Здравейте !
Отговорих на посочения от Вас E-mail.
Поздрави,
д-р Савов
Mericheri написа:Здравейте ,
Съмнение на шийна херния Лечени с Дипрофос 5 инжекции по схема 3 дни *1 инжекция и 2 те през ден Получени почти всички странични ефекти изброени в листовката на лекарството / повечето след поставянето на последната инжекция/
Около 15 дни след поставянето на последната инжекция освен луновидното лице получих и окосмяване на брада, мустак , бакенбарди До този момент не съм имала подобни проблеми
Мнението на ендокринолог е , че окосмяването не е в следствие на Дипрофос и причината трябва да се търси другаде.
Аз обаче установих от различни форуми включително и тук , че все пак има хора , които са получи окосмяване дори и при прилагане на много по - малки дози, но за съжаление не мога да се свържа с повечето от тях.
Въпросите ми към Вас са следните
- нормална ли е тази схема на приложение на лекарството при положение , че съм имала болки , но не нетърпими, не съм била със загубена трудоспособност / дори нямам издаден болничен лист/ Назначаван ми е Дипрофос и преди за лумбална дискова херния и то само 2 инжекции през 3 дни когато съм била неподвижна на легло Не съм ли "предозирана" Всички с които съм говорила с подобни заболявания / а при мен даже не установена все още диагнозата / са учудени от схемата на лечение
- възможно ли е според Вас окосмяването да е в следствие на Дипрофоса и ако да възможно ли е да "изчезне" след време
- с какво депо натрупване е това лекарство и кога мога да очаквам , че ще се изчисти от организма ми
Благодаря ,че има такива лекари като Вас !
yolanta111@gmail.com написа:Д-р Савов, здравейте!
Преди време отправих запитване до Д-р Стела Йорданова в този сайт и бях приятно изненадана и много благодарна за двете мнения, от голяма полза за мен.
На 48г. съм ,жена, от няколко години имам болка в дясното рамо, локализирана в предната горна част. Тя не беше, и продължава да не е силна, но от една година стана постоянна и ограничава движенията на ръката. Спуска се надолу към лакетя. Започна слаба болка в другото рамо, засега без сковаване и ограничение. Имам шип във врата, доказан рентгеново,в ляво.
От година ставите на палците на ръцете ме болят в частта на ставите, чувам прещракване. Същото прещракване, без болка имам и на десен глезен и ляво коляно.
Днес ОПЛ ми даде направление за физиотерапия, с диагноза??-увреждане на шийните коренчета. Диагнозата е поставена на база на моите оплаквания, без снимка.
Висока съм 164, тежа 69 килограма, практикувам туризъм, почти вегетарианка съм, не пуша, пия рядко, старая се да изпивам 2.5 л вода,спазвам, по моему, природосъобразен начин на живот.
Опасявам се , че съм на път да навредя на здравето си, ако следвам направлението.Моля за мнението и препоръка от Вас!
Йоланта Русева, Варна
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта