Стари, неактуални, заключени теми.
Правила на форума
Заключена

Re: Д-р Илиян Савов – въпроси от област неврология

15 Авг 2013, 13:04

Cluster написа:Здравейте! Аз страдам от Клъстерно главоболие във момента пия ТЕГРЕТОЛ табл. 200 мг. и Амитриптилин меда 25 мг.
Въпроса ми е какви обезболяващи мога да пия, аналгин и парацетамоли не може въпреки че съм пил един , два пъти.
Моля Ви да ми кажете поне един вид обезболяващи хапчета със който да не се притеснявам, че има взаимодействия.
Благодаря предварително.

Здравейте !

Лечението на Клъстърното главоболие е продължителен процес, изискваш наблюдение от лекар специалист невролог. Приема на безразборни медикаменти може да модифицира характера на главоболието.

Определянето на медикамента/ комбинацията се прави от невролог, съобразно конкретния пациент.

Съветвам Ви да се обърнете към Вашия такъв, а в случай, че нямате и проявите желание, може да ви консултирам реално !

Успех !

д-р Савов

20 Авг 2013, 09:44

Здравейте доктор Савов, ще се опитам да бъда максимално кратък. От около 7 месеца имам болки в гръбнака, в областта на дясната плешка и отпред подребрието на нивото на черния дроб. Направих през времето многократно всички видове изследвания, като ПКК, биохимия-АСАТ АЛАТ и др., равматоиден фактор, Ренген бял дроб и грабначен стълб, ЕКГ сърце, ехография коремни органи и др. Във всички изследвания всичко беше абсолютно добре и без отклонения но болката не спираше, като проведох и лечения с много лекарства и витамини: Мовалис, Мидокалм, невробекс, нурофен, диклак дуо, както и Милгама М, и много видове витамини като Магнезий, калций, Омега 3 и др. През цялото време болката си оставаше, като в допълнение съм използвал и много видове мазила, като Алга сан, Диклак гел, Див кестен с арника и какво ли още не. Дори бях хоспитализиран в клиника по Неврология Св. Наум, като от там ми проведоха лечение с ток, магнит и ултарзвук. Лекуваха ме с Алмирал и Тросикам, като ефекта беше нулев. Последно опитах с Поморийска лечебна кал, но и от това нямаше ефект. През цялото време по време на болките в гръбнака, плешката и отпред се чувствах много добре, като не съм имал нито температура, нито нещо тревожно. Опитах и с иглотерапия и мануална терапия, като от второто получих дори засилване на болката. Тъй като не получих за толкова време адекватна диагноза, започнах сам да чета и попаднах на тема за хламидии. Преди два дни направих кръвно изследване в лаборатория Рамус и се оказа че резултатите на Хламидия трахоматис IgM и IgG са в граничните стойности - 0.89 и 18, а резултата за Хламидия трахоматис IgА е 1.54 (+)positive. Възможно ли е това да е причината за всичките неповлияни болки в грабнака и отпред, както и какво лечение и към какъв специалист трябва да се обърна? Сърдечно Ви благодаря предварително! Д. Красимиров.

20 Авг 2013, 12:21

Здравейте !

Изключително изчерпателно и точно описание на състоянието Ви !

Вероятната диагноза, за която е провеждано лечение е междуребрена невралгия. Лечението на заболяването се провежда действително с част от медикаментите, които сте изброили. Тъй като става въпрос за хронична (невропатна) болка в повечето случаи това е недостатъчно. Съществуват и други медикаменти, които следва да се приложат след консултация с преглед от специалист невролог.

Малка е вероятността да има пряка зависимост между положителните антитела срещу Хламидия и това Ви страдание. По отношение на този въпрос Ви съветвам да извършите консултация с уролог.

