Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа
Правила на форума
Добави отговор

Re: Как да се справим със следродилната депресия?

23 Сеп 2015, 16:24

Lollipop написа:Никоя депресия не идва, защото някой се е отпуснал или го е направил нарочно, всичко се случва без да искаме, дори, а следродилната депресия много често покосява жените, дори и без да разберат.

Много вярно, и със стягане не става, малко са родителите, които си зарязват тотално децата, защото и такива случаи има, но това, че депресията се изкарва по-леко не значи, че я няма и че не епроблем.

Re: Имали ли сте известни психични неразположение по време и след бременността?

30 Дек 2015, 13:05

Anka написа:
rabotnata pchela написа:Не съм имала сериозни проблеми, вярно, като всяка жена, че имах притеснения и т.н. но чак крайна лудост не ме хвана :lol: :lol:

МОже и да те е хванала, но да не си се усетила, за теб имам съмнения, че не те слуша много главата, Пчеличке! :)) :P Жалко, че няма прегръщащо човече, точно такова ти изпращам :)

:grouphug:
Смятам, че всяка жена има, това колко са сериозни можеда зависи от много фактори, но най-малко сигурността, която изпитва при срещата си с това малко същество, няма как да я прави сигурна в себе си и инстинктите си.

04 Яну 2016, 18:51

Мъжете имат изключително голяма роля при гледането на детето и следродилната депресия! :idea:

28 Апр 2016, 16:05

Моите бяха предимно физически неразположения, не съм имала проблеми с психиката. Но една приятелка изкара тежка следродилна депресия и нещата бяха много зле. Постоянно плачеше, мислеше, че не може да се грижи за детето, занемари се. Не го пожелавам на никого.

Ако сме стресирани по време на бременността, бебето ще е ревливо?

03 Май 2016, 11:52

Настоящи майки, а защо не и бъдещи, имате ли наблюдения дали ако по време на бременността сте били под стрес, после бебчето ви е много ревливо? Може ли напрежението, независимо по каква причина да е то, да се отразява на детето и то да плаче често? Знаем, че когато сме изнервени или ядосани, дребосъчетата го усещат и се повлияват от нашето настроение. Дали още от утробата им предаваме негативни емоции?

Re: Ако сме стресирани по време на бременността, бебето ще е ревливо?

03 Май 2016, 12:49

Мисля, че това е поредното суеверие за бременността. Аз бях спокойна и доволна през бременността си, не съм имала някакви стресови ситуации, а пък бебока се скъсваше да реве. По принцип наистина влияят настроенията ни на децата, но чак още от утробата малко ми е съмнително.

03 Май 2016, 14:34

Моята жена сама се подлагаше на стрес, постоянно се страхуваше дали всичко е наред, дали бебето е добре и дали мърда. Като роди, детето плачеше за мен нармално като за всяко новородено, но бабата все повтаряше, че много ревяло. Сега си е кротко и добро детенце :grin: .

03 Май 2016, 16:50

Независимо дали ще реве бебето или не, по време на бременността не е добре бъдещата майка да изживява стрес. От такива неща и преждевременни раждания са ставали. Така че колкото е по-спокойна и защитена, толкова по-добре.

04 Май 2016, 09:41

Имам бебче на няколко месеца и по повод избягването на стреса искам да кажа, че невинаги можеш да го избегнеш. Като бях бременна, така се случи, че баща ми имаше сериозни здравословни проблеми и колкото и да гледах да съм спокойна и да не се натоварвам, не ми се получаваше много. Не знам какво е било на бебка, сега често си поплаква, но го отдавам на коликите. Може би е по-раздразнителна като цяло, но не знам дали този стрес е причината.

09 Май 2016, 15:53

klara написа:Имам бебче на няколко месеца и по повод избягването на стреса искам да кажа, че невинаги можеш да го избегнеш. Като бях бременна, така се случи, че баща ми имаше сериозни здравословни проблеми и колкото и да гледах да съм спокойна и да не се натоварвам, не ми се получаваше много. Не знам какво е било на бебка, сега често си поплаква, но го отдавам на коликите. Може би е по-раздразнителна като цяло, но не знам дали този стрес е причината.

Тези неща наистина не питат, но няма как да се избегнат. Пък и децата отрано вече са принудени да се борят и те със стреса. Не мисля, че е добре, но такъв стана животът за съжаление.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8