от dju861 » 18 Май 2013, 18:30
Zdraveyte, predi malko izpratih malko po razshiren tekst, no mai ne se izpati. Minalata godina sled nervna kriza, pri4inena ot stres mi postaviha diagnoza nevroti4no razstroitsvo f48, oplakvaniqta mi bqha treperene na racete, iztrapvane na liceto, bolki v glavata, stqgane na garloto, sarcebiene, uskoren puls. Togava mi izpisaha simpatil, no ne se upravih ot nego, sled 2 meseca otidoh na drug nevrolog napraviha mi eeg i vsi4ko beshe v norma, kazah na nevrolojkata 4e me pritesnqva simetri4noto treperene na kutreto i bezimenniq prast na lqvata raka, no kaza 4e ne bilo nevrologi4no, prati me a psihiatar toi mi izpisa lekarstva i mi kaza 4e imam socialna fobiq, sled tova po4nah da hodq na psihoterapiq i toi mi kaza 4e nqmam nujda ot hap4eta, hodih na 7, 8 sesii, no prek1snah poradi finansovi zatrudneniq.Prez noemvri 2012 polu4ih i zaduh, no mesec dekemvri, kogato ve4e bqh po spokoina i po4ti bez stres, glavobolieto, iztrapvaneto iz4eznaha, a trpereneto, beshe dosta po-rqdko. Togava bqh sigurna, 4e ve4e po4vam da se opravqm, no prez qnuari, se poqviha pak nqkoi stresovi situacii i pak se poqvi iztrapvaneto, trepereneto, zapo4nah mnogo da se trevoja kakvo mi ima, dqsnata mi raka po4na da treperi pove4e i se poqvi tremor na pokazaleca, zapo4nah da se pritesnqvam o6te pove4e, 4esto izpadah v pla4 i trevojnost i na 14 mart otidoh pak na psihoterapiq, i toi mi kaza, 4e tova treperene mojelo da bade tremor na minor, sled kato pro4etoh kakvo e mnogo se uplashih, po4nah da pla4a i nqkolko dena bqh v silen stres, otidoh na nevrolog, no togava ot simptomite imah samo trepereneto na racete, na krakata i musulno potrepvane na tqloto, kogato leja, uskoren puls, sarcebiene, tq mi kaza 4e spored neq bilo nevrogenno, i az kazah tova da ne e tremor na minor, i tq kaza 4e spored neq nee, no za moe uspokoenie ako iskam da si napravq EMG, za6toto me beshe vidqla kolko bqh uplashena, napravih si EMG i mi kazaha, 4e nqmalo tipi4noto zahva6tane na zalpovete, koeto bilo harakterno za esencialniq tremor, no ne se znae dali ponatat1k nqma da se poqvi. I mi postaviha diagnoza usulen fiziologi4en tremor i psihogenen tremor. Nego den se uspokoih, no posle pak po4nah da se trevoja, dali ne sa sb1rkali, a p1k ako nqmam sega esencialen tremor da ne se poqvi, postoqnno si gledam racete dali treperqt, kak treperqt, vse zatova se pritesnqvam, strahuvam se za bade6teto si, ponqkoga mnogo se ot4aivam, pla4a, drug p1t p1k si davam kuraj, 4e ni6to mi nqma, 4e 6te se opravq. Ot celiq tozi stres, po4ti vseki den imam iztrapvane na liceto, ponqkoga probojdane v glavata, uskoren puls, sarcebiene, stqgane na garloto. Trepereneto nap1lno iz4ezva, kogato bqgam, ili se razhojdam, ot studenoto namalqva, a ot toploto se usilva, sa6to ot stres i valneniq. Kato stana ot san dqsnata raka v1ob6te ne treperi, a na lqvata samo kutreto, no p1k prez denq dqsnata pove4e treperi i nai ve4e pri naprqgane na muskulite. Dlanta na dqsnata raka kogato e nadolu ili nagore, po4ti netreperi, no kogato q obr16tam nagore, nadolu potreperva i nai ve4e paleca. Ne treperqt racete, kogato nadigam 4asha, kogato se hranq, pisha, podavam ne6to, ili kato naso4vam pokazaleca kam nosa, kato nosq sadove, samo mi se e slu4valo, ako ve4e mnogo silno se pritesnq i imam silno sarcebiene. Blagodarq vi predvaritelno za vnimanieto.