Страх от високо - на какво може да се дължи?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Страх от високо - на какво може да се дължи?

Мнениеот geriva » 25 Фев 2013, 17:12

Никога не съм имала подобен проблем. Но наскоро ми прилоша в мола, защото погледнах от ескалатора надолу. Помислих, че е моментно състояние, или съвпадение. Но не било така. Оказа се , че съм се сдобила с фобия просто хей така-без да съм преживяла някаква стресова ситуация, свързана с височина...
Възможно ли е нервната система да ми погажда номерца, стресът ли си казва думата?
geriva

Re: Страх от високо- на какво може да се дължи?

Мнениеот hristinara » 25 Фев 2013, 17:15

Прилошаването може да е последствие от падане на кръвното...
hristinara

Re: Страх от високо - на какво може да се дължи?

Мнениеот geriva » 25 Фев 2013, 17:40

hristinara написа:Прилошаването може да е последствие от падане на кръвното...

Едва ли...Всеки път като погледна от високо се разтрепервам, започва гадене, изпотявам се-изобщо типична паническа атака, много е неприятно :(
За мен въпросът е защо точно страх от високо, защо точно в определен момент се появява това подобие на фобия?
Винаги съм била екстремна личност- високи скорости, живот на ръба, та...това ново чувство не ми е присъщо.
geriva

Мнениеот Alvinq » 27 Фев 2013, 14:45

И аз се забелязвам че напоследък имам страх от високо,даже като простирам дрехите съм с гръб да не гледам през терасата иначе и при мен започват адски панически пристъпи...неприятно е
Alvinq

Мнениеот Cuddy » 06 Мар 2013, 19:43

И аз простирам с гръб, а съм едва на четвъртия етаж. Не съм имала стресови ситуации- обожавам виенското колело и нямам проблем, когато съм в увеселителен парк. От малка ме е страх от високо, но само в битови ситуации. :roll:
Cuddy

Мнениеот geriva » 06 Мар 2013, 21:23

Cuddy написа: От малка ме е страх от високо, но само в битови ситуации. :roll:

Ха, това е съвсем обратния на моя страх.
Аз вкъщи си простирам, та пушек се вдига-казачок мога да ти изиграя на терасата. ;)
Страхувам се, когато не мога да контролирам нещата- тоест: вкъщи се държа със собствените си ръце, когато излизам на перваза и затова не се страхувам, а в МОЛ-а си обяснявам, че ме обхваща страх, защото нещата не зависят от мен.

Ще се боря-следващия път, на пазар отивам само с простора от къщи :D
geriva

Мнениеот Пума » 06 Мар 2013, 23:39

Да, наистина е от кръвното и аз така знам! Много често срещано е!
Пума

Мнениеот Pipilota » 20 Ное 2014, 09:40

Аз също не си падам по височините,а тези в мола- още повече, там всичко едно стъклено, паянтово, не е като вкъщи да имаш тухлена преграда, както е с терасата. :D И като сложим едно возене на ескалатор, молът определено не ми е от любимите места :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Назад към Общи здравни теми