Имам пърхот, дали проблемът не е във моят шампоан?

За малките тайни на голямото самочувствие - дайте своето мнение за козметичните продукти.

Re: Имам пърхот, дали проблемът не е във моят шампоан?

Мнениеот micky » 02 Яну 2012, 10:22

Аз на Fito съм ползвала също мостра за изправяне на коса, ефект нямаше и също не ми харесваше как изглежда косата ми.
micky

Мнениеот Cuddy » 02 Яну 2012, 13:44

Определено неподходящият шампоан може да докара много главоболия. Вкъщи имам един Dove интензивна терапия- какво е това чудо не знам, но с него след 24 часа все едно съм се заливала с олио. Отвратителен е. След второто измиване и пърхот се появи- направо идилия. Сега, за за оправя положението, се мия само с Кетозал.
Cuddy

Мнениеот tweety » 03 Яну 2012, 11:42

Cuddy написа:Определено неподходящият шампоан може да докара много главоболия. Вкъщи имам един Dove интензивна терапия- какво е това чудо не знам, но с него след 24 часа все едно съм се заливала с олио. Отвратителен е. След второто измиване и пърхот се появи- направо идилия. Сега, за за оправя положението, се мия само с Кетозал.

И на мен ми се е случвало да имам пърхот от шампоан Dove, сега ползвам Orzen с бирена мая против пърхот, много съм доволна от него.
tweety

Мнениеот pasta » 04 Яну 2012, 00:04

Колкото и да не ми се вярваше пробвах Head & Sholders и пърхота изчезна.Не съм имала много но и малкото ме дразнеше,вече от 3 години ползвам само този шампоан и си реших проблема.
pasta

Мнениеот valiart » 04 Яну 2012, 21:24

Като че ли мъжете по-чесо ги гони пърхута. И действително моя мъж:) намери избавления от пърхута с Head & Sholders :idea:
Аватар
valiart

Мнениеот Memento » 19 Яну 2012, 21:16

И аз имам известен проблем с пърхота, ползвам само Хед като редувам с други обикновени шампоани, пак се появява но все по-рядко. В темата има добри идеи и трябва да пробвам с някой от предложените тук шампоани.
Аватар
Memento

Мнениеот VIVI » 26 Мар 2012, 10:15

Има една пяна, която успешно се бори с упорития пърхот - DUCRAY KELUAL. Нанася се върху суха коса и значително намалява пърхота и сърбежа, разкошна е!
Важно е шампоаните, които се избират да съдържат цинк, селениум сулфид, салицидна киселина или кетоконазол като активни съставки.
А ето и един съвсем елементарен метод, който може да се прилага в домашни условия - смесват се 2 ч.л. оцет с 6 ч.л. вода и така получената смес се втрива в корените на косата. Главата се завива с кърпа, като по възможност стоите с маската и през нощта. Сутринта измивате с хладка вода и подходящ шампоан против пърхот.
VIVI

Мнениеот mimeto » 11 Май 2012, 16:11

Шампоаните на VICHY DERCOS против пърхот са страхотни... Купувам на мъжа ми от известно време и още с първото измиване имаше видим резултат. Изобщо всички продукти на марката са много качествени и вкъщи много ги уважаваме ;)
mimeto

Мнениеот oho-boho » 18 Май 2012, 13:32

Аз също веднъж така се бях подредила от един шампоан, че щях да откача :? Толкова ме сърбеше главата, че направо ми се ревеше, а си я бях измила само веднъж... Купих си лосиона против пърхот на PHYTO - разкошен е и го препоръчвам на всички с този проблем. Нанасях го само в корените на косата, по скалпа и буквално успокоява кожата за секунди :roll:

Phyto-regular.jpg
Phyto-regular.jpg (15.94 KiB) Прегледано 967 пъти
oho-boho

Мнениеот marto » 30 Май 2012, 06:30

mimeto написа:Шампоаните на VICHY DERCOS против пърхот са страхотни... Купувам на мъжа ми от известно време и още с първото измиване имаше видим резултат. Изобщо всички продукти на марката са много качествени и вкъщи много ги уважаваме ;)

И аз използвах шампоан от същата серия, но за мазен пърхот, защото моя се оказа точно такъв. 4 седмици се използва първоначално, а след това профилактично - от време на време. Ей, камък ми падна от сърцето :D Да чукна на дърво, не съм имал проблеми оттогава. То ми омръзна да се съобразявам какво ще облека, за да не се вижда толкова падналия "сняг" от косата ми :? Много е досадно и само, който не е имал пърхот не знае за какво става въпрос. За сърбежа на главата да не говорим...
marto

ПредишнаСледваща

Назад към Козметика