляба,намалих порциите,ограничавам се в сладкото.Сега пия витаслим за отслабване,мисля да премина и на захир за отслабване. Моля за съвет и трябва ли да се консултирам с личния ми лекар,има ли нужда от изследвания.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
sneji

Мнениеот Dr Ilian Savov » 20 Мар 2013, 13:31

Здравейте ! Вероятно термина е бил Септември 2012г. От това което ми разказвате, бих препоръчал да се консултирате с добър ендокринолог - трябва да се види хормонален статус. Да се изследва нивото на кръвна захар, кръвно налягане. Резервиран съм към добавките, които приемате за редукция на килограми. Велоергометъра е добър вариант - но трябва да се изключи хормонален проблем !По отношение на епилепсията - да разбирам че от монотерапията с Depakine chrono 3x500 mg сте изчистена от страна на пристъпи. Вероятно и ЕЕГ е чисто ? Оставам на разположение !
Успех !
Поздрави !
д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот forever strong » 21 Мар 2013, 12:36

Здравейте, брат ми е на гурбет в Арабия. Постоянно е на климатик и преди 2 дена, сутринта се събудил с половин парализирано лице! Не може да си затвори и едното око. Ходил е на лекар - изписали са му лекарства(Gupisone 5mg, AquaMarine fish oils, Kalsis, Cefutil) и не са му казали нищо. Личната ни лекарка каза, че най-вероятно е възпаление на лицевия нерв!?

Той каза, че се чувства добре, успява да си затвори окото с ръка.. Лошото е, че ходи на работа(стюард е - постоянна промяна на налягането, климатици и тн...)! Не трябва ли да се почива в такива ситуации? Какво да му препоръчам довечера като го чуя?
forever strong

Здравейте!

Мнениеот sneji » 21 Мар 2013, 15:30

БЛАГОДАРЯ ЗА БЪРЗИЯ ОТГОВОР! ЛЕКА РЕБОТА И ВСИЧКО ХУБАВО.
sneji

Мнениеот Dr Ilian Savov » 21 Мар 2013, 15:40

forever strong написа:Здравейте, брат ми е на гурбет в Арабия. Постоянно е на климатик и преди 2 дена, сутринта се събудил с половин парализирано лице! Не може да си затвори и едното око. Ходил е на лекар - изписали са му лекарства(Gupisone 5mg, AquaMarine fish oils, Kalsis, Cefutil) и не са му казали нищо. Личната ни лекарка каза, че най-вероятно е възпаление на лицевия нерв!?

Той каза, че се чувства добре, успява да си затвори окото с ръка.. Лошото е, че ходи на работа(стюард е - постоянна промяна на налягането, климатици и тн...)! Не трябва ли да се почива в такива ситуации? Какво да му препоръчам довечера като го чуя?

Здравейте !
Да от това което ми разказвате - касае се за неврит на лицевия нерв - и е характерно изкривяване на лицевата половина - устата, невъзможност да се затвори окото (лагофталм). Причината вероятно е от простуден (възпалителен) характер. Лечението може да бъде амбулаторно (домашно) или болнично. Преценката се прави от специалист невролог.
Уместно е да не е изложен на течение и да си почива.
Това е което мога да препоръчам дистанционно.

Оставам на разположение за допълнителни въпроси.

Успех.
Поздрави !
д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот Dr Ilian Savov » 21 Мар 2013, 15:41

Здравейте !
Да от това което ми разказвате - касае се за неврит на лицевия нерв - и е характерно изкривяване на лицевата половина - устата, невъзможност да се затвори окото (лагофталм). Причината вероятно е от простуден (възпалителен) характер. Лечението може да бъде амбулаторно (домашно) или болнично. Преценката се прави от специалист невролог.
Уместно е да не е изложен на течение и да си почива.
Това е което мога да препоръчам дистанционно.

Оставам на разположение за допълнителни въпроси.

Успех.
Поздрави !
д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот forever strong » 22 Мар 2013, 15:05

Благодаря ви, д-р Савов. Ще му предам и ако има някакви въпроси и той, ще споделя.
forever strong

Do Д-р Илиян Савов – въпроси от област неврология

Мнениеот iva_19 » 03 Апр 2013, 18:47

Zdraveite!
Iskam da Vi popitam otnosno edin problem, koito imam. Prez 2000 g. boleduvah ot pnevmonia i ot togava polu4ih ne6to kato uvrejdane na vestibularnia aparat. Kato hodia 4uvstvam nestabilnost, zalitam i use6tam 4e moga da padna. V na4aloto be6e po-dobre, no ot minalata godina e po-zle, kogato hodia ne moga da pazia dobre ravnovesie i zalitam. Sa6to taka izvednaj taka mi se zaviva sviat za sekundi. A minalata godina liatoto polu4ih ne6to kato pristap 30 min svetovartej i ne mojeh da stana ot legloto. Na 35 g. sam i ve4e izpitvam napravo strah da otida niakade sama. Molia Vi pomognete mi i mi kajete kakvo da napravia. Blagodaria Vi predvaritelno!
E-maila mi e iva_19@mail.bg
iva_19

ПредишнаСледваща

Назад към Архив