По отношение на неврологичния проблем, при желание от Ваша страна мога да ви консултирам. Ще приемам пациенти в началото на Септември, след предварително записване на час на тел. 0887174485

Успех !
д-р Савов

20 Авг 2013, 12:25

Здравейте,д-р Савов.На 36г.съм,страдам от силно главоболие можеби от 14 годишна.Правила съм изследвания на очите но нямам проблем,мислих чее от ниското ми кръвно,вземах лекарсква но нямаше промяна,личната ми каза че можеби е мигрена,защото болкана ту се усилва ту намалява,пулсираща,с виене на свят и гадене,забелязах че симптомите се увеличават около месечния ми цикъл.Около 10 дни съм с адски болки!!!Четох че тома може да е и пред менстр.синдром.Моля да ми препоръчате някакви болкоуспокояващи за тези дни защото пия само течен аналгин.И да ми кажете своето мнение и някакъв съвет.Благодаря предварително

20 Авг 2013, 12:30

Здравейте !

Поставянето на диагноза и предписването на медикаменти се извършва след реална консултация и преглед. Квасифицирането на едно главобилие се извършва от специалист невролог. Оставам на разположение, при желание от Ваша страна за реална такава. Ще приемам пациенти в началото на Септември, след предварително записване на час на те. 0887174485

Успех !
д-р Савов

20 Авг 2013, 16:35

Благодаря Ви д-р Савов, ценя мнението Ви, но възможността да е междуребрена невралгия отпадна още когато бях хоспитализиран. Направих консултация с добър столичен микробиолог и той ми каза, че се касае за Рактивен артрит, като симптомите са напълно сходни и заболяването се причинява чрез инфекция от хламидии:
[url]РЕАКТИВЕН АРТРИТ
- Най-честите причинители на пикочо-полови инфекции, след които се развива реактивен артрит са микроорганизми, наречени хламидии (род Chlamydia).
- възпалението на гръбначния стълб може да предизвика скованост и болка с ограничение на движенията във врата, кръста или целия гръб
- възпалителният процес може да засегне и хрущяла - най-често това се наблюдава в хрущяла около гръдната кост, където предните краища на ребрата се залавят за нея, което предизвиква болка в гръдбата област; състоянието се нарича "костохондрит".
възпалителният процес нерядко засяга и местата, където сухожилята на мускулите се залавят за костите (тендинит, инсерционит); това предизвиква спонтанна болезненост и силна болка при съкращение на определени мускули и мускулни групи.[/url]
Сега незная как да проведе лечението, като до сега съм опитал с всякакви нестероидни противовъзпалителни средства /лекерства/, като не съм използвал кортикостероиди и по никакъв начин не се е повлиала болката вече месеци наред. Мисля че е удачно да изолирам първо пикочополовата инфекция, която може да е фактора за заболяването, като след това започна и нещо друго относно болката. Разбира се вашето мнение ще бъде полезно за мен и ще се чуем за да си запазя час! Успешен ден Ви желая.

21 Авг 2013, 14:13

Здравейте !
Като допълнение ще кажа че това състояние е известно в медицината като синдром на Райтер - в комбинация с уретрит и увеит.
Задача за лечението Ви е на лекуващите Ви специалисти.

КС не са средства за лечение на невропатна болка.

Успех !

21 Авг 2013, 15:22

Благодаря Ви много! Все пак ще се обадя да направя консултация и преглед при Вас през септември месец

22 Авг 2013, 12:10

ivopol82 написа:Благодаря Ви много! Все пак ще се обадя да направя консултация и преглед при Вас през септември месец

Пожелавам Ви успешен ден !
Оставам на разположение !
д-р Савов

22 Авг 2013, 14:34

Здравейте д-р Савов, ще се радвам на вашето компетентно мнение жена на 31год. съм и имам постоянно главоболие отгоре на главата /тъпа болка от почти година/, на моменти много силно ме боли глава навсякъде и все едно ми е стегната с обръч /тази силна болка е от 10дни/, понякога, но рядко вдигам кръвно, мерила съм го при силна болка 120/80., имам хашимито/ ходих на ендокринолог и нищо/, на невролог и нищо, но мен продължава да ме боли глава всеки ден и много се притеснявам. Според вас от какво може да е. МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ.
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 